maaltijdsalade kip pesto
Lunch Recepten Salades Warme maaltijd

Gezonde Maaltijdsalade Kip Pesto en Pijnboompitten

Door

Ik heb vandaag een recept voor je, dat vrijwel iedereen lekker gaat vinden! Bij pasta en pesto denk je misschien niet direct aan een gezond maaltijd. Ik laat je zien dat het met de juiste hoeveelheden toch heel goed mogelijk is! Dit gerecht is makkelijk te maken, bevat simpele ingrediënten, is snel klaar en ook nog eens MEGA lekker. Loop maar alvast naar de supermarkt dus ;).

Ingrediënten (2 personen)

  • 100g pasta. De meest gezonde optie is volkoren pasta. Ik ging voor de normale variant omdat ik daar zin in had. Ik zorg dan de rest van de dag voor voldoende vezels.
  • 140g kip
  • 140g diepvriessperziebonen
  • +- 20 snoeptomaatjes
  • 2 handjes rucola
  • 30g pesto. Ik ging voor die van de versafdeling, die vind ik het lekkerst!
  • 20g pijnboompitten

Ik maakte dit gerecht voor mij alleen, vandaar dat de hoeveelheden op de foto’s kleiner zijn :).

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes en bak deze even kort aan. Ik gebruikte geen boter of olie, mijn pan heeft een goede anti-aanbaklaag en ik ga straks ook al vet toevoegen met de pesto en de pijnboompitten. Je kunt als je dat wilt wat peper toevoegen. Zout is niet nodig, de pesto bevat al zout. Als de kip bijna gaar is, voeg je de sperziebonen toe. Bak door totdat ze ontdooid en warm zijn en zet dan het vuur uit.

Snijd de tomaatjes door midden. Giet de pasta af als deze gaar is en spoel het af met koud water. De pasta gaat hierdoor niet plakken. Voeg vervolgens de kip, de sperziebonen en de tomaten toe. Vervolgens doe je ook de rucola en de pesto erbij. Meng alles goed door elkaar.

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin. Verdeel het gerecht over de borden en strooi de pijnboompitten eroverheen. Je kunt dit gerecht zowel koud als warm serveren. Tijdens de afgelopen warme dagen ging ik voor een lekkere koele salade!

Hieronder zie je de voedingswaarde voor dit gerecht, gebaseerd op de helft van de hoeveelheid hierboven. Ik ga er daarbij vanuit dat je geen olie gebruikt voor het bakken van de kip. Per eetlepel olie voeg je ongeveer 90kcal aan het gerecht toe.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze maaltijd vindt!

Eet smakelijk.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze maaltijdsalade maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vindt. 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (20)
  1. Kim 3 jaargeleden

    Oh, dit lijkt me heel lekker. Had zelf verwacht dat er meer kcal in zouden zitten, maar ik vind het nog meevallen 🙂

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Thanks!! Omdat ik heel goed op de porties let en geen kaas toevoeg :).

      Reageer
  2. Lilian 3 jaargeleden

    Ik heb t/m donderdag het menu al bepaald, maar daarna komt ie er zeker op! Dankjewel

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Leuk!! Graag gedaan 🙂

      Reageer
      • Ziri Schilder 8 maandengeleden

        Als ik een salade eet en nog niet echt een vol gevoel heb, mag ik dan een geroosterde boterham bij nemen met wat boter? Of is dit echt helemaal niet goed? Normaal nam ik een heel stokbrood met smeersels zoals Aioli of kruidenboter.

        Reageer
  3. niek 3 jaargeleden

    Wil je weer eens een workout maken voor je rug met dan specifiek het onderdeel scoliose

    Reageer
    • Vera 3 jaargeleden

      Die zou ik ook wel willen….Maarja…elke scoliose draait weer anders.
      Misschien kanalen het wel een rug-workout zijn met een aantal algemen rugoefeningen die in het algemeen goed zijn om de rug soepel te houden? Ik heb namelijk door de scoliose dat de rugspieren gewoon goed ontwikkeld moeten blijven en ook soepel/stretchen dus.

      Reageer
  4. niek 3 jaargeleden

    wil je weer eens een video maken met een workout voor oefeningen voor de rug met dan specifiek genomen scoliose(een scheef ruggengraat)

    gr. Niek

    Reageer
  5. holly 3 jaargeleden

    Dit recept ga ik zeker proberen. Ik heb al zoveel lekkere recepten van je blog gehaald!

    Reageer
  6. Thirza 3 jaargeleden

    Hoi marloes!
    Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik had hem gisteravond gemaakt en erg van genoten!

    Pasta is namelijk mijn quilty pleasure, doordat ik het heeerlijk vind met veel kaas.. oeps ?

    In dit recepte miste ik de kaas absoluut niet!

    Reageer
  7. Kim 3 jaargeleden

    Klinkt erg lekker! 🙂 Ik ga dit recept morgen uitproberen

    Je schrijft: Ik ga er daarbij vanuit dat je geen olie gebruikt voor het bakken van de kip.
    Wordt de kip dan niet heel droog?

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Als je het langzaam gaart op een laag vuurtje zeker niet!

      Reageer
  8. Nicky 3 jaargeleden

    Heerlijk recept maar ik heb hem wel iets aangepast. In plaats van kip heb ik hutenkase toegevoegd en ik heb de pijnboompitten en de tomaat weggelaten. Het was heerlijk!

    Reageer
  9. Tulp 3 jaargeleden

    Lijkt mij een heerlijk recept! Maar wat ik mij afvraag wat doe jij met de rest van de pesto? Op het potje staat dat het na openen nog maar 2 weken houdbaar is. Bij mij is het potje dan meestal nog niet leeg.

    Reageer
  10. Charlotte van Dongen 3 jaargeleden

    Heb je ook al eens spaghetti aglio e olio geprobeerd? Het is heel simpel te maken, vegetarisch, goedkoop en ook nog eens superlekker. Ik maak het regelmatig als ik alleen moet eten. Het is met zowel witte als volkoren pasta lekker.

    Reageer
  11. Chaniek.jouwweb 3 jaargeleden

    hi,

    Ik heb het recept zojuist gemaakt, en wat was het lekker! Thanks voor het recept!

    Reageer
  12. Kirsten 3 jaargeleden

    Wat zijn de voedingswaarde als je de kip en de pijnboompitten weglaat?

    Reageer
  13. Ilse 3 jaargeleden

    zou ipv pesto zelfgemaakte honingmosterddressing ook lekker (en gezonder zijn)? Dus 15 gr mosterd met 15 gr honing gemengd?

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: