omelet zoete aardappel en tomaat

Omelet met Zoete Aardappel en Feta

De laatste tijd zijn de eieren niet zo positief in het nieuws. Ik wil ze heel graag ook wat leuke aandacht geven! Zeker omdat alle eieren die nu in de winkel liggen veilig zijn om te gebruiken. Daarom hier een heerlijk recept voor een omelet met zoete aardappel en feta. Net als mijn andere gerechten is hij makkelijk te maken en natuurlijk gezond.

Ingrediënten (per persoon)

 • 3 eieren
 • 100g zoete aardappel
 • 30g feta
 • 1/2 ui
 • 100g courgette
 • 100g snoeptomaatjes
 • Een klein handje spinazie (dit kun je ook prima weglaten)
 • Een klein scheutje melk
 • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden

Bereiding
Snijd de ui, de zoete aardappel en de courgette in stukjes. De tomaatjes halveer je. Doe de zoete aardappel en de ui in een pan en bak deze +- 4-5 minuten op een zacht vuurtje. Breek de eieren in een kom of beker en voeg een scheutje melk en kruiden naar keuze toe. 

Als de stukjes aardappel en beetje zachter zijn geworden, kun je courgette toevoegen. Bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg dan de snoeptomaatjes toe en daarna direct het eimengsel. Doe een deksel op de pan en laat de omelet op een laag vuurtje gaar bakken.

Snijd ondertussen 30g van de feta. Als de omelet bijna hard is, voeg je wat van de spinazie toe en brokkel de feta over het geheel.

Dan is het tijd om de omelet op een bord te leggen. Hier gebeurde de nachtmerrie van elke foodblogger! Mijn omelet ging kapot. Mijn eerste reactie was om hem overnieuw te maken…maar let’s be real! Bij heel veel van jullie zal hij ook kapot gaan en daar wordt hij zeker niet minder lekker op. Ik besloot gewoon de foto’s van mijn kapotte omelet te rocken :).

Hieronder de voedingswaarde van deze omelet, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven.

Ik heb ontzettend genoten van deze omelet met zoete aardappel. Ik vind het zoete van de aardappel heerlijk met de zoute feta. Ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze omelet maken? Laat me dan zeker weten wat je ervan vindt. 

15 reacties

 1. Ziet er heerlijk uit. Wij zijn niet van de Feta, maar met speckjes van de Vegetarische slager en doperwtjes ipv spinazie gaat het ook lekker worden denk ik.
  Bedankt voor het recept.

 2. Deze omelet lijkt me heerlijk.
  Maar ik heb even een andere vraag. Hoeveel suiker mag je ongeveer op een dag consumeren? En hoe reken je uit hoeveel suiker er in een gerecht zit? Jij komt hier op 16 nog wat uit, maar als ik kook heb ik daar echt geen idee van.

  1. Ik reken het uit met een softwareprogramma voor dietisten. Je zou het ook met bijvoorbeeld ‘Mijn eetmeter’ kunnen doen. Er zijn vanuit de gezondheidsraad zo ver ik weet geen exacte richtlijnen over suikergebruik. Gewoon matig zijn met toegevoegd suiker! Dat ziet hier trouwens natuurlijk niet in 🙂

   1. Dank je voor je antwoord, maar ik dacht dat je zuinig moest zijn met alle suiker en niet alleen toegevoegde suiker en dat dit een van de redenen is dat het voedingscentrum ook richtlijnen geeft voor het maximaal aantal stuks fruit. Dat alle suikers het risico op bijv. diabetes zal vergroten.

 3. Lekker hoor! Mijn man is niet zo van de zoete aardappel (of überhaupt iets wat zoetig smaakt bij het avondeten), maar als hij er een keer niet is vind ik dit een top optie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram