Sommige recepten vind ik haast te simpel om te delen. Ik ben er inmiddels achter dat veel van jullie het juist heel fijn vinden om ook zulke gerechten te zien, voor inspiratie. Ik begon er een tijdje geleden mee, toen ik dit recept voor witvis met groenten plaatste. Vandaag weer zo’n mega simpel recept, deze keer voor spaghetti met gehakt en tomatensaus!
Ingrediënten (2-3 personen)
- 150g volkoren spaghetti
- 200g (extra) mager rundergehakt. Gehakt is een vette vleessoort, ook (extra) mager gehakt, is nog veel vetter dan bijvoorbeeld kip. Ik vind het echter wel een veel betere keuze dan half om half gehakt. Je kunt ook heel goed voor tartaar gaan, dit is nog magerder.
- 200g broccoliroosjes
- 1 gele paprika
- 1 doosje champignons
- 1 klein potje tomatenpuree (70g)
- Een half blik tomatenblokjes (+- 200ml)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Bereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt in een grote hapjespan, boter of olie toevoegen is niet nodig omdat het gehakt vet genoeg is van zichzelf. Voeg hier ook de Italiaanse kruiden aan toe. Schep heel even om en dan kunnen vrijwel direct de broccoli en de paprika erbij. Bak dit geheel ongeveer 3-4 minuten door op een middelhoog vuur. Dan kun je ook de champignons toevoegen.
Als alles bijna gaar is, doe je de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij. Roer het goed door en laat pruttelen totdat alles helemaal gaar is.
Verdeel de pasta over de borden, schep het gehaktmengsel erover. De hoeveelheid pasta zal voor sommigen (vooral vrouwen en kinderen) te groot zijn. Neem dan gewoon iets minder. Hieronder zie je de voedingswaarde van dit gerecht, deze zijn wel gebaseerd op de helft van de hoeveelheid hierboven. Als je minder gebruikt, worden deze waarden dus lager.
Ik ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt! Ik maak het heel graag op dagen dat ik niet zo veel tijd en inspiratie heb.
Groetjes, Marloes
Wat is jouw favoriete gezonde pasta recept?
Ziet er goed uit Marloes!
Ik ga hem proberen vd week!
Leuk!
Ik ga hem vanavond proberen! Ben benieuwd, het ziet er erg lekker uit op de foto’s!
Hij was overheerlijk!!
🙂
Leuk dat je ook dit soort simpele recepten plaatst!
Ik ga hem dit weekend maar eens proberen.
Super leuk! Eet smakelijk alvast 🙂
Heb ‘m al twee keer gegeten inmiddels, heerlijk! Had er alleen wat meer tomatenblokjes in gedaan zodat het wat ‘sauziger’ wordt. Ga het binnenkort mijn ouders eens voorschotelen die altijd spaghetti uit een pakje en zakje maken 😉
Hoi marloes ik had de spaggettie geprobeerd.
Maar hij lukte bij mij niet hoe de bedoeling was.
Het zou fijn zijn als er bijvoorbeeld de kooktijd van de brokolie bij staat.
En hoelang je het vlees moet rulbakken.
Daardoor is het helaas mis gegaan.
Hij ziet er wel lekker uit Ik hoop nog een poging te doen.