gezonde pasta met tonijn en spinazie
| 12 augustus 2018

Gezonde Pasta met Tonijn en Spinazie

Ik heb weer eens een lekker recept voor jullie, dat ook nog eens mega snel klaar is! Zoals je weet zijn dat mijn favorieten :). Binnen 15 minuten staat deze heerlijke pasta met tonijn op tafel. Ik kan me herinneren dat mijn moeder vroeger ook wel eens zoiets maakte, daar is het op geïnspireerd. Het recept is niet 100% gezond, maar past naar mijn idee toch heel goed in een gezonde leefstijl.

Balans is naar mijn idee veel belangrijker dan alleen maar gezonde ingrediënten gebruiken. Deze pasta met tonijn bevat veel groenten en magere, eiwitrijke tonijn. Ik kies extra voor normale tagliatelle in plaats van volkoren (dit kun je natuurlijk aanpassen als je dat wilt!) en voeg een relatief kleine hoeveelheid light roomkaas toe voor de romigheid. Een goede balans van gezond en iets minder gezond als je het mij vraagt.

Ingrediënten (2 personen)

 • 150g tagliatelle (volkoren is dus gezonder, maar ik ga vandaag voor normale omdat wij dat af en toe heel lekker vinden)
 • 450g spinazie, ik ga voor diepvries spinazie
 • 1 bakje champignons
 • Een grote ui, ik ga voor een rode ui omdat mijn buik daar beter op reageert
 • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht +- 130g)
 • 40g light roomkaas met bieslook
 • Een beetje vloeibare boter of olie om in te bakken
 • Eventueel peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de ui en de champignons in stukjes. Ik houd ze relatief grof, zodat de saus straks meer structuur krijgt. Bereid de tagliatelle (of andere pasta naar keuze) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe een beetje vloeibare boter (of olie) in een pan. Bak hierin de ui glazig en voeg vervolgens de champignons toe.

Gezonde pasta tonijn

Als de champignons bijna gaar zijn, doe je de spinazie erbij. Verwarm het geheel totdat de spinazie ontdooid is. Voeg vervolgens de tonijn toe en daarna de light roomkaas. Roer alles goed door totdat het geheel warm is. Voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe. Laat het zout liever weg, zeker als je een hoge bloeddruk hebt.

Gezonde pasta tonijn tagliatelle

Voedingswaarden

Zoals altijd, heb ik de voedingswaarde van dit gerecht voor jullie berekend. De waarden zijn gebaseerd op de helft van de ingrediënten van hierboven (voor 1 persoon dus). Ik reken 1/2 eetlepel vloeibare boter per persoon om in te bakken.

Pasta met tonijn calorieen

Je kunt heel makkelijk variëren met dit gerecht! Gebruik andere pasta naar keuze, of kies voor zalm of kip in plaats van tonijn.

Groetjes, Marloes

Hoe lang sta jij gemiddeld in de keuken voor het bereiden van de avondmaaltijd?

4 reacties

 1. Ohhh, ik hou ook van een snelle maaltijd! Niet zoals Jamie Oliver in 15 minuten kookt, want die moet daarna nog 2 uur de keuken poetsen! ?
  Nee, ik vind koken helemaal niet erg om te doen, maar dan wel binnen 30 minuten. Een ovenschotel is ook geen probleem trouwens, want dan kun je gewoon andere dingen tussendoor doen. En je kunt echt wel lekker koken binnen korte tijd.
  Hmmmm…..

 2. deze ga ik eens testen! alleen met ietsje meer pasta want dan lijkt het me ideaal als maaltijd een paar uur voor een stevige looptraining

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram