| 31 oktober 2014

Lunch: Geroosterd brood met Zalm en Spinazie

Klaar

Vandaag heb ik een super gemakkelijk recept voor een heerlijke lunch. Dit recept maakt je ‘normale boterham’ net iets specialer. Je kunt dit gerechtje prima thuis maken en in folie of in een broodtrommel meenemen naar school of naar je werk.

Ingrediënten (per persoon)

 • 2 volkoren boterhammen
 • 3 flinke plakken gerookte zalm
 • Light zuivelspread (bijvoorbeeld Philadelphia)
 • een handje verse spinazieblaadjes
 • Peper naar smaak

Bereiding
Rooster de boterhammen goudbruin. Ik heb geen broodrooster, dus deed ze even in een droge koekenpan. Bepaal zelf hoe bruin jij je boterhammen wil hebben. Gebruik volkorenbrood of volkoren speltbrood, dit bevat namelijk meer voedingsvezels dan andere soorten. Door de vezels houd je langer een verzadigd gevoel

Collage1

Besmeer beide boterhammen met een dun laagje light zuivelspread. Vervolgens strooi je er een beetje peper naar smaak op. Dan leg je op een van de boterhammen een handje spinazie en daarbovenop flink wat zalm. Wees niet te zuinig met de zalm, dit levert je namelijk eiwitten en goede vetten.

Collage2

Vervolgens snijd je de boterhammen schuin doormidden, en klaar is je lekkere lunch! Normaal gesproken eet ik drie boterhammen, maar door de grotere hoeveelheid eiwitrijk beleg heb ik aan deze sandwich voldoende.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Lijkt deze lunch jou wat? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 

3 reacties

 1. Hoihoi!

  Ziet er heerlijk uit, maar ik ben vegetarisch dus ik vroeg me af, wat is voor vegetariers een eiwitrijke lunch? Dus wat kan ik in plaats van de zalm op mijn broo doen?

  Groetjes,
  Laura!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram