| 9 februari 2017

Lunch Recept: Gezonde Sandwich met Rosbief en Ei

Gezonde sandwich

Het is alweer heel lang geleden dat ik een recept hebt geplaatst met brood. Ik krijg heel vaak de vraag waarom ik geen brood eet. De grootste reden is dat het me niet goed vult en dat ik andere dingen lekker vind. Waar ik wel heel erg van houd, is een uitgebreide sandwich! Ik voeg dan ook graag producten toe waarvan ik weet dat ze me wél lang een verzadigd gevoel geven. Kijk mee naar dit makkelijke, maar heerlijke lunch recept.

Ingrediënten (per sandwich)

 • 2 volkoren boterhammen of volkoren speltboterhammen
 • 1 ei
 • 50g rosbief
 • 1 grote augurk
 • Een stuk of 4 snoeptomaatjes
 • Een klein handje sla naar keuze, ik ging voor veldsla
 • Een klein beetje light mayonaise
 • Eventueel peper of zout naar smaak

Bereiding
Kook een eitje, ik leg hem in koud water en breng het aan de kook. Vervolgens kook ik hem 5 minuten. Rooster twee boterhammen. Ik heb geen broodrooster, dus doe het in een droge pan op middelhoog vuur. Niet roosteren kan natuurlijk ook :). Giet het ei af, laat hem schrikken onder koud water en pel het. Snijd in plakjes en doe dit ook met de augurk. De tomaatjes halveer ik.

Collage1

Leg een van de geroosterde boterhammen op een bord. Beleg met sla naar keuze en 50g (+- 5 dunne plakjes) rosbief. Leg vervolgens de plakjes ei en augurk erop. Dan de halve tomaatjes en een beetje light mayonaise.

Collage2

Ik vond de mayonaise hieronder, die bevat maar 22 kcal per eetlepel. Dat is aanzienlijk minder dan normale mayonaise en zelfs ongeveer de helft van fritessaus. Bestrooi eventueel het geheel met een beetje peper en zout naar smaak. Als je een hoge bloeddruk hebt, laat dan het zout weg. Leg de andere boterham half over je sandwich heen.

Collage3

Hieronder vind je de voedingswaarde van deze lunch, gebaseerd op de hoeveelheden die ik hierboven aangeef. Voor mij vult dit prima, in ieder geval tot halverwege de middag. Dit komt doordat je rijkelijk belegd met eiwitrijke producten (ei en rosbief).

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd of jij deze lunch gaat maken. Ik heb er in ieder geval heerlijk van gesmuld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Hoe ziet jouw favoriete sandwich eruit?

4 reacties

 1. Ziet er lekker uit zeg. Ik sla hem op op Pinterest.
  Totaal ander vraagje. Wil je eens een artikel maken over sauna bezoek na het sporten?

 2. Jammmie. Ik vandaag op zoek naar de mayo light van remia. Kom ik frites lijn van remia tegen. Deze heeft ‘slechts’ 5,3 gram vetten en 2,9 gram suiker en 100kcal per 100 ml. Dit lijkt mij nog een gezondere variant, toch?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram