Goedemorgen! Hoe kun je een zondagmorgen beter beginnen dan met een heerlijk ontbijt? Ik heb daarom een mega lekker recept voor je, dat ook nog eens super gezond is. We maken vandaag een zoete omelet met banaan. De topping kun je natuurlijk zelf kiezen, ik ging voor kwark, plakjes banaan en kokoschips. Dit ontbijt is makkelijk te maken, vult goed en het is om te smullen. Let’s go…
Ingrediënten (per persoon)
- 1 banaan
- 2 eieren
- Kaneel
Voor de topping
- 80g kwark
- 1 eetlepel kokoschips of geraspte kokos
- Nog wat extra kaneel
Bereiding
Snijd ongeveer 2/3 van de banaan af en prak deze zo fijn mogelijk in een bord. Bewaar de rest als topping. Voeg 2 eieren en kaneel naar smaak (in mijn geval: veell!!) aan de geprakte banaan toe en meng alles goed door elkaar.
Doe een klein druppeltje olie in een pan en verdeel deze over de bodem met een kwastje. Zo gebruik je zo min mogelijk bereidingsvet, de eieren bevatten ook al vrij veel vet. Giet het mengsel in de pan en laat rustig bakken. Doe eventueel een deksel op de pan, dan gaat het sneller. Heb geduld, pas als hij goed stevig is, kun je hem omdraaien. Bak de andere kant ook nog even gaar en leg je omelet op je bord. Beleg met topping naar keuze. Ik ging voor kwark, de rest van de banaan, kokoschips en nog een beetje kaneel.
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept. Omdat je natuurlijk zelf kunt variëren met toppings, geef ik de waarde zonder en met de topping die ik hierboven aangeef. Bij de waardes zonder topping ga ik er wel vanuit dat je een hele banaan gebruikt, want ik denk dat niemand dat kleine stukje zou weggooien :).
Door het toevoegen van de kwark, bevat dit gerecht meer eiwit. Het bevat ook iets meer vet, dat komt door de kokoschips.
Ik ben heel benieuwd wat je van dit ontbijtje vindt, ik heb er ontzettend van genoten!
Groetjes, Marloes
Ga jij deze zoete omelet maken? Laat dan zeker even weten wat je ervan vindt.
Oooooh dit ga ik zeker maken 🙂 Mijn eieren (of omeletten) bak ik ook wel eens in klein laagje water, gaat ook prima.
Klinkt heerlijk! Ik doe meestal 1 ei met 1 banaan, maar dan is de verhouding niet top. Het is zo simpel, maar dat maakt het juist zo lekker! Hij lijkt me ook lekker met appelstroop!
Ik kende dit recept wel al, maar ik maak er 5 kleintjes van. Onder de noemer “banaan-ei pannenkoekjes”. Maar met dezelfde topping! Voor mij door deze blogpost het bewijs dat ik al een beetje goed bezig ben?
Tabelletje onderin is heel fijn! ?
Toch iets ongezonder dan ik dacht hahaha. Ach ja, beetje het beslag aanvullen met havermout en bosbessen mmmm… Ben heel blij dat ik dit receptje van je blog heb leren kennen.
Dank voor het recept!!! Ik heb het gemaakt zoals het recept, maar als topping heb ik enkel de banaanschijfjes en amandelschilfers gebruikt. Omdat het vandaag zondag is, heb ik het met speculaaskruiden gemaakt en een beetje ahornsiroop…heeeeeeeeerlijk!