Lunch Overig lunch Recepten Salades Vegetarisch

Lunchsalade met Linzen en Druiven

Door

Salade linzen druiven

Ik plaatste al een foto van dit gerecht op Instagram (@optimavita) en beloofde het recept op mijn blog. Vandaag is het zo ver! Deze heerlijke lunchsalade bevat relatief weinig koolhydraten. De linzen die erin zitten, zijn rijk aan eiwit en voedingsvezels. Ook de groenten en de druiven bevatten veel vezels. Daarom vult hij toch super goed. Bovendien is het een super gemakkelijk gerechtje, binnen 5 minuten heb je deze heerlijke maaltijd op tafel staan.

Vooral in de lente en zomer eet ik regelmatig een salade als lunch, ik vind het heerlijk om iets anders te eten dan een normale boterham. Ik vind het wel belangrijk dat mijn salade me lang een verzadigd gevoel geeft, ik houd namelijk totaal niet van honger hebben. Kijk mee naar het recept…

Ingrediënten (1 persoon)

  • 75g linzen (ik gebruikte linzen uit blik, lekker makkelijk!)
  • 1 grote tomaat
  • Een stuk komkommer (+- 7cm)
  • Een flinke hand sla naar keuze, ik koos voor rucola melange
  • +- 125g druiven
  • 30g hüttenkäse

Bereiding
Snijd de tomaat en de komkommer in stukjes. De druiven kun je halveren. Ik had vrij grote druiven, dus ik sneed ze in plakjes. Doe de sla op een bord en verdeel hier de tomaat, de komkommer en de druiven over.

Collage1

Giet het blik met linzen goed af en weeg de juiste hoeveelheid af, deze voeg je ook toe aan je salade. Tenslotte doe je er een lekkere grote schep hüttenkäse overheen. Dit geeft niet alleen een lekkere frisse, licht zoutige smaak, maar het zorgt er ook voor dat je salade heerlijk smeuïg wordt. Daarnaast bevat het eiwit, dat je lang een vol gevoel geeft.

Collage2

Ik vind de combinatie van zoet en zout in een gerecht heerlijk. Vandaar dat ik de druiven toe heb gevoegd. Ze geven een lekker zoet smaakje in combinatie met de hüttenkäse en de linzen. Natuurlijk kun je variëren met de producten die je toevoegt. Kies de groenten die jij lekker vindt. Paprika of wortel zou het ook erg goed doen in dit gerecht.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
  1. sandra 7 jaargeleden

    Waarom geen dressing zoals olijfolie met azijn voor de vetten ?

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

      Omdat ik vind dat je niet in ieder gerecht alle voedingsstoffen hoeft te stoppen. Als het over een dag maar ongeveer klopt. Vet heb je niet in grote hoeveelheden nodig. Bovendien heeft de salade al meer dan genoeg smeuïgheid voor mij, door de hüttenkäse.

      Reageer
  2. dootje 7 jaargeleden

    Ziet er lekker uit. Ik had een vraag en weet niet zo goed waar ik hem moet stellen.
    Hoeveel gram gedroogd fruit staat gelijk aan een normaal stuk fruit?

    Reageer
  3. Bea 7 jaargeleden

    ik ben echt gek op salades! alleen… linzen. Ik associeer dit echt qua smaak en textuur met bonen en erwten en lust ik dus echt niet en daarom heb ik het nog nooit gewaagd om linzen te eten.
    Maar misschien dat ik het wel eens probeer…

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

      Tjah….ze smaken inderdaad een beetje naar bonen. Ieder zn smaak bea! Misschien is dit gewoon niet jouw recept 🙂

      Reageer
  4. rianne 7 jaargeleden

    ziet er lekker uit is het proberen waard denk ik:)

    Reageer
  5. sandra 7 jaargeleden

    Ik had even een hele andere vraag!
    Ik zelf gebruik altijd bio brood was zeezout in zit nu gebruik ik veder bij het bereiden van het avond eten geen zout.
    Wel consumeer ik zuivel op een dag en eet ik 2x in de week vis.
    heb ik nu dan kans op een jodium tekort?
    door mijn allergie kan ik niet makkelijk brood halen bij een gewone bakker en is bio brood zuurdesem beter voor mijn darmen.
    ook mag ik niet te veel zout consumeren , heb je misschien tips?

    Of komt een tekort niet snel voor?

    gr

    Sandra

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

      Hoi Sandra, je zou eens bij de bakker/winkel kunnen vragen of er jodium in het brood zit dat je eet. Het kan namelijk zo zijn dat er ook jodiumhoudend zout aan is toegevoegd. Een jodiumtekort komt wel eens voor, maar niet heel vaak.

      Reageer
  6. sandra 7 jaargeleden

    mijn biobrood bevat zeezout bedoel ik 🙂

    Reageer
  7. Moniek 7 jaargeleden

    Hallo Marloes,

    Wat vind jij van de Havermoutpap van Melkunie? Ik zit er nu mee te ontbijten maar weet eigenlijk niet of het wel zo goed voor me is. Het is wel makkelijk. Even opwarmen, appeltje, beetje kaneel.. Klaar!

    Ben benieuwd wat jullie hier van vinden.

    Groetjes
    Moniek

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

      Hey Moniek! Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet exact weet wat hier in zit. Ik denk dat ze volvette melk gebruiken. Volgens mij wordt er geen suiker aan toegevoegd. Maar het is misschien wel leuk om dat eens precies uit te zoeken en ook andere merken te vergelijken! Dank je wel voor de inspiratie :).

      Reageer
      • Moniek 7 jaargeleden

        😀 Ik ben benieuwd!

        Reageer
  8. Veerle 7 jaargeleden

    Hallo,
    Blijft deze salade ook lekker als je hem de ochtend of avond van te voren maakt en dan meeneemt naar werk? Of moet je de linzen dan apart houden…
    Alvast bedankt!

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

      Ik denk dat je dan inderdaad beter de linzen (en misschien de sla) er vlak voordat je weg gaat toe kan voegen.

      Reageer
  9. Linda 6 jaargeleden

    Hoihoi,

    Alweer een leuk/lekker recept!
    Ik heb er al verschillende van je geprobeerd en sommige zijn echte blijvertjes.
    Werd nu toch wel tijd voor een complimentje!
    Bedankt en hopelijk blijven we meer recepten ontdekken 🙂

    Reageer
  10. Moniek 6 jaargeleden

    Hi marloes, ik heb deze salade gister gemaakt en heb er nog wat zalmsnippers aan toegevoegd en de druiven eruit gelaten. Het was heerlijk! Ik miste de dressing niet. Ik zat heel de middag vol van deze salade, zal wel door de linzen gekomen zijn…..

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.