| 28 augustus 2015

Gezonde Lunch: Duitse Biefstuk op Brood

Broodje Duitse biefstuk

Ik heb vandaag een lekker lunchrecept voor jullie, boordevol eiwit. We maken vandaag Duitse biefstuk op brood. Eigenlijk een gezonde variant op een broodje hamburger :). Ik at dit laatst als lunch en heb er ontzettend van gesmuld. Het lijkt misschien wat weinig, maar door de vele eiwitten en vezels heb je een lekker vol gevoel.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 Duitse biefstuk (100g)
  • 1 boterham naar keuze, ik ging voor rogge/tarwebrood.
  • Hummus
  • Augurk
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Sla

Natuurlijk kun je de groenten gewoon naar eigen wens aanpassen! Je kunt bijvoorbeeld ook ui of paprika toevoegen. Heb je geen hummus? Een plakje kaas op het brood is ook heerlijk! Of een beetje sandwichspread om het smeuïg te maken.

Bereiding
Bak de Duitse biefstuk aan beide kanten kort in een pan. Olie toevoegen vind ik niet nodig, als je een goede anti-aanbaklaag hebt. Kruiden toevoegen vind ik ook niet nodig, de biefstuk is namelijk al gezouten. Pak een boterham naar keuze, ik ging voor rogge/tarwebrood omdat dit iets meer vult. Het is een stevig brood dat iets meer calorieën bevat dan normaal brood, maar het geeft dus ook langer een verzadigd gevoel. Besmeer dit met hummus.

Collage2

Beleg het dan met sla en augurk en doe er vervolgens tomaat en komkommer op. Tenslotte snijd je de Duitse biefstuk in plakjes. Deze hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, omdat het rundvlees is. Leg deze op je boterham.

Collage3

Door de smeuïgheid van de hummus, de augurk en de tomaat vind ik een dressing absoluut niet nodig. Dit kun je eventueel toevoegen, maar dan voeg je ook extra calorieën, vet en/of suiker toe. Afhankelijk van de saus die je gebruikt. Hieronder de voedingswaarde van dit gerecht.

Voedingswaarde

Zoals je ziet bevat het relatief weinig calorieën voor een lunch. Neem dus gerust een boterham extra als je nog honger hebt. Ik hoop dat ik je op een idee gebracht heb!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit receptje maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond. 

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram