Als je wraps eet, blijven er vaak nog een paar over. Ik vind het heerlijk om die de volgende dag te gebruiken bij de lunch. Vandaag laat ik je zien hoe je er heel makkelijk en snel een gezond gerecht mee kan maken. Ik vul de wrap onder andere met tonijn en appel. Dit lijkt misschien een aparte combinatie, maar het is echt mega lekker en ook nog eens gezond.
Het idee voor deze wrap kwam een beetje van de gezonde tonijnsalade die ik al jaren heel graag maak. Hierdoor gaat ook een appel, wat ik echt een heerlijke combinatie vind. Jullie kennelijk ook, want de tonijnsalade is een van mijn meest populaire recepten. Probeer dan ook zeker deze wrap eens!
Ingrediënten (per persoon)
- 1 wrap
- 100g tonijn uit blik (op waterbasis)
- 20g light mayonaise (mijn favoriet is Remia Friteslijn)
- Een stuk komkommer
- Een kleine hand spinazie
- 1/3 appel
- Kruiden naar smaak, ik ging voor peper en zout.
Bereiding
Leg een wrap op een bord, beleg deze met wat spinazie. Meng in een kom 100g tonijn uit blik met 20g light mayonaise en wat peper en zout naar smaak. Laat het zout weg als je een hoge bloeddruk hebt. Snijd de komkommer in repen of stukjes en leg het op de spinazie.
Snijd nu ook de appel in stukjes, dit gaat op de komkommer. Verdeel hier het tonijnmengsel over en dan is het tijd om de wrap dicht te vouwen! Eerst vouw je de onderkant naar boven en dan de twee zijkanten eroverheen. Ik heb hem hier met een satéprikker vastgeprikt.
Je kunt hem nu lekker gaan opeten, of in een bakje doen en meenemen naar je werk. Ben je bang dat het een troep wordt? Doe er dan folie omheen.
Voedingswaarde
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven.
Zoals je ziet, bevat deze wrap echt niet veel calorieën maar wel lekker veel eiwit, waardoor hij lang een vol gevoel geeft. Ik geniet er in ieder geval elke keer weer van!
Ik ben heel benieuwd of je deze wrap met tonijn gaat maken. Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond!
Groetjes, Marloes
Ga jij deze wrap maken? Wat is jouw favoriete wrap?
Hey! Leuk ideetje. Ik ga hem zeker eens proberen:)
Ik maak een tonijnsalade ook graag met wat yoghurt ipv mayonaise… Geeft een lekkere frisse smaak. Of kwark, dat kan ook.
Lekker recept, ga ik zeker eens proberen!
Ja heerlijk!
Ipv komkommer zou je ook een gekookt eitje kunnen doen.
Eetlepel kappertjes …ook lekker.
Heerlijke wrak !
Jaaa heerlijk!
Ik eet tonijnsalade meestal met een cracker.
Meestal eet ik het zo: tonijn, appel, magere kwark, mayonaise, ketchup, peper. Heel lekker!
Met een wrap moet ik misschien ook eens eten. Als salade is het ook lekker met sla en komkommer extra.
Lekker!!
Hoi Marloes, wat ik me al een tijdje afvraag, deze wraps kun je zo koud uit de verpakking eten. Bak je ze niet van te voren? Dit houdt mij altijd een beetje tegen.
Agnes
Ja koud uit de verpakking is prima! ?
Thanks, nog meer lunch opties 🙂
net je website ontdekt en meteen weg van dit recept
ook je workouts ga ik volgen en zo een programma opstellen
heel tof je te ontdekken
Thanks! Zo leuk 🙂
Vanmiddag de wrap geprobeerd en ipv spinazie heb ik rucola erop gedaan.
Ik vond de wrap erg lekker en deze ga ik zeker vaker maken!
Wat ik me afvraag, gebruik je altijd kleine of grote wraps??
Altijd grote!! 🙂