Maaltijd Salade met Linzen, Feta en Nectarine

maaltijd-salade-linzen-feta-en-nectarine

Ik heb vandaag weer een mega simpel receptje voor een maaltijdsalade voor je. Deze salade met linzen, feta en nectarine is niet alleen super makkelijk te maken, maar ook nog eens lekker gezond en heel snel klaar. Prima als lunch, maar ook als avondmaaltijd! Ik zorg voor een combinatie van zoet, zout en zuur die ik zelf ontzettend lekker vind. De linzen geven je lang een vol gevoel.

Ingrediënten (per persoon)

  • 120g linzen
  • 40g feta
  • 1 nectarine (of perzik)
  • 15g pecannoten of andere noten naar keuze
  • Een flinke hand sla naar keuze, ik ging voor veldsla
  • +- 10 snoeptomaatjes
  • +- 10cm van een komkommer
  • Een beetje citroensap

Bereiding
Snijd de komkommer, de feta en de nectarine in stukjes. Halveer de tomaatjes. Pak een flinke hand sla en leg dit op een bord.

collage1

Strooi de linzen over de sla, dit kan gewoon direct uit het blik (wel eerst even afgieten!). Meng nu ook de nectarine, tomaat en komkommer erdoor. Strooi de feta over je salade. Breek tenslotte de nootjes een beetje fijner en verdeel ze over het gerecht. Knijp sap uit een citroen eroverheen voor een lekker friszure smaak. Je kunt ook een flesje citroensap gebruiken.

collage2

Klaar alweer! Binnen een paar minuten staat deze salade op tafel. Ik had er echt lange tijd een vol gevoel van. Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept, gebaseerd op de ingrediënten en de hoeveelheden die ik hierboven aangeef.

salade-linzen-feta

Zoals ik al zei, vind ik de combinatie van de zoute kaas, de zoete nectarine en de zure citroen echt heerlijk! Ik ben erg benieuwd wat jij van deze salade vindt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze salade maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vond! 

8 reacties

  1. Mmm ik heb het net gegeten met spinazie ipv sla, pecannoten en amandelen en een paar dadels ipv nectarine/perzik. Inderdaad lekker die combi van zoet, zout, zuur en met een bite door de noten. Voor herhaling vatbaar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram