| 29 september 2015

Koolhydraatarme maaltijd: Pangasiusfilet met Groenten

Pangasiusfilet met groenten

Ik krijg de laatste tijd steeds meer verzoekjes voor een koolhydraatarme maaltijd. Het verminderen van koolhydraten in de voeding is momenteel erg populair. Ik raad het lang niet altijd aan, maar ik maak soms zelf ook maaltijden zonder koolhydraten. Ten eerste is het makkelijker en ten tweede heb ik soms gedurende de dag al ruim voldoende binnen gekregen. Bij de avondmaaltijd heb ik dan geen behoefte meer aan aardappels, pasta of rijst.

Ik merk dat ik na de warme maaltijd minder snel weer trek krijg, als ik geen koolhydraatrijk product toe voeg. Dat vind ik soms ontzettend handig, vooral op avonden dat ik alleen thuis ben. Ik weet dat ik dan anders sneller de neiging zou hebben om te gaan snacken. Laatst maakte ik deze super lekkere koolhydraatarme maaltijd. Ik laat niet zo maar producten weg, maar ik vul ze op een andere manier aan. Ik neem meer vlees (of vis in dit geval) en meer groenten. Hierdoor krijg ik geen trek.

Deze maaltijd is ook nog eens super snel klaar. In ongeveer 10 minuten ben je klaar om te gaan eten. Ik maak dit soort maaltijden graag als ik alleen eet!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 grote pangasiusfilet (+- 175g)
  • 1 ui
  • 100g (diepvries)sperziebonen
  • 100g (diepvries)dopewtjes
  • 1 grote tomaat
  • Kipkruiden of andere kruiden naar wens

Bereiding
Bestrooi de pangasiusfilet met kruiden. Ik ging voor kipkruiden, hoe gek dat ook klinkt. Ik kies ervoor om een naturel filet te kopen in de winkel en hem zelf te kruiden. Aan kant en klare gekruide vis is soms ook een marinade toegevoegd die veel olie bevat. Snijd de ui en de tomaat in stukjes.
Collage1

Bak de ui in een klein beetje bakboter of olie, doe ditzelfde met de vis. Ik sla het staartje van de vis altijd naar onder. Ik bak de vis op een heel zacht vuurtje. Ten eerste past hij zo beter in de pan en ten tweede is dit altijd dunner, het wordt dus anders sneller droog. Als de ui glazig wordt, doe je de sperziebonen en de doperwten erbij.

Collage2

Na ongeveer 2,5 minuut kun je de vis omdraaien, bak hem nog twee minuten aan de andere kant. Als de groenten klaar zijn, doe je de tomaat erbij en laat je het geheel nog even opwarmen.

Collage3

Schep nu de vis en de groenten op het bord en je kunt eten! Hieronder staat de voedingswaarde van dit gerecht. Ik kreeg laatst een vraag of ik hierbij ook de olie om in te bakken mee rekende, ja dat doe ik! Ik probeer altijd zo min mogelijk te gebruiken, ongeveer 10g in totaal.

Voedingswaarde

Ik vind dit soort maaltijden ideaal voor als ik alleen eet, want ik hoef weinig producten in huis te halen (ik heb altijd groenten in de diepvries liggen) en het is mega snel klaar. Ook na een drukke werkdag heb ik nog wel even de puf om 10 minuten in de keuken te staan.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij altijd aardappelen, pasta of rijst? Of ook wel eens een koolhydraatarme maaltijd?

8 reacties

  1. Bedankt voor het recept, ziet er lekker uit! Ga het zeker maken! Ik doe krachttraining en kreeg van de sportschool het advies om koolhydraatarm te eten, om de vetverbranding te optimaliseren. COnclusie na twee weken is dat het niks voor mij is. Ik voel me veel beter in een voedingspatroon volgens jouw site. Bedankt voor de lekkere recepten en adviezen, heb er een hoop aan!
    Groet, Linda.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram