| 13 april 2017

Gezonde Krabsalade – Voor Toast of Brood

Ik maak ontzettend graag zelf salades, omdat het veel gezonder is dan diegene die je kant en klaar in de winkel koopt. Ik deelde eerder al een eiersalade, kipsalade, zalmsalade en een tonijnsalade. Deze keer is een gezonde krabsalade aan de beurt. Heerlijk voor als gezond beleg op een toastje, voor bij een luxe ontbijt of lunch, maar ook gewoon op je normale boterham. Super veelzijdig dus. Hij is ook nog eens mega makkelijk te maken!

Mijn moeder maakte vroeger wel eens krabsalade voor bij de brunch op zondagmorgen. Ik weet nog dat ik er stapelgek op was. Die salade is altijd in mijn hoofd blijven zitten. Ik heb geen idee wat ze er door deed, maar ik heb de smaken in mijn beleving geprobeerd na te maken op een gezonde manier. Ik ben heel benieuwd wat mama ervan vindt…de credits gaan dus deels naar haar :).

Ingrediënten (een flinke bak salade +- 450g)

  • 150g surimi
  • 2 eieren
  • 100g zilveruitjes
  • +- 80g Sandwichspread komkommer (andere smaken kunnen ook)
  • +- 10 takjes dille (peterselie of bieslook is ook lekker)
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel een beetje citroensap (ik liet dit weg)

Bereiding
Kook de eitjes in ongeveer 7 minuten helemaal gaar, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de surimi, de zilveruitjes, de dille en de eieren fijn.

Doe alles in een diep bord of een kop en schep de sandwichspread erop. Meng vervolgens alles goed door elkaar en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Houd je van extra fris? Voeg dan nog wat citroensap toe.

Nu kun je jouw salade in een mooie schaal of kom doen en serveren bij het ontbijt, bij de brunch, bij de borrel voor op toastjes of je kunt er gewoon een lekkere sandwich mee maken. Voeg bijvoorbeeld zelf nog veldsla toe om het helemaal compleet te maken. Je kunt zelfs een flinke lepel door de sla mikken, voor flink wat extra smaak en smeuïgheid.

Hieronder zie je de voedingswaarde van deze salade. Ik geef hem weer per 100g en per 20g, dat is de hoeveelheid die ik hierboven op een creamcracker (= groter dan een toastje) deed.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan. Je kunt hem ook nog prima gebruiken voor tijdens de paasdagen!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens zelf salades? Wat is jouw favoriet?

3 reacties

  1. ooow dit is superlekker om met pasen op tafel te zetten bij de toastjes, althans voor de visite ik mag de krabsticks (surimi) niet want die zijn niet glutenvrij, en genoeg dingen die niet FODmap-proof zijn haha, maar mijn visite kan ik er natuurlijk super blij mee maken, even wat dingetjes halen met de boodschappen vandaag dan =D

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram