Recepten Warme maaltijd

Gezonde Ovenschotel Aardappel, Bloemkool en Gehakt

Door

Ik ga je vandaag het recept geven van een super simpele ovenschotel met aardappel, bloemkool en gehakt. Deze zag je een tijdje terug ook al in een vlog voorbij komen. Ik houd echt ontzettend van ovenschotels, ze zijn echter niet altijd even gezond. Deze naar mijn idee wel! Ik vind dat hij prima binnen een gezonde leefstijl past.

Ingrediënten (+-4 personen of 5 kleinere eters)

  • Kruimige aardappels, geschild gewogen 800g (= ongeveer 1kg ongeschild)
  • 500g mager rundergehakt
  • 1000g bloemkool uit de diepvries (vers kan ook, maar dit is snel en minstens zo gezond!)
  • Gehaktkruiden naar smaak
  • Een klein scheutje melk
  • Eventueel geraspte kaas, dat maakt het wel iets minder gezond

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes, zorg ervoor dat je 800g afweegt. Kook ze in ongeveer 15 minuten goed gaar. Bak ondertussen het gehakt gaar, voeg hier gehaktkruiden naar smaak aan toe. Als je een hoge bloeddruk hebt, kun je het beste kruiden zonder zout gebruiken. Boter of olie toevoegen is trouwens niet nodig! Ik verwarmde de (bevroren) bloemkool lekker makkelijk in de magnetron! In een pannetje kan natuurlijk ook als je dat liever wilt. Bij diepvriesbloemkool is warm maken voldoende. Verdeel het gehakt over een grote ovenschaal, invetten is niet nodig.

gezonde ovenschotel

Als de aardappels gaar zijn, stamp je ze fijn tot een puree. Ik voegde een klein scheutje melk toe voor extra smeuïgheid. Als je wilt kun je peper en zout naar smaak toevoegen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel deze over het gehakt. Verspreid ook de aardappelpuree erover. Als je wilt kun je nu geraspte kaas toevoegen. Ik doe dat meestal alleen op Sven zijn deel, van mij hoeft het namelijk niet zo.

Ovenschotel bloemkool

Zet het gerecht voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ik vind het lekker om daarna nog ongeveer 3 minuten de grillstand aan te zetten, dan krijg je een licht krokant korstje. Schep de ovenschotel op de borden en smikkelen maar.

ovenschotel gehakt

Voedingswaarde

Een mega simpel gerecht, maar wij vinden het super lekker. Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op 4 personen. Ik heb ook de waardes toegevoegd voor als je 30g geraspte kaas per persoon toevoegt.

Voedingswaarde ovenschotel

Ik ben ontzettend benieuwd wat je van dit gerecht vindt en of je het gaat maken. Altijd super leuk als je me tagt op instagram (@optimavita) als je een foto van het gerecht hebt gemaakt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze aardappel ovenschotel maken? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
  1. Nathalie 1 jaargeleden

    Deze ga ik zeker een keer maken.

    Reageer
  2. Geralde 1 jaargeleden

    Oh, ik denk dat ik dit ga maken vandaag. Ik zat al te twijfelen wat ik zou gaan koken en hiervoor heb ik alles in huis!

    Reageer
  3. Danielle 1 jaargeleden

    Heb deze vandaag gemaakt was heel erg lekker!

    Reageer
  4. Astrid 1 jaargeleden

    Vandaag deze ovenschotel gemaakt, echt super lekker! Bedankt weer voor dit makkelijke, maar toch heerlijke recept. Heb het gelijk ook aan vriendinnen en mijn moeder laten weten 🙂

    Reageer
  5. Skeetje Skee 1 jaargeleden

    Ik ga de ovenschotel vanavond maken! Ik zal er een foto van maken en deze op mijn insta-story delen! Ben benieuwd!! 🙂

    Reageer
  6. Jikke 12 maandengeleden

    Op dezelfde manier maak ik altijd de preischotel. Super simpel en ook erg lekker!

    Reageer
  7. Rox 9 maandengeleden

    Ik maak deze echt heel vaak! Inmiddels voeg ik er ook sperziebonen en brocolie aan toe en roer ik wat roti sambal door de aardappelpuree 🙂

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: