(Lunch) Salade met Blauwe Kaas en Druiven

Salade blauwe kaas druiven

Schimmelkaas staat nou niet bepaald bekend als gezond product. Dat is terecht, want het bevat vrij veel slechte (verzadigde) vetten. Jullie weten ondertussen dat het van mij ook niet allemaal 100% gezond hoeft te zijn. Ik vind één wat minder gezond product in een maaltijd helemaal niet zo erg, zeker niet als je een juiste portie gebruikt. Ik ga je vandaag laten zien hoe ik blauwe kaas combineer met allemaal super gezonde producten, zodat er toch een (in mijn ogen) healthy salade ontstaat!

Blauwe kaas (of schimmelkaas) heeft een hele scherpe, karakteristieke smaak. Je moet er van houden, ik weet dat lang niet iedereen dit doet. Ik vind de smaak echter heerlijk! Zeker in combinatie met iets zoets. In dit gerecht combineerde ik daarom schimmelkaas met pitloze witte druiven, in een heerlijke salade.

Ingrediënten (1 persoon) 

 • 50g schimmelkaas
 • Een flinke hand veldsla (of andere sla naar keuze)
 • Een stuk komkommer (+- 10cm)
 • Een stuk wortel (+- 10cm)
 • 50g diepvriesdoperwtjes
 • Een flinke hand pitloze witte druiven
 • 2 eetlepels balsamicoazijn
 • 1 theelepel honing

Bereiding
Ik sneed de komkommer en de wortel in reepjes met een dunschiller. Je kunt natuurlijk ook blokjes snijden, maar ik houd ervan om te spelen met verschillende snijvormen. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer, dit voorkomt een waterige bende :). Vervolgens leg je een flinke hand sla op een bord, hier verdeel je de wortel en de komkommer over.

Collage1

Dan ontdooi je de doperwtjes in ongeveer 1 minuut in de magnetron. Snijd de blauwe kaas in stukjes en halveer de druiven. Meng de balsamicoazijn met de honing tot een dressing. Nu verdeel je de doperwtjes, kaas en de druiven over je salade. Giet de dressing erover, natuurlijk kun je de hoeveelheid naar wens aanpassen.

Collage2

De doperwtjes in deze salade zorgen ervoor dat je lang een vol gevoel houd, doordat ze relatief veel eiwitten bevatten. Deze salade bevat vrij weinig koolhydraten, dus is geschikt voor mensen die een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Let goed op de portie schimmelkaas die je gebruikt! Als je ervoor kies om meer te nemen dan ik heb aangegeven, neemt het aantal calorieën in de salade snel toe.

Ik heb gesmuld van deze salade als mijn lunch, ik hoop dat jij dat ook gaat doen.

Groetjes, Marloes

Houd jij van schimmelkaas?

4 reacties

 1. Iewwhhh….schimmelkaas!!! 😉
  Laat ik die gauw vervangen door een klein stukje brie. Er zijn weinig dingen die ik niet lust….de geur van schimmelkaas is voor mij echter al genoeg!! Hahaha..!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram