Gezonde wentelteefjes

Gezonde wentelteefjes

Afgelopen weekend bedacht ik ineens dat ik wel weer eens gezonde wentelteefjes kon maken. Ik kwam op dit recept en was er helemaal gek op! Hoog tijd om het met jullie te gaan delen. In de vlog van morgen zie je dat ik dit recept direct de volgende dag weer maakte, omdat ik het ZO lekker vond. Ik zeg het niet vaak, maar dit moet je zeker een keertje proberen!

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 volkoren boterhammen, het liefst van een paar dagen oud!
  • Het eiwit van 2 eieren (+- 80g)
  • 50ml (plantaardige)melk. Ik ging gewoon voor halfvolle melk.
  • 1 theelepel kaneel
  • Een klein scheutje vloeibare zoetstof
  • Een klein beetje vloeibare boter of olie om in te bakken.

Voor de topping

  • 100g (diepvries) rood fruit, of ander fruit naar keuze
  • Twee flinke lepels magere kwark
  • 10g hele pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding (bereidingstijd +- 10 minuten)

Splits de eieren, we gebruiken alleen het eiwit om dit gerecht minder vetrijk en meer eiwitrijk te maken. Doe het eiwit met de melk, de kaneel en de zoetstof in een diep bord. Gebruik je liever geen zoetstof? Dan kun je honing bijvoegen. Het gerecht zal dan wel meer suiker en iets meer calorieën bevatten. Meng alles goed door elkaar. Leg vervolgens de boterhammen in dit mengsel en laat ze zich helemaal volzuigen.

Zet een pan op het vuur en doe er een klein beetje vloeibare boter of olie in. Als dit goed warm is, leg je de boterhammen in de pan. Bak ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en stevig zijn.

Ik topte mijn gezonde wentelteefjes met twee flinke lepels magere kwark, 100g rood fruit (ik gebruikte diepvriesfruit dat ik ontdooid had) en ik raspte 10g pure chocolade eroverheen.

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van deze lunch. Ik geef de waarden zonder en met de topping, dan kun je zelf bepalen waar jij jouw wentelteefjes mee belegd. Uiteraard kun je ze ook gewoon zonder topping eten.

Voedingswaarden gezonde wentelteefjes

Oh wat houd ik van dit recept! Ik ben echt zo ontzettend benieuwd hoe jij het gaat vinden. Ik zou het super leuk vinden als je me tagt op instagram (@optimavita) als je ze gemaakt hebt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze gezonde wentelteefjes maken?

4 reacties

  1. Wat toevallig! Ik denk er al een eindje over na om nog eens wentelteefjes te maken en nu kom je met dit geweldig receptje, dankje!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram