Gezonde ontbijttaart

Gezonde ontbijttaart – Met kwark en fruit

Ik ben eigenlijk een hele saaie ontbijter…9 van de 10x eet ik kwark met fruit en ontbijtgranen en/of noten. Heel soms heb ik echter zin in iets speciaals. Vooral in het weekend of bijvoorbeeld in een vakantie, raak ik creatief. Deze gezonde ontbijttaart vind ik dan bijvoorbeeld ZO lekker!!

Ik maak ze graag in 1-persoons porties, omdat ik het anders zo’n rommeltje vind worden met snijden. Een grote taart maken kan natuurlijk ook! Waarschijnlijk moet hij dat alleen iets langer in de oven.

Ingrediënten ( 2 porties)

 • 100g havermout
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • Koek en speculaaskruiden naar smaak (vind je in het kruidenschap!)
 • +-200g magere kwark of 0% Griekse yoghurt
 • Fruit naar keuze

Bereiding 15 min. (en +-15-20 min. in de oven)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de havermout fijn met een keukenmachine. In de meeste blenders gaat dit overigens ook prima! Voeg hier vervolgens ook het ei, de banaan in stukjes en de koekkruiden aan toe.  Kaneel gebruiken in plaats van koekkruiden kan overigens ook prima. Heb je toevallig vanille-aroma in huis? Een theelepel daarvan toevoegen is ook super lekker!

Ontbijttaart havermout

Verdeel het mengsel in tweeën en maak hier taartbodems van ongeveer 1cm dikte van op een bakpapiertje. Zet dit voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. (Bereiden in de airfryer kan ook! Dan zal de bereidingstijd korter zijn)

Gezonde ontbijttaart

Laat de bodems afkoelen en beleg ze vervolgens met de kwark en het fruit. Ook kun je bijvoorbeeld kokosrasp, cacaonibs en/of extra koekkruiden toevoegen.

Gezonde ontbijttaart

Oh…en een tip van mij: als je net als ik te enthousiast bent met de kwark, wordt het een knoeiboel :). Om heel eerlijk te zijn maakt dat me persoonlijk niet zo veel uit #kwarkfan.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van 1 gezonde ontbijttaart voor 1 persoon.

Ik ben heel benieuwd of jij deze ontbijttaartjes gaat maken. Als je dat doet, dan vind ik het super leuk als je me tagt op instagram (@optimavita).

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens gezonde ontbijttaart? Ga je deze maken?

6 reacties

 1. Oehh ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer maken!
  Vraagje: zijn de voedingswaarde voor 1 ontbijttaartje dus 50 gr havermout en een halve banaan, of zijn die 2 taartjes voor 1 persoon. Dat was mij niet duidelijk.

 2. Zou dit ook te gebruiken zijn voor wafels? Misschien is dit wat veel qua hoeveelheid voor 2 wafels? Ik vind een oud recept van wafels op je site. Misschien vernieuwen met variaties? Bij mij plakken en mislukken ze altijd. Gezonde varianten gemaakt met melk, yoghurt, (optimel) kwark ofzo. Het is er herfstig weer genoeg voor! Ciao.

 3. Ik had even een vraagje. Dit ziet er super lekker uit, alleen ik kan niet goed tegen banaan, zou je die ook kunnen vervangen door appel?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram