Ik heb weer een recept voor je! Er is me al een aantal keer gevraagd of ik eens mijn versie van de gevulde courgette zou kunnen laten zien. Natuurlijk kan ik dat! Ik vind dit gerecht heerlijk en maak het graag. Deze variant is gezond, vegetarisch, bevat weinig calorieën en is ook nog eens koolhydraatarm. Onderaan zie je de voedingswaarde van het gerecht.
Ingrediënten (per persoon)
- 1 middelgrote courgette
- 1/2 paprika, ik ging voor geel omdat dit qua kleur het leukste staat
- +- 6 snoeptomaatjes
- 50g feta of witte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette door de helft. Als hij krom is, snijd hem dan zo dat beide kanten plat kunnen liggen. Hol alletwee de helften uit met een lepel. Snijd de uitgeholde pulp fijn, snijd ook de paprika en de tomaatjes in stukjes. Doe alles in een kom, bestrooi met een deel van de kruiden en eventueel peper naar smaak (zout is niet nodig, de kaas is al erg zout).
Doe de courgette in een ovenschaal, verdeel de vulling over de helften. Het is een beetje proppen om alles erin te krijgen. Kruimel de feta en verdeel ook deze over de courgettes. Het kan een beetje rommelig worden, maar dat is zo weer opgeruimd!
Strooi tenslotte nog een beetje van de kruiden over de gevulde courgette en zet hem dan voor 20-30 minuten in de oven. Blijf regelmatig checken, want iedere oven is anders.
Je kunt couscous, rijst of aardappel bij dit gerecht serveren, maar ik vind dat meestal helemaal niet nodig. Als ik nog ga sporten, of als ik visite krijg, doe ik het vaak wel. Natuurlijk is het gerecht dan niet meer koolhydraatarm.
Hieronder zie je de voedingswaarde van deze maaltijd, gebaseerd op de ingrediënten hierboven (zonder aardappel of rijst dus), voor een persoon reken ik dus de hele courgette (beide helften).
Zoals je ziet, super weinig calorieën! Toch vult deze maaltijd best goed, omdat hij heel veel groenten bevat. Ideaal voor mensen die willen afvallen, of als je overdag al veel heb gegeten en je een lichte maaltijd wilt. Als je flink trek hebt of nog wilt sporten, raad ik je zeker aan om er aardappel, rijst of couscous bij te serveren.
Groetjes, Marloes
Maak jij wel eens gevulde courgette? Wat is jouw favoriete recept?
Jaaa, wat leuk! Hier heb ik idd ook naar gevraagd. Dank je wel, Marloes. Ik ga deze variant binnenkort een keer proberen, want hij is helemaal anders dan dat ik zelf regelmatig maak.
🙂 Leuk!! En graag gedaan!
Ziet er super lekker uit!
Misschien nog een leuk ideetje. De appie of ook andere supermarkten hebben tegenwoordig vaak van die bakken met harde broodjes. Iedereen snapt wel dat een gewone boterham gezonder is maar wat binnnen de categorie van die broodjes?? Vergelijkingsartikel ofzo…
Leuk idee!! Wel heel lastig omdat de voedingswaarde van die broodjes er niet op staan….
Via Google kom je voor een hoop broodjes op de site van de appie wel voedingswaarde tegen!
Leuk idee! Ben ik ook benieuwd naar, omdat het inderdaad lastig is dat de voedingswaarde er niet op staat. Kun je natuurlijk altijd navragen bij de AH.. Ik verbaas me er ook altijd over dat er bij der afbakbroodjes ook maar één volkorenkeuze is!
Wat n heerlijk recept Marloes. En dank voor de workout. Nu nog n kettlebel aanschaffen. Leuk
Dit maak ik ook vaak en ik verdeel er nog een blikje tonijn erdoor.
Hop, en weer een gerecht om uit te proberen. Lekker!
als ik een vegetarische maaltijd maak vind ik als saus een homemade knoflooksaus heel lekker
dit heb ik ook met deze gerecht gedaan was echt lekker
(homemade knoflooksaus: knoflook met yoghurt naar keuze, de hoeveelheid verschilt per smaak)
Heerlijk, ik neem dit vaak als lunch en vervang de feta door Hüttenkäse. Echt een aanrader en heel makkelijk te maken. Jammie
Zo simpel en toch zo lekker! Het leuke is ook dat mijn vriend door dit recept eindelijk courgette eet. 😀
Wow zo leuk!!