| 3 december 2015

Gezonde (Herfst)Salade met Pompoen en Rode biet!

Salade pompoen

Salades lijken misschien echt iets voor de lente en de zomer. Ik vind ze echter ook heerlijk in de herfst en de winter! Ik pas dan vaak de producten een beetje aan, zodat het niet zo zomers meer is. Ook houd ik ervan om een combinatie te maken van koude en warme ingrediënten, ik vind dat contrast heerlijk! Vandaag geef ik je een voorbeeld van een herfst-achtige salade die ik laatst maakte.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 rode biet (gaar te krijgen in vacuüm, op de groenteafdeling)
  • 150g pompoen in stukjes (bij de AH in de verskoeling, of in de diepvries)
  • 1/2 bakje champignons
  • Veldsla
  • 20g pompoenpitten
  • Een scheutje balsamico-creme (kocht ik ook bij de AH)

Bereiding
Snijd de champignons in stukjes, de bieten sneed ik in plakjes en vervolgens door midden. Als je geen kant en klare stukjes pompoen hebt, moet je deze natuurlijk ook nog even snijden. Doe een beetje olie of boter in de pan. Bak hierin de pompoen en voeg na ongeveer 3-4 minuten de champignons toe. Bak door totdat de champignons gaar zijn.

Collage1

Doe de pompoenpitten in een droge pan, rooster ze in een paar minuten goudbruin. Leg de sla in een bord en leg de bieten erop.

Collage2

Vervolgens gaan ook de pompoen en de champignons erop, laat ze eventueel eerst een beetje afkoelen. Stooi daar de pompoenpitten over en sprenkel wat van de balsamico creme erover.

Collage3

Ik heb heerlijk genoten van deze salade. Ik at hem als lunch. Je kunt er eventueel een boterham bij nemen. Het is ook een optie om er aardappel, couscous of pasta bij te serveren en het als avondmaaltijd te eten. Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de ingrediënten hierboven plus een beetje olie voor de bereiding van de pompoen en de champignons.

Voedingswaarde

Als je dit recept gaat maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens salade in de herfst of in de winter?

5 reacties

  1. Dank voor weer zo’n overheerlijk recept ! Zojuist klaargemaakt … omdat het mijn avondmaaltijd was heb ik extra sla toegevoegd en wat stukjes geitenkaas en pecannoten over de salade gedaan, echt genieten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram