(Lunch)Salade met rucola, olijven en feta

Schermafbeelding 2015-03-16 om 15.36.58Door Anneloes: Ik ben dol op salades. Het liefs met er zo veel mogelijk groente, en met  veel kleur en smaak. Wanneer we uit eten gaan, kies ik meestal een salade die ik niet ken en onthoud ik de ingrediënten om het thuis nog een keer te maken. Ook vind ik het heerlijk om in het weekend, als lunch of als avond eten een rijk gevulde salade te maken. Deze salade is een van mijn favorieten.

In de zomer eet ik erg veel salades, maar ook in de winter vind ik het heel vaak lekker om een salade bij mijn warme maaltijd te eten of een maaltijdsalade te maken. Zoals veel van mijn gerechten zijn ze altijd verschillend, maar heb ik wel bepaalde ingrediënten die ik als favoriet bestempel. Zoals ik al zei vind ik het altijd heel belangrijk dat er veel kleur in zit. Dit doe ik door de groenten hierop af te stemmen. Ik zou bijvoorbeeld nooit voor een rode paprika kiezen als er in een salade ook veel tomaten zitten. Ook als mijn salade uit veel groene groenten bestaat, kies ik geen groene paprika.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 3 handen rucola
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels olijven
  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels feta
  • 150g gerookte kip

Schermafbeelding 2015-03-16 om 15.37.54

Bereiding
Ik heb eerst de rucola in een bak gedaan en vervolgens heb ik de komkommer, paprika en tomaat gesneden. Daarna heb ik een halve rode ui versnipperd. Dit geeft een pittige smaak aan de salade, maar je kan deze er natuurlijk ook uit laten wanneer je er niet van houdt. Vervolgens heb ik de gerookte kip gesneden, de feta en de olijven erbij in gedaan en goed gehusseld.

Schermafbeelding 2015-03-16 om 15.38.55

Zoals je kunt zien is dit een kleurrijke, goed gevulde salade. Je zou hier gekookte (volkoren)pasta of peulvruchten aan toe kunnen voegen zodat de salade wat meer vult.

Let wel op de hoeveelheid feta die je in de salade doet. Je doet hier al snel teveel van in, wat de salade al snel minder gezond maakt. 50 gram feta staat gelijk aan 1 portie vlees. In deze salade zit ook gerookte kip, dus zorg ervoor dat je niet teveel hiervan toevoegt.

Deze salade vond ik erg lekker. Vooral de olijven erdoor heen vond ik een goede toevoeging. Ik ben benieuwd of jullie hem ook zullen maken.

Groetjes, Anneloes

Wat is jou favoriete ingrediënt in een salade?

 

 

8 reacties

    1. Hoi Gerja. Bij bodypump gebruik je stangen met gewichten, die mensen vrijwel nooit thuis hebben. Daarom vind ik het lastig om hier een workout mee te maken. Bijna niemand kan hem dan namelijk uitvoeren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram