Gezonde tosti rode biet geitenkaas
| 1 september 2019

Gezonde Tosti met Rode biet en Geitenkaas

Een tosti heeft een heel ongezond imago. Onterecht vind ik, want je kunt zo veel heerlijke tosti’s maken die ook nog eens gezond zijn. In de komende tijd wil ik je af en toe zo’n gezond tosti recept laten zien. Vandaag trappen we af met een gezonde tosti met rode biet en geitenkaas. Klinkt raar, is MEGA lekker. Here we go.

Ingrediënten (1 tosti)

De basis

 • 2 volkoren boterhammen (volkorenbrood is een gezonde broodkeuze)
 • 1/2 gekookte rode biet (kant en klaar te krijgen op de groenteafdeling)
 • 50g geitenkaas

Eventueel…

 • Sla naar keuze
 • 15g walnoten

Bereiding (+- 10 minuten)

Snijd de rode biet in plakken, ik vind het lekker als deze nog relatief dik zijn. Beleg een van de boterhammen met de rode biet en voeg er vervolgens ook de geitenkaas en de rucola aan toe. Hierop gaat de andere boterham.

Doe je boterhammen in een tostiapparaat, of bak hem net als ik in een droge pan. Ik vind het super fijn als mijn tosti niet zo veel geplet wordt, dan is een pantosti een perfect alternatief. Ik doe de deksel op de pan, dan wordt mijn tosti goed door en door warm. Bereid totdat beide kanten goudbruin zijn.

Leg wat sla op een bord. Snijd je tosti schuin door midden en leg hem erop. Ik strooide er wat walnoten overheen en smullen maar!

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde van deze tosti, gebaseerd op de ingrediënten hierboven. Allereerst de waarden voor de basistosti en vervolgens de waarden inclusief walnoten en sla.

Zoals je ziet bevat deze basis tosti helemaal niet zo veel calorieën! Door de kaas bevat hij wel redelijk wat verzadigd vet. Omdat er in geitenkaas ook veel nuttige voedingsstoffen zitten, vind ik dat niet zo’n probleem. Ik zou je echter niet aanraden om elke dag met deze tosti te lunchen :). Afwisselen is altijd goed om zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wil je een lunch die iets meer verzadigd? Voeg dan gerust nog iets toe. Bijvoorbeeld net als ik de walnoten. Of een bakje kwark, een kopje gezonde soep of bijvoorbeeld nog een volkoren boterham met kipfilet.

Tip: wil je jezelf echt even verwennen? Doe er dan ook nog een beetje honing overheen. Natuurlijk voeg je nu wel wat extra suiker toe, maar voor af en toe kan dat best ;).

Ik ben heel benieuwd of jij deze tosti gaat maken en natuurlijk wat je ervan vindt. Ik zou het super leuk vinden als me tagt op instagram (@optimavita).

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete tosti?

5 reacties

 1. Hoi Marloes!
  Het is zondag 1 september en 10.23 uur. Ik denk aan je want nu moet je de halve marathon gaan lopen! Ik ben er helemaal van overtuigd dat je het zult halen en dat je je focus weer kunt leggen op nieuwe doelen.
  Die tosti met biet en geitenkaas vind ik helemaal geen rare combinatie. Je hebt namelijk ook salades van biet met geitenkaas. Het lijkt mij een leuk idee om biet met geitenkaas ook eens tussen een tosti uit te proberen, het klinkt nu al lekker en ga het zeker uitproberen!
  Zelf gooi ik boterhammen vaak in mijn broodrooster en iemand vertelde mij laatst dat het héél slecht was voor de vitamines omdat alle gezonde stofjes daarmee “kapot” zouden gaan….. Dat is toch klink-klare onzin?
  Wat zeg jij als diëtiste daarover?

  1. Hoi Brigitta,

   Het is al even geleden dat je devraag steldemaar ik dacht ik reageer toch even. Misschien heb je het inmiddels al lang gevonden 😇. Hüttenkase wordt ook wel cottage cheese genoemd en vind je in bijna alle supermarkten, zelf haal ik het vaak bij de Aldi of Jumbo.

   Groetjes Nynke

 2. Heerlijk! Ik maak het niet als tosti, maar gewoon op mijn boterhammen beleggen. Scheelt tijd en ik kan het ook meenemen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram