| 24 december 2015

Gezonde French Toast met Banaan

Gezonde French toast banaan2

Vandaag weer eens een heerlijk recept voor de lunch of voor het ontbijt. Ik vind wentelteefjes (French Toast) heerlijk, maar ze zijn helaas niet zo gezond omdat ze veel suiker bevatten. Ik heb hier een heel lekker alternatief voor bedacht, gezonde French Toast waarbij de suiker vervangen is door banaan! Ik vind dit echt een heerlijk lekker warm gerechtje voor tijdens koudere dagen. Jullie weten dat ik een ontzettende fan ben van banaan, én van kaneel…dus voor mij is dit een gouden combi.

Dit recept is super makkelijk en ook nog eens snel klaar. Binnen tien minuten staat jouw heerlijke gezonde French Toast op tafel. Of maak het eens als ontbijt voor je hele gezin op zondagmorgen! Ik weet zeker dat ook de jongsten er heerlijk van zullen smullen.

Ingredienten

Ingrediënten (per twee toasts)

  • 2 volkoren boterhammen. Het lukt het best als je boterhammen een paar dagen oud zijn, omdat ze dan de vulling extra goed opzuigen.
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanillearoma (dit kun je eventueel ook weglaten)
  • Een beetje olie of boter om in te bakken

Bereiding
Prak de banaan zo fijn mogelijk. Ik bewaarde een paar plakjes voor de garnering. Doe hier het ei, de kaneel en het vanillearoma bij en meng dit geheel heel goed door elkaar.

Collage1

Leg de boterhammen in het mengsel, draai de boterham ook even om, zodat ze aan beiden kanten doordrenkt zijn. Doe vervolgens een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de boterhammen aan beiden kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant. Draai ze voorzichtig om met een spatel, zodat ze niet kapot gaan.

Collage2

Nu kun je ze serveren! Ik garneerde ze met een paar plakjes banaan en strooide er nog een beetje kaneel overheen. Hieronder lees je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de ingrediënten hierboven, inclusief de olie om in te bakken.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd of jij net zo gaat genieten van dit gerecht als ik!

Groetjes, Marloes

Maak jij wel eens wentelteefjes/ French toast?

10 reacties

  1. Hier ben ik wel nieuwsgierig naar! Al zie ik ook het grote risico….2 sneeën brood is natuurlijk nooit genoeg, haha!! Deze ga ik vast nog een keer uitproberen in de vakantie. Hmmm….

  2. Meteen gemaakt en ik ben reuze enthousiast! 2 boterhammen was voor mij (meer dan) genoeg, dus de kids hebben ook een stukje geproefd. 2 voor, 1 tegen 😉
    Bedankt voor dit lekkere receptje weer!

  3. Vanochtend lekker uitgeslapen en dit gemaakt als ontbijt!! Aan twee sneeën brood per persoon meer dan genoeg. Kokosolie gebruikt om het in te bakken en klein beetje gezondigd met agavesiroop… Vriendlief vond het ook heerlijk en hij is helemaal niet zo van de “healthy baksels”. Thnx for the recipe!!

  4. Eerlijk is eerlijk, ik dacht dat dit recept niets zou zijn. Ik sacht don’t mess with wentelteefjes! Ik dacht dat het nooit genoeg zou zijn.
    Maaaaaaar….het is echt lekker en vult voldoende. Okee….misschien zijn echte wentelteefjes net iets lekkerder…..maar dit s een prima heerlijk gezond alternatief.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram