Maaltijdsalade met pompoen feta en pasta

Maaltijdsalade met Pompoen, Feta en Pasta

Ik heb de herfstvibes helemaal te pakken. Wat past daar beter bij dan pompoen? Zoals jullie weten, ben ik enorm fan van salades. Veel mensen vinden dat echt iets voor de zomer, maar ik ga je laten zien dat het ook heel prima in de herfst en winter kan! Deze maaltijdsalade met pompoen, feta en pasta serveer ik het liefst lauwwarm. Koud kan natuurlijk ook :).

Ingrediënten (2 personen)

  • 140g volkoren pasta naar keuze
  • 400g pompoen in blokjes (ik ging voor een voorgesneden zak)
  • 1 grote rode ui
  • 100g feta
  • Twee handen rucola
  • 60g Balsamicocrème (Of balsamicodressing van bijvoorbeeld Remia)
  • Eventueel 30g walnoten
  • Peper (en eventueel zout) naar smaak.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je verse pompoen hebt, snijd hem dan in stukjes. Ook de ui snijd je in grove stukken. Heb je weinig tijd? Bak dan de groenten in een pan. Ik doe het echter vandaag in de oven voor 20 minuten, omdat ik dat net een beetje extra smaak vind geven. Ik leg de pompoen en de stukjes ui op een bakplaat met bakpapier en strooi er wat peper overheen. Zout toevoegen kan ook, maar dat maakt het gerecht wel wat minder gezond. De feta is ook al vrij zout.

Maaltijdsalade recept pompoen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de feta in blokjes. Giet de pasta af als hij klaar is en spoel even snel af met koud water, dat maakt het minder plakkerig. Doe het vervolgens met de pompoen, de ui en een hand rucola in een kom of (diep) bord. Strooi de blokjes feta erover en eventueel wat walnoten en top met +-30g balsamicocreme.

Voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van dit recept, gebaseerd op de helft van de hoeveelheden hierboven (voor 1 persoon dus). Eerst zie je de waarden als je de maaltijdsalade serveert zonder walnoten. Deze is uiteraard wat calorie-armer. Vervolgens de waarden met walnoten. Als je de groenten bakt in een pan, gebruik je waarschijnlijk olie of boter. Dan worden de waarden hieronder uiteraard een beetje anders.

Voedingswaarden maaltijdsalade

Zelf kies ik vaak voor dit gerecht met de walnoten. Zo krijg ik meer goede vetten binnen en vult het me iets beter. Bovendien geven de noten een heerlijke bite!

Mocht jij deze maaltijdsalade met pompoen gaan maken, dan vind ik het super leuk als je me tagt op instagram (@optimavita).

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens salades in de herfst en winter?

5 reacties

  1. Heerlijk recept! Ik zou hem wel maken zonder pasta, ik vind dat maar niks in een salade 🙂
    Ben mede door jou gestart met IF, bevalt echt heel erg goed!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram