Havermout Recepten Tussendoortje Tussendoortjes

Gezonde Cake met Havermout! Zonder suiker.

Door

Ik vond het weer eens tijd voor een lekker en gezond tussendoortje! Ik maakte een havermoutcake en gebruikte geen suiker. De cake is dus lekker gezond, ik ben erg enthousiast over de smaak en hij vult ook nog eens super goed.



Ingrediënten

  • 200g havermout
  • 200ml melk (sojamelk of amandelmelk kan ook prima)
  • 125g gedroogd abrikozen
  • 75g pecannoten (of andere noten naar keuze)
  • 3 eieren
  • Speculaaskruiden
  • Kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de abrikozen wellen in warm water. Hak de pecannoten in stukjes. Doe de melk in een kom en breek hier ook de eieren bij, kluts het geheel door elkaar. Maak de abrikozen fijn met een staafmixer, of snijd ze zo fijn mogelijk. Het fijnmaken met de mixer gaat gemakkelijker als je er een beetje van het melk-eimengsel bij voegt.
Meng de abrikozen door de melk en de eieren, doe ook de havermout en de pecannoten erbij en meng alles goed door elkaar. Tenslotte voeg je ook de speculaaskruiden (1 eetlepel) en de kaneel (1 eetlepel) toe. Meng nog even door elkaar.

Vet het cakeblik in, doe het mengsel in het blik en plaats het voor 40 minuten in de oven. Controleer af en toe even of de cake gaar is, door erin te prikken met een satéprikker.

Havermoutcake

Zoals jullie weten, ben ik zelf niet zo van het calorieën tellen. Omdat ik weet dat sommigen van jullie het toch fijn vinden om te weten, zie je hieronder de voedingswaarde van een plak cake van 40 gram. Ik vergelijk deze met 40 gram normale cake.

Voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de cake vinden! Verwacht niet het mierzoete van een normale cake, want deze bevat veel minder suiker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze cake maken? Ik vind het super leuk als je een foto op instagram zet en mij tagt!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (42)
  1. Fatiha 3 jaargeleden

    Bedankt! Ik ga het eens binnenkort uitproberen als ik melk in huis heb. Groetjes!

    Reageer
  2. Ellen 3 jaargeleden

    Zou je om het wat zoeter te maken wat vloeibare stevia druppels Door het beslag kunnen gooien?

    Reageer
  3. Lilian 3 jaargeleden

    Oe, het is dan ik geen abrikozen in huis heb, anders was ik hem meteen gaan maken!

    Reageer
  4. Laura 3 jaargeleden

    kan het ook met dadels ipv abrikozen? en die dan in kleine stukjes snijden? die heb ik nog in huis 🙂

    Reageer
  5. Vera 3 jaargeleden

    Check!! Boodschappen zijn binnen. Ik heb gekozen voor gedroogde pruimen en dadels, dat moet vast ook kunnen. Morgenvroeg ga ik gelijk aan de slag. Heb er nu al zin in…leuk receptje! 🙂

    Reageer
    • Vera 3 jaargeleden

      Gelukt!!! Heeeeeeeerlijk!!
      Ik heb ‘m dus gemaakt zonder abrikozen, maar met pruimen en dadels. De pecannoten heb ik ivm allergie vervangen door amandelen. Toen ik het beslag gemaakt had, heb ik er nog wat rozijntjes doorheen geroerd.
      Ik ben tevreden! Ik ga wat plakjes snijden en in de vriezer doen. Dan heb ik deze week weer heeeeerlijke tussendoortjes.

      Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Ik ben benieuwd!!

      Reageer
  6. J 3 jaargeleden

    Erg lekker! Ik heb ook een deel in de vriezer gedaan, zodat ik lekker kan smullen deze week.

    Reageer
  7. dootje 3 jaargeleden

    Hoeveel plakken van 40g haal jij uit de cake?

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Sorry, dat heb ik niet geteld :(, ik denk een stuk of 12…

      Reageer
      • Vera 3 jaargeleden

        Ik denk dat ik ook wel aan de 12 plakjes kom. Ik heb een gewone standaard cakevorm gebruikt, dus evenveel plakjes als uit een andere cake.

        Reageer
  8. Margot 3 jaargeleden

    Hej Marloes

    Even een vraagje. Ik ben niet zo’n fan van abrikozen, wat raad je aan om als ander fruit te gebruiken?

    Groetjes!

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Pruimen, dadels of vijgen zijn een goede vervanging :).

      Reageer
  9. Manon 3 jaargeleden

    ik ga deze dit weekend maken, hele dag naar amsterdam en ik weet niet of ik iets gezonds kan eten dus dan neem ik dit lekker mee dan weet ik ook van mezelf dat ik niet snel chocola ga kopen ofzo 🙂

    Reageer
  10. Ellen 3 jaargeleden

    Hoe kun je het beste de noten hakken? Gewoon met een mes?

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Het gaat het beste met een zo groot en scherp mogelijk mes 🙂

      Reageer
  11. Juanita 3 jaargeleden

    Hoi, de cake smaakt heerlijk, heb nu een tweede gemaakt met vanillesmaak 🙂 Klopt het dat de cake niet heel erg veel rijst? Voor de smaak maakt het niet uit, maar was even benieuwd.

    Reageer
  12. Paula 3 jaargeleden

    Eindelijk deze cake gemaakt met dadels ipv abrikozen en walnoten ipv pecannoten. Was erg lekker als ontbijt met een beetje fruit en yoghurt!!

    Reageer
  13. Marita 3 jaargeleden

    Hoi Marloes, ik heb gister de cake gemaakt met dadels ipv abrikozen. Erg lekker en vooral met een beetje honing erop! Dit is nog eens lekker ontbijten!
    Complimenten voor je site trouwens, goede info en lekkere recepten.

    Reageer
    • Marloes 3 jaargeleden

      Dank je wel Marita! Leuk om te horen dat je hem hebt gemaakt.

      Reageer
  14. Joyce 2 jaargeleden

    Heb de cake gemaakt en weggegooid 🙁 rijst helemaal niet. Leek wel een baksteen heel flauw en niet echt gaar te krijgen na 45 min maar eruit gehaald jammer en zonde. Iemand tips.

    Reageer
    • Marloes 2 jaargeleden

      Jammer! Hij rijst inderdaad niet veel…

      Reageer
  15. M 2 jaargeleden

    Wauw… Ik heb hem gister met dadels, walnoten en amandelen gemaakt en hij is echt heerlijk!! Zeker toen hij nog een beetje warm was en uit de oven kwam, hmmmm! Dit ga ik vaker maken!!

    Reageer
  16. Wendy 2 jaargeleden

    Vandaag gemaakt. Goed gelukt. De korst is lekker, van binnenin vind ik hem niet helemaal lekker, maar wel goed te doen als gezonde snack. Hij vult wel heel erg. Had amandel melk gebruikt, maar vergeten dat daar wel suiker in zit, was dus niet geheel suikervrij.

    Reageer
  17. Mandy 2 jaargeleden

    Hoi hoi,

    hoelang is de cake houdbaar?
    Want dat zie ik helaas nooit bij je gerechten staan wel handig om te weten!!

    Groetjes

    Reageer
    • Marloes 2 jaargeleden

      Helaas maar een paar dagen, omdat hij geen conserveermiddelen bevat. In de vriezer natuurlijk veel langer, tot wel een paar maanden!

      Reageer
  18. Erika 2 jaargeleden

    hey Marloes
    ik had een vraagje kan je het ook maken met rozijnen en zonder noten. en niet zo op gedroogd fruit. en hoeveel moet je dan gebruiken. en zou je als je bakpoeder erbij doe dan wel gaan rijzen

    Reageer
  19. Annemarie Visscher 1 jaargeleden

    Ik heb deze net gemaakt met een zakje bakpoeder en een snuf zout erdoor.
    Wat minder abrikozen en als extra nog wat rozijnen.
    Heel mooi geworden en erg lekker!

    Reageer
    • Marloes 1 jaargeleden

      Leuk!

      Reageer
      • Annemarie Visscher 1 jaargeleden

        Ga er nu nog een maken, wederom met het bakpoeder en zout.
        Nu in plaats van de abrikozen 2 overrijpe bananen, en verder nog gewelde krenten, stukjes extra pure chocolade en kokosrasp!

        Reageer
  20. Diana v d Meulen 8 maandengeleden

    Hallo Marloes
    Leuk je hier te zien ,
    Eindelijk eens aan het proberen jou,n heerlijke havermout cake ,
    Ik had geen abrikozen ,dus heb ik dadels genomen ,
    Spannend ,hoop dat hij net zo goed lukt als bij jou 😄
    Leuk trouwens ,,hoe jij het zo brengt ,
    Groetjes Diana

    Reageer
  21. syfra 3 maandengeleden

    super leuk om een keer te proberen!
    kan je de abrikozen ook vervangen door banaan of appel en de noten door walnoten?? bij ons houden ze niet zo van vijgen of abrikozen🙂

    Reageer
  22. Marleen 2 wekengeleden

    Hi Marloes,

    Hopelijk lees je ook nog reacties onder oudere recepten! Ik wil deze graag proberen maar dan als muffins. Hoelang zouden ze dan in de oven moeten denk je?

    Reageer
    • Marloes 2 wekengeleden

      Moeilijk te zeggen, ik denk zo’n 20-25 min. Anders gewoon proberen en af en toe even erin prikken met een sateprikker!

      Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: