Gezonde tosti met kip en pesto
| 20 oktober 2019

Gezonde Tosti met kip, pesto en tomaat

Ik kondigde het al aan in een eerder recept, ik wil zo af en toe ideetjes geven voor gezonde tosti’s. De tosti heeft naar mijn idee namelijk een veel te ongezond imago. Vandaag een gezonde tosti met kip, pesto en tomaat. Hij is super simpel te maken en snel klaar, maar je hebt toch het gevoel dat je een mega speciale lunch voor je hebt. Onderaan vind je de calorieën en de voedingswaarden.

Ingrediënten (1 tosti)

 • 2 volkoren boterhammen
 • 75g gerookte kip
 • 1 eetlepel pesto (20g)
 • 1 tomaat
 • Eventueel een beetje rucola

Bereiding

Besmeer beide boterhammen met pesto en leg op 1 boterham als je dat wilt een beetje rucola. Snijd de gerookte kip en de tomaat in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg ook dit op de boterham en doe vervolgens de andere erbovenop.

Gezonde tosti met kip en pesto

Bak je tosti in een tostiapparaat of in een pan zonder olie of boter. Snijd hem schuin doormidden omdat dat er leuk uit zien en aanvallen maar!

Voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van deze tosti, gebaseerd op de ingrediënten hierboven.

Zoals je ziet valt de hoeveelheid calorieën ontzettend mee! Ik vind deze lunch een hele mooie balans van langzame koolhydraten uit het volkorenbrood, eiwit uit de gerookte kip en goede vetten uit de pesto. Daarnaast voeg je ook nog wat groente toe, dus wat wil je nog meer! De tosti vult heel goed doordat de hoeveelheid vezels in volkoren flink hoog is. Daarnaast geeft eiwit je een lang verzadigd gevoel.

Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! Mocht je hem gaan maken, dan vind ik het super leuk als je me tagt op instagram (@optimavita).

Eet smakelijk.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze gezonde tosti met kip maken?

7 reacties

 1. Is gerookte kip vergelijkbaar met vleeswaren qua gezondheid?
  Ik ben ook van het principe balans is key maar wou dit toch even weten
  Ik ben trouwens fan van de “tosti-serie” , dit wordt onterecht als ongezond gezien. Je moet natuurlijk wel lieft volkoren brood gebruiken en geen liters mayonaise erbij nemen😉

 2. Hoi Marloes toevallig spookt er al een paar dagen een vraag over pesto door mijn hoofd! Dus ik grijp deze kans even aan. Ik dacht altijd dat pesto heel calorierijk was (bijv ik nam altijd de biologische van AH met 100 gram 650 cal!!) terwijl ik laatst bij de Lidl was en daar zag ik opeens pesto 100 gram rond de 400 cal.. wat een onmens verschil! Heb jij enig idee hoe dat kan? Wat ik jammer vind is dat de biologische van Ah alleen standaard pesto ingrediënten gebruikt (balsilicum, pijnboompitten en kaas) terwijl die van de Lidl opeens cashewnoten heeft en volgens mij ook suiker en andere rommel.. weet nu niet meer wat ik moet pakken.

  1. Als een pesto meer basilicum bevat ten opzichte van olie, dan is hij minder calorierijk. Ook als hij meer suiker bevat is dit het geval! Klinkt misschien gek, maar koolhydraten bevatten minder calorieën dan vetten. Ik ga persoonlijk het liefste voor ‘pure’ pesto en doe dan een klein beetje (en neem de calorieën voor lief). Boter op mn boterhammen doen vind ik dan overigens niet nodig, want de goede vetten zitten in de pesto. Ik hoop dat dit je vraagt beantwoordt 🙂

 3. Dit is echt mijn favoriet geworden! Dank je wel voor je leuke recepten Marloes.

  Ik gebruik vaak gewone kipfilet (brood beleg) en toch af en toe een beetje kaas 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram