Lunch Overig lunch Recepten Salades Warme maaltijd

(Lunch)Salade met Tonijn en Gegrilde Paprika

Door

Salade tonijn

Valt het op dat ik in de zomer veel salades eet!? ๐Ÿ˜‰ Ik houd vooral van super simpele varianten die toch erg lekker zijn en die me goed vullen. Deze salade is koolhydraatarm en je kunt hem prima eten als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Eventueel zou je een geroosterde boterham, wat pasta of wat aardappelen kunnen toevoegen, zodat hij nog net iets meer vult. Ik at deze salade voor het sporten, dus ik vond het juist wel fijn dat hij niet zo ‘zwaar’ is.

Dit gerecht heb je binnen 10 minuten op tafel en je hoeft niet te koken. Je kunt het prima meenemen naar je werk of naar school.

Ingrediรซnten (1 persoon)

  • 1 blikje tonijn (uitlekgewicht +- 130g)
  • 70g diepvriesdoperwten
  • 1 gegrilde paprika
  • 1 tomaat (ik gebruikte 3 kleine tomaatjes)
  • Een stuk komkommer
  • Een flinke had sla naar keuze
  • 1 eetlepel chilisaus

Bereiding
Snijd de tomaat, de paprika en de komkommer in stukjes. Ik gebruikte een gegrilde paprika uit een pot, deze bevatten wat extra smaak! Je kunt eventueel ook een normale paprika gebruiken. Doe de doperwten ongeveer een minuut in de magnetron zodat ze ontdooid zijn. Verder verwarmen is niet nodig.

Collage1

Doe de sla op een bord. Ik gebruikte ijsbergsla, maar je kunt gewoon iedere slasoort kiezen die jij lekker vindt. Verdeel daar de andere groenten over. Laat een blik tonijn uitlekken. Ik gebruikte tonijn op water, daar zit minder vet in. Natuurlijk kun je ook gaan voor de variant op olie. Verdeel deze over de groenten.

Collage2

Meng een eetlepel chilisaus met een eetlepel water tot een dressing. Giet deze over je salade. Op die manier geeft het net een beetje extra pit! Voor de mensen die dat leuk vinden om te weten, hieronder de voedingswaarde van dit gerecht.

Voedingswaarde

Ik ben benieuwd of jullie deze super simpele salade ook eens gaan proberen. Laat het me dan zeker even weten!

Groetjes, Marloes

Eet jij ook zo veel salades in de zomer? Wat is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
  1. Mieke 4 jaargeleden

    Hey Marloes , Dit recept klinkt echt super lekker maar die tonijn uit blik is het dan op water basis of zonnebloemolie ? ๐Ÿ™‚

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Ik had die op waterbasis. Anders extra goed laten uitlekken ๐Ÿ™‚

      Reageer
  2. Esther 4 jaargeleden

    Hoi!
    zag vandaag bij een zoektocht op google naar pangasius een linkje naar jouw site. Ik ben nl. sinds kort met mijn zusje bezig met een challange vanuit onze sportschool om af te vallen/gezonder eten/bewust kijken naar wat je eet. Vnv ff op de laptop op zoek naar meer recepten, en wow, wat een hoop ideeen doe ik op hier!!! Heel super je site. Ik ga je vaak bezoeken dat weet ik nu al, haha…, fb, youtube… Echt heel leuk, in mijn belang: ga zo door!!!

    Reageer
  3. fien 4 jaargeleden

    hey,
    kan je hier ook quinoa aan toevoegen om het meer vullend te maken?

    Reageer
  4. Tessa 4 jaargeleden

    hoi marloes,

    kan je ipv diepvriesdoperwten ook dopterwten/worteltjes uit pot gebruiken?

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      Ja dat kan, die bevatten alleen wat meer zout

      Reageer
      • Sabine79 4 jaargeleden

        Kan je dat zout er van te voren ook afspoelen en dan opwarmen of is het al in de groente getrokken?

        Reageer
  5. Judith 4 jaargeleden

    Jammie….als avondeten met een beetje zilvervliesrijst

    Reageer
  6. Tamara 3 jaargeleden

    Dit is echt mijn favo lunch salade, zoo lekker!
    Ik gebruikte altijd verse paprika, maar gisteren op zoek gegaan naar zo’n potje gegrilde.
    Klopt dat dat het 3 kleuren paprika is, en op olie staat?
    Het smaakt trouwens wel heerlijk!

    Reageer
  7. […] Een lekker en snel gerecht. Recept van optimavita. […]

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: