gezonde gado gado eindresultaat

Gezonde Gado Gado – Rijst met Ei en Pindasaus

 

Dit recept stond al een hele tijd op mijn ‘te delen’ lijst. Zoals jullie misschien wel weten houd ik ontzettend van rijstgerechten EN van pinda’s (pindakaas!!). Bovendien krijg ik vaak de vraag om meer vegetarische gerechten te plaatsen. Dit recept voldoet aan alle drie de eisen. Bovendien is het ook nog eens super makkelijk te maken, lekker gezond en snel klaar. Ik laat je zien dat je pindasaus echt niet perse in een potje hoeft te kopen, maar in een handomdraai zelf kunt maken!

Ingrediënten (2 personen)

  • 140g zilvervliesrijst
  • 150g diepvriessperziebonen (want lui…je hoeft niet te doppen en ze zijn mega snel klaar).
  • 1 rode paprika
  • 100g taugé
  • Een stuk komkommer
  • 2 eieren

voor de pindasaus

  • 30g pindakaas, ik gebruikte 100% pindakaas met stukjes noot van de Albert Heijn.
  • 50ml melk, eventueel kun je ook sojamelk of water nemen.
  • +- 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel sambal. Van zowel de ketjap als sojasaus kun je de hoeveelheid naar smaak aanpassen.

Ik maakte dit gerecht voor mij alleen, dus ik halveerde de hoeveelheid die ik normaal voor twee personen neem.

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de eieren aan de kook en kook ze in +- 6 minuten hard. Doe een klein laagje water in een pan en breng hierin de sperziebonen en de paprika (eerst even snijden) aan de kook. 

Na +- 3 minuten komen kan de taugé erbij. Kook deze 1 minuut mee en giet dan de groenten af. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens door de helft.

Doe de pindakaas, de melk, de ketjap en de sambal in een klein pannetje. Zet op een zacht vuurtje, blijf constant roeren! Als het een klein beetje dikker wordt, zet je het vuur uit. Let op! Het dikt later nog verder in. Voeg eventueel nog een beetje melk of water bij als het toch te dik is. Giet de rijst af, laat het ei schrikken en pel het. Doe de rijst op een bord, serveer de groenten en de stukjes komkommer er half overheen. Snijd de eieren in vieren, op elk bord gaan 4 kwarten. Giet vervolgens de pindasaus erover.

Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd wat je vind van dit gerecht. Hieronder vind je de voedingsstoffen per persoon. Gebaseerd op de helft van de hoeveelheid die ik hierboven aangeef.

Normaal gesproken wordt er bij gado gado vaak kroepoek geserveerd, ook eten mensen er vaak seroendeng of gebakken uitjes bij. Dit kun je natuurlijk doen! Maar om de hoeveelheid vet en calorieën wat lager te houden, koos ik er in dit recept voor om het weg te laten. De smaak is evengoed prima!

Ik ben heel benieuwd of je dit gaat maken!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens gado gado? Ga je dit recept proberen?

20 reacties

  1. Scheelt dat dan echt zoveel calorieën om de pindasaus zelf te maken? Ik gebruik altijd de pindasaus van Calvé, die je dus ook zelf nog moet aanmaken met water (of melk).
    Ben benieuwd of het de moeite waard is om te switchen namelijk.

    1. Zal niet zoveel calorieën schelen denk ik…al neem je wel snel teveel als je veel hebt! Ik vind het zelf maken super simpel, weet zeker wat ik binnen krijg en gebruik niet teveel….vandaar 🙂

      1. Ik denk dat zelf maken ook iets zal schelen in hoe veel suiker erin zit, vaak is pindasaus best zoet. Veel recepten voor zelfmaakpindasaus gebruiken ook suiker. Marloes niet (afgezien van de zoete ketjap) dus dan kun je het beste haar recept gebruiken!

        Wat trouwens ook heel lekker is in de gado gado, is tempeh kering (gebakken tempeh). Per 100 g tempeh in kleine blokjes 1 eetlepel ketjap en 100 mL water in een pan doen, laten inkoken, beetje olie erbij en knapperig bakken. Je hoeft niet van tevoren te marineren, want de ketjap trekt zo heel ver in de tempeh en de structuur van de tempeh wordt heel erg lekker.
        Tempeh is heel gezond: eiwitrijk, gefermenteerd, alleen sojabonen zonder toevoegingen.

  2. Zou je de paprika ook kunnen vervangen door iets anders, en zo ja wat dan?
    Jou filmpjes en artikelen helpen me enorm bij het afvallen, dankjewel!

  3. Zou je voortaan ook de bereidingstijd bij je recepten erbij willen zetten? Dat is wat makkelijker zoeken naar recepten die bijv heel snel of wat langer duren om te maken ipv het hele artikel globaal lezen en een schatting maken 🙂 #feedback

    1. Dat vind ik altijd lastig, omdat ik altijd heel snel te werk ga. Jamie Oliver krijgt daarop de meeste kritiek, omdat zijn 15 minute meals voor veel mensen niet in 15 minuten te doen zijn. Maar vrijwel al mijn gerechten zijn binnen 20 minuten klaar :). Alleen als ze in de oven moeten, duurt het soms wat langer.

  4. Heyy Marloes,

    Sinds een tijdje kijk ik je video’s op youtube en kwam ik terecht bij je blog, super leukk trouwens :).
    Gisteren heb ik de wraps met kip en wokgroente gemaakt van je recepten en vanavond de Gado Gado. Ik ben enorm geïnspireerd door jou, dat wildje ik je even vertellen.

    Liefs Sophie 🙂

  5. Bedankt voor het delen van dit lekkere recept. Ik kook vaak dezelfde rijstgerechten en vind het leuk om nieuwe inspiratie op te doen. Ook fijn dat dit gerecht snel klaar is en je er niet al te veel ingrediënten voor nodig hebt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram