Ik schreef al eens eerder een artikel over een ‘mugcake’, oftewel een super simpel taartje uit de magnetron. Vandaag laat ik jullie wederom een gezonde variant van de mugcakeย zien, deze keer met bosbessen! Dit taartje is super bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje als je veel trek hebt.
Ingrediรซnten (1 mugcake)
- 1 ei
- 4-5 lepels bosbessen
- 4 kleine lepels havermout
- Eventueelย 1 kleine lepels zaden naar keuze, deze kun je ook weglaten.
- Een klein scheutje melk
Bereiding
Tik het ei kapot in een kom of mok. Roer hier de bosbessen, de havermout, de zaden enย een klein scheutjeย melk doorheen totdat een dik papje ontstaat. Je kunt altijd wat extra havermout toevoegen als het te dun is. Zet je kom voor 1,5 minuut in de magnetron, dit kan echter per magnetron iets verschillen. Als de bovenkant niet meer heel vochtig is, dan is je mugcake klaar!
Haal hem uit de magnetron en leg hem op een bordje. Garneer eventueel met nog wat bosbessen en klaar is je healthy snack!
De havermout geeft voedingsvezels aan dit gerechtje, de bosbessen zijn rijk aan vitamines en anti-oxidanten en de zaden bevatten goede vetten en vitamine E. Een super voedzaam receptje dus! Durf lekker te variรซren met jouw mugcake. Je kunt er bijvoorbeeld ook pompoenpitten, kaneel, ander fruit, speltvlokken, Brinta, noten of andere gezonde goodies in doen.
Wil je jouw cakeje zoeter hebben, dan kun je honing, suiker of zoetstof toevoegen. Bedenk je echter dat het goed is om jezelf niet teveel te wennen aan een zoete smaak. Hoe minder suiker of zoetstof je gebruikt, hoe minder je het nodig zal hebben.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Heb jij wel eens een mugcake gemaakt? Wat is jouw favoriet?
Hoi Marloes,
Super lekker, had alles in huis, dus heb hem net als ontbijt gegeten!! Heerlijk, ga ik zeker vaker doen.
Wat ik altijd leuk vind op de site is als jullie een product gaan vergelijken of analyseren. Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van Danone Oikos yoghurt (bv na het sporten). Het zit in een 1persoonsverpakking en er zijn verschillende smaken.
Verder hoop ik alleen maar dat jullie zo door gaan met de site. Heel leerzaam en inspirerend.
Groetjes Floor
Jij bent snel Floor! ๐ Ik houd je tip in gedachten!
Klinkt goed!
Mug cakes zijn leuk he, vooral de varianten die ‘opstijgen’ in de magnetron :)! Ik maakte er laatst een met een beetje griekse yoghurt (low fat), lepel natuurlijke pindakaas, ei, wat amandelmelk en pure chocolate chips! Deze was wat luchtiger. Misschien gooi ik er de volgende keer ook een handje havermout voor de stevigheid of bosbessen ipv chocolate chips door!
Dat klinkt ook goed Marjolein!
Hi Pat,Thanks for asking! You’ll be able to order it via paypal in a day or tw1w7821o;&e̵#;re just setting up the form. Check back on this page. And you’ll absolutely love the CD!!!LHS
Om de ‘cake’ luchtiger te krijgen kun je er 1 of 2 theelepels bakpoeder door doen. Ik vind het ook luchtiger als ik het ei eerst even met een staafmixer opklop.
Mugcakes zijn ook lekker met spelt (meel of vlokken), quinoa (meel of vlokken), amandelmeel of cocosmeel. Of met een mix daarvan. Van spelt, cocos en quinoa maak je de meel makkelijk zelf door de (droge) vlokken of rasp met een staafmixer tot meel te malen.
Er zijn echt ontelbaar veel variaties mogelijk! Je kunt er natuurlijk fruit door doen, maar ook; stukjes noot, cacaopoeder (ongezoet), wortelrasp, fijn gesneden spinazieblad, paprika, tomaat, zachte kaas, pindakaas, nutella ( ๐ ), appelstroop, rozijnen, zaden, kruiden en ga zo maar door!
Om het af te maken kun je er dan een ‘icing’ – sausje – overheen doen dat magere kwark of Griekse yoghurt als basis heeft. Daar mix je lekkere en gezonde smaakmakers door en klaar is je mugcake!
Eet smakelijk ๐
Leuke aanvullingen Marion ๐ Dank je wel.
Selamat berpuasa ye bro Juan. Semoga rahmat Allah sentiasa ada untuk kita. Sama2 kita berusaha utk meadnpatkannya. Ameen hafizmd recently posted..Kisah Cermin Mata dan Laptop
Wat een geweldig recept weer! Ik vind jullie site zo leuk hรฉ, lekkere combinatie van echte informatieve artikelen, makkelijk haalbare recepten en niet zo van “grrrr het moet zo en zo want anders werkt het niet” maar gewoon fijn ontspannen. Misschien maak ik deze morgen wel als ontbijt met een appeltje erdoor heen ๐
Dank je wel Leonie! Zo ontzettend leuk om te lezen dat jullie er zoveel aan hebben!
Deze staat ook op mijn favorieten lijstje. Vanmiddag geprobeerd en weer super lekker! Top recept!!!
Thanks Chicka!
Ik dacht tot nu toe dat mugcake een heel ingewikkeld recept was. Nu ga ik het zeker eens maken.
Super leuk! Het is juist heel erg simpel.
Zou het ook lukken met Brinta? Heb momenteel geen havermout in huis. Ik heb ooit ergens gelezen dat er nogal wat verschil tussen Brinta en havermout is, maar ik heb geen flauw idee of dit klopt. Verder klinkt het heerlijk! Wil het snel proberen:) (vandaar de vraag of het met brinta ook lukt;) )
Dat moet vast lukken met Brinta denk ik! Gewoon proberen zou ik zeggen ๐
Ziet er heerlijk uit!
Mjam Mjam!! Ik ga het maken ๐
๐
Leuk recept!
Tip voor het omkeren van het bakje. Leg eerst het bord ondersteboven op het bakje en keer hem dan pas om.
Dank je :-). Geniale tip! Ik blijf wat dat betreft een beetje blond ;-).
Deze week al 3 keer ontbeten met mug cake na het lezen van dit artikel!
Met rozijntjes, lijnzaad, kaneel en een beetje cacao poeder.
LEKKER en zeker tot het einde van de ochtend een verzadigd gevoel. ๐
Ik ben ook echt mugcake fan!
Ik voeg zelf graag cacao toe, of banaan of geraspte appel. Dat laatste geeft echt een lekker fris smaakje! Met rozijntjes en kaneel wordt ‘t net appeltaart.
Jaaaa, die is ook lekker! ๐
hey ik hoop dat je dit nog leest maar zou het ook kunnen als je de bosbessen vervangt met appel? en ik dacht dat je altijd banaan nodig had maar dat klopt toch niet.
Ja hoor dat moet prima kunnen! Snijd de appel dan in hele kleine stukjes. Banaan is inderdaad niet altijd nodig.