brood

Gezonde Pastasalade Caprese met Mozzarella, tomaat en Pesto

Nu het steeds vaker warm weer wordt, krijg ik inspiraties voor salades! We trappen dit seizoen af met een gezonde pastasalade caprese. Hij is vegetarisch en bevat onder andere mozzarella, tomaat, basilicum en pesto. Ik houd zo ontzettend van die combinatie!

Ingrediënten (per persoon)

  • 50g volkorenpasta naar keuze
  • 70g mozzarella. Ik ging voor light mozzarellabolletjes van de Lidl, maar andere kan natuurlijk ook.
  • Een stuk of 8 snoeptomaatjes
  • Stuk komkommer
  • Een flinke hand sla naar keuze
  • Handje verse basilicum
  • 20g pesto

Bereiding (+- 10-15 minuten)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de sla in een bord of een kom. Halveer de snoeptomaatjes en voeg ze toe. De komkommer snijd je in stukjes, ook deze kan erbij. De basilicum scheur ik in kleine stukjes en ook die voeg je toe aan de salade.

De mozzarella snijd je in stukjes en doe je erbij, samen met de pesto. Giet de pasta af, spoel heel even af met water en voeg toe. Als de pasta nog warm is, dan zal je mozzarella een beetje smelten, wat een lekker effect geeft als je daarvan houdt. Meng tenslotte alles goed door elkaar.

Nu kun je aanvallen! Super simpel, zoals je merkt.

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van deze gezonde pastasalade, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven. Ik ga ervan uit dat je normale mozzarella gebruikt. Bij light mozzarella liggen de hoeveelheden calorieën en vet iets lager.

Zoals je ziet vallen de hoeveelheid calorieën ontzettend mee. Hij kan dus prima als maaltijd als je wilt afvallen. Ik gebruikte de salade als avondmaaltijd, maar als lunch kan natuurlijk ook.

Mocht jij deze maaltijdsalade maken, dan zou ik het super leuk vinden als je me tagt op instagram (@optimavita) of als je #optimavita gebruikt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze gezonde pastasalade maken?

Eén reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram