Jullie kennen misschien de pannenkoekjes met ei en banaan wel, die ik ruim twee jaar geleden plaatste. Ze zijn nog steeds een favoriet van me. Soms wil ik echter een gerecht dat meer vult, ik voeg dan bijvoorbeeld havermout en/of zaden en pitten toe. Ik laat je in deze video zie hoe ik dat doe. Ik weet dat sommigen van jullie niet zo van banaan houden, daarom is het recept deze keer met appel! Maar je kunt dus gewoon hetzelfde doen met een banaan :).
Ingrediënten (per persoon)
- 2 eieren
- 1 kleine zoete appel
- 30g havermout
- 20g zonnebloempitten
- Kaneel naar smaak
- Olie of boter om in te bakken.
Bereiding
Rasp de appel fijn. Bak de zonnebloempitten in een droge pan goudbruin. Doe de eieren, de havermout en de geroosterde zonnebloempitten bij de appel en voeg kaneel naar smaak toe. Ik ben een kaneel-addict, dus voegde een kleine eetlepel toe :). Roer dit allemaal goed door elkaar.
Doe wat van de olie of boter in de pan, voeg vervolgens de helft van het beslag toe en verdeel dit gelijkmatig over de pan tot een platte pannenkoek ontstaat. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de pannenkoek totdat de bovenkant niet meer vochtig is. Keer hem vervolgens voorzichtig om en bak de andere kant nog even een kleine minuut.
Doe dit ook met de andere helft van het beslag en je pannenkoekjes zijn klaar!
Voedingswaarde
Ik houd niet zo van calorieën tellen, dat weten jullie waarschijnlijk wel. Veel van jullie vinden het toch fijne aanvullende informatie, dus hieronder de voedingswaarde van deze pannenkoeken. Ik ga daarbij uit van één portie, zoals ik die hierboven aangeef. Je kunt hier twee pannenkoekjes van maken.
Ik hoop dat jullie weer wat inspiratie hebben kunnen opdoen!
Eet smakelijk.
Groetjes, Marloes
Ga jij deze pannenkoeken maken? Laat dan zeker even weten wat je ervan vond.
Ik had nog niet ontbeten, dus ben het meteen gaan maken.
Heerlijk zeg! Alleen kon ik het niet op. Je zegt het al vaker, dat je houdt van een flink ontbijt maar dat klopt vandaag ook weer 😉
Jij bent er snel bij! 🙂 Dit zou zelfs voor mij een pittig ontbijt zijn ;).
kun je ook pannenkoeken maken met boekwitvlokken van de halm? of moet je dan toch meel gebruiken?
heb gisteren nog wat gegoogeld .. maar kan niet echt wat hier over terug vinden, meeste gebruiken namelijk boekwitmeel!
gr
boekweit bedoel je, neem ik aan! Sommige mensen (waaronder partner en een dochter) zijn allergisch voor de combinatie boekweit-boter/olie!
Dat kan prima hoor!
Oei, ernstig lekker! Wat heb je toch leuke ideeën en goed en makkelijk uit te voeren. Je instructies zijn helder.
Dank je wel!! 🙂
Ziet er heerlijk uit ga ik proberen.
Heb ze vandaag gemaakt en ze zijn erg lekker.
Lekkere pannenkoeken juist gemaakt