Ontbijt: Overnight Oats met Kersen en Kokos

Overnight oats

Omdat ik weet dat jullie gek zijn op receptjes voor het ontbijt, deel ik er vandaag weer eentje met jullie. Ik schreef al eens een artikel over ‘overnight oats‘. Deze variant van havermout vind ik ideaal als je weet dat je vroeg op moet, je kunt namelijk direct gaan eten als je beneden komt. Ik ging vandaag voor iets minder havermout en iets meer fruit, kijk maar mee naar mijn ontbijtje.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 55g havermout
  • 250ml melk
  • 1 banaan
  • Een flinke hand kersen
  • Een klein handje amandelen
  • Een eetlepel geraspte kokos

Bereiding
Vanaf nu is het eigenlijk super simpel. Let op dat je de avond vooraf, je ontbijtje al gaat klaar maken! Snijd de banaan in plakjes en haal het vruchtvlees van de pitten van de kersen. Dit laatste is een beetje een priegelwerkje met een mesje, dus als je een kersenontpitter hebt, maakt dat je leven even een stukje makkelijker ;-).

P1060172

Dan doe je alle ingrediënten bij elkaar (behalve de amandelen!) in een kom en giet je de melk erover. Roer alles even goed door elkaar. Dit geheel dek je af met een stukje folie en je zet het in de koelkast.

Koelkast

‘s Ochtends haal je het folie van het bakje, je doet de amandelen erbij en klaar is je ontbijt! Zo zijn de amandelen nog lekker knapperig. Ik garneerde het nog met een paar kersen, amandelen en een klein beetje extra geraspte kokos. Doordat de havermout een nachtje heeft kunnen weken, is het beter verteerbaar geworden voor je lichaam.

Overnight oats

Met dit ontbijtje heb ik de hele ochtend geen trek, de havermout geeft je lang een verzadigd gevoel. Heel fijn als je geen tijd hebt om een tussendoortje te nemen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens overnight oats?

10 reacties

  1. Hai!

    Ik wil het toch nog een keer warm proberen.. En dan gewoon in de magnetron. Dat kan toch?

    Ik lees ook wel dat mensen amandelmelk gebruiken. Welke moet je dan kopen? Van welk merk?

    1. Ik gebruik de amandelmelk van de Albert Heijn, de gezoete variant.
      Hier zitten iets meer kcal’s in, maar vind ‘m lekkerder dan de ongezoete.
      Staat bij de AH bij de Chocolade melk (houdbaar).
      Merk weet ik even niet uit mijn hoofd, maar volgens mij is het van Soya ?

  2. Ik ga dit zeker proberen!
    Alleen dan met aardbei perzik en blauwe bes denk ik, want die hebben we toevallig in huis en dat is vast ook lekker.
    Ik ontbijt altijd met havermout alleen de overnight oats heb ik eigenlijk nooit geprobeerd.
    En ik denk dat koude pap wel lekker is met dit snikhete weer.
    Ik laat anders wel even weten of ik t lekker vond 🙂

  3. Lekker, ik ga het ook eens proberen! Wat ik ook wel eens doe is gewoon ‘naturel’ Overnight Oats maken, en dan ‘s ochtends wat kwark en een lepel jam toevoegen, lekker fris en de jam geeft er een fruitsmaakje aan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram