| 10 augustus 2014

Kip met Bloemkool en Aardappelschijfjes uit de oven

Klaar

De een na laatste dag van de Mini Crunches Challenge, 90 crunches te doen! Zet hem op!

Met dit recept wil ik je laten zien hoe ik een gezonde twist geef aan gebakken aardappelen. Daarnaast laat ik je zien hoe ik mijn drumsticks bereid, omdat ik weet dat veel mensen dit lastig vinden. Een typische Hollandse aardappel/vlees/groenten maaltijd, maar dan nét een beetje specialer.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400g aardappelschijfjes (zelf gesneden of kant en klaar)
  • 1 kleine bloemkool (400g roosjes)
  • Gemarineerde kip drumsticks. Reken 1 grote of 2 hele kleine per persoon.
  • Paprikapoeder
  • Tijm
  • Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat, doe hier eerst bakpapier op om aanbakken te voorkomen. Doe hier een heel klein lepeltje olijfolie op en paprikapoeder, tijm, peper en zout naar smaak. Natuurlijk kun je variëren met verschillende kruiden. Hussel alles heel goed door elkaar, zodat overal een beetje kruiden en olie zit. Doe de bakplaat in de oven en zet de timer op 10 minuten. Na die 10 minuten schep je de aardappelen even om en doe je ze nog eens 10 minuten in de oven. Controleer regelmatig, als ze goudbruin zijn, zijn ze gaar!

Collage1

Doe ondertussen een beetje olie in een koekenpan en bak hier de drumsticks in. Kip wordt gemakkelijk droog, om dit te voorkomen bak ik ze even kort op een wat hoger vuur, zodat ze aan alle kant zijn dichtgeschroeid. Daarna zet ik het vuur zo laag mogelijk en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 15 minuten zijn je drumsticks klaar! Natuurlijk hangt dit af van de grootte.

Collage2

Dan snijd je de bloemkool in kleine roosjes. Deze doe je in een pan met een beetje water erbij. De bloemkool hoeft niet helemaal onder water te staan. Hoe meer water, hoe meer vitamines er verloren gaan. Doe gewoon de deksel op de pan, dan wordt alles goed gaar. 8 minuten koken vind ik voldoende, dan blijven de roosjes een lekkere bite houden.

Collage3

Dan is het tijd om op te scheppen. Ik doe verder geen kruiden over de bloemkool, omdat de aardappelen en de kip ook al flink gekruid zijn.

Klaar

Doordat je de aardappels in de oven bereid, heb je veel minder olie nodig. Ze worden misschien iets minder krokant dan in de koekenpan, maar zeker niet minder lekker!

Ik hoop dat dit recept je heeft geïnspireerd!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit proberen? Ik vind het leuk als je laat weten hoe het beviel!

7 reacties

  1. Hoi marloes, ziet er heerlijk uit. Ga ok van de week eens maken, maar dan met quinoa ipv aardappel. Vraagje, heb jij wel eens geschreven over (stoppen met) roken?

    Groetjes

  2. Nou, net nog de crunches gedaan! De dag liep wat chaotisch maar het is gelukt.

    Lekker receptje, zojuist zoete aardappel uit de oven gehad en ook deze zal ik zeker eens maken.

  3. Ziet er lekker uit! Maar je hoeft helemaal niet op de hoeveelheid olie te letten, de goede olieën zijn juist gezond en mag je best binnen krijgen. De vetten in deze olieën heb je nodig om oude vetten af te breken, dus ik zou zeggen: Lekker aan de (olijf)olie oid! 🙂

    1. Roeline, een eetlepel olijfolie bevat ongeveer 90 calorieën, wat net zoveel is als een boterham met ham. Natuurlijk is het een gezonde olie, maar het blijft puur vet. Ook olijfolie is dus een dikmaker, daarom is het belangrijk dat je er niet teveel van binnen krijgt. In kleine hoeveelheden heeft je lichaam het inderdaad nodig, dit is ongeveer een eetlepel per dag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram