Homemade Healthy Tomatensoep met Hüttenkäse!

Tomatensoep

Zelf soep maken lijkt altijd zo ontzettend veel werk. Het is veel gemakkelijker om een blik uit het schap te trekken en op te warmen. Je hoeft het jezelf echter helemaal niet zo moeilijk te maken! Ik laat je vandaag zien hoe je binnen 15 minuten een heerlijke gezonde tomatensoep op tafel kunt zetten, met zo veel mogelijk verse producten.

Natuurlijk kun je een soep maken van alleen maar verse tomaten. Het kost dan alleen wat meer tijd om de soep goed op smaak te brengen. Ik kies daarom voor een mix van verse tomaten en tomaten uit blik!

Ingrediënten

Ingrediënten (2 grote kommen/borden soep, of 3 kleinere)

  • 1 blik gepelde tomaten (400ml)
  • 3 grote tomaten
  • 2 kleine uien (of 1 grote)
  • 1 flinke teen knoflook
  • +- 7 takjes basilicum
  • 1 blokje (groenten)bouillon
  • Een bakje hüttenkäse

Bereiding
Snijd de ui in stukjes. Zet een pan op het vuur met een beetje olie erin. Fruit hierin de ui totdat hij glazig is. Pers vervolgens de knoflook en laat dit op een laag pitje even meebakken.

Collage1

Snijd de basilicum fijn en de tomaten in blokjes. Voeg deze beiden vervolgens ook toe aan de ui en de knoflook. Roer het geheel even goed door en laat het verder pruttelen op het zachte vuurtje

Collage2

Haal de gepelde tomaten met een vork uit het blik en snijd ook deze in stukken. Voeg ze bij de rest en giet ook het overgebleven tomatensap uit het blik erbij. Tenslotte voeg je het bouillonblokje bij je soep.

Collage3

Blijf nog even goed doorroeren zodat het bouillonblokje kan oplossen in de soep. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het vervolgens nog ongeveer 4 minuten zachtjes doorkoken. Je kunt de soep glad maken met een staafmixer, maar ik vind dat zonde. Ik houd wel van stukjes in mijn soep :).

Nu kun je de soep in kommen scheppen. Doe er een flinke lepel hüttenkäse bij voor wat extra frisheid en een romige smaak. Ik heb een blaadje basilicum voor de sier op de soep gelegd. Je kunt deze soep eten als tussendoortje, maar je kunt hem ook met 1 of meerdere boterhammen eten bij de lunch of als avondmaaltijd.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf soep? Wat is jouw favoriete soep?

23 reacties

  1. Ziet er heel lekker en gezond uit, ga ik zeker maken.
    Eerder kocht ik pakjes met poeder en voegde daar dan prei etc aan toe.
    Ook kocht ik vaak potten van Maggi.
    Maar nu ik deze site ken heb ik al verschillende soepen zelf gemaakt en dat smaakt zoveel lekkerder!
    Mijn favoriet is broccolisoep.

  2. Grappig! Ik maak de tomatensoep precies zo. Soms nog met een rode paprika erbij.
    Is huttenkase glutenvrij? Ik kan daar geen duidelijk antwoord op vinden. Wil dit weleens proberen namelijk.

    Groetjes Caroline

  3. Is het niet makkelijker om tomatenblokjes te gebruiken ipv gepelde tomaten als je ze toch in stukjes snijdt?
    Zit er trouwens verschil tussen tomatenblokjes en gepelde tomaten? Ik heb altijd het gevoel dat gepelde tomaten bitterder zijn dan de blokjes, maar dat zit misschien gewoon tussen m’n oren haha 🙂

  4. Hmmm…lijkt me een lekker en licht soepje!
    Ik maak ze nu ook eigenlijk altijd zelf. Veel minder zout vooral.
    Minestrone is ook lekker, lijkt op deze soep, maar dan gevuld, lekker als avondmaaltijd. Ik roerbak dan wat Italiaanse groente die ik erin doe. Eventueel kun je enkele spekreepjes uitbakken en erbij doen, of wat hamreepjes. En om de soep echt gevuld te maken eventueel een potje witte bonen (NIET in tomatensaus!) (vooraf even goed afspoelen in een vergiet) toevoegen. Dan heb je echt een goede avondmaaltijd.

    Maar deze ga ik zeker eens uitproberen!

  5. hallo Marloes, ik ga deze soep uitproberen. Ziet er goed it. Ik maak regelmatig verse courgette soep (met gefruite uien) en verse pompoensoep met een Indiaase twist. Een klein beetje knoflook en een schepje masala kruiden. Tot slot, een beetje crème freche op het eind ken afgemaakt met verse bieslook. Heerlijk!

  6. Ik heb de soep gisterenavond gemaakt, wat was het heerlijk!!
    Vooral al die lekkere stukjes tomaat en de huttenkase.
    Bedankt voor het recept!

  7. Mmmm lekker, ik maak hem zelf ook zo, maar dan met alleen maar verse tomaten en op het laatst voeg ik nog extra soepgroenten toe, dan krijg je een lekkere gevulde soep die goed vult!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram