gezond ijs maken of kopen

Gezond ijs maken of kopen – Tips en recepten!

Bijna iedereen houdt van ijsjes. Zeker nu het steeds vaker lekker weer is, heb ik behoefte aan een verkoelende snack. IJs is dan perfect. Helaas bevat het vaak veel calorieën, suiker en vet. In deze video geef ik je tips voor de meest gezonde ijsjes die je kunt kopen én ik geef je receptjes voor als je zelf gezond ijs wilt maken.Nogmaals, het is echt niet belangrijk dat je altijd de meest gezonde keuze maakt. Af en toe een heerlijk groot en calorierijk ijsje eten, is helemaal prima. Als je echter heel vaak een ijsje wilt en liever niet wilt aankomen. Dan kun je de tips in de video heel goed gebruiken.

Hierboven nog even de afbeelding met de verschillende soorten ijsjes en hun calorieën. De calorieën die erin zitten, komen vooral uit suiker en soms uit vet. Ook de ijsjes met weinig calorieën, kun je daarom naar mijn idee niet ‘gezond’ noemen. Het is echter wél een betere keuze als je op je gewicht wilt letten.

De ijsjes die ik zelf maak, bevatten ook allemaal minder dan 100kcal. Sommigen zelfs véél minder. Zo bevat het ijsje met suikervrije limonade en frambozen hooguit 20kcal. Het ijs van de verse banaan en de verse mango bevat de meeste calorieën. Bij 1 banaan of 200g mango namelijk ongeveer 120 kcal.

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan mijn tips!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete ijsje? Mijne softijs, schepijs of een Mc Flurry :).

9 reacties

 1. Dankjewel weer! Heb er weer iets aan. Ik vind het zo knap hoe jij telkens weer nieuwe blogs kan schrijven, dat je nooit uit je inspiratie raakt zeg. Chapeau. Keep going the good work.

 2. Het regent hier momenteel vreselijk, dus heb het zomergevoel van deze video wel nodig:) Mijn favo ijs was vroeger cornetto’s , softijs (met disco dip) en Ben&Jerry’s cookie dough. Het bananenijs heb ik wel vaker gemaakt, echt superlekker! Die fruit ijsjes met limonade ga ik wel een keertje proberen!

 3. Goedemorgen
  Je hebt leuke tips voor gezonde ijsjes .
  Waar koop jij de suikervrije limoen limonade ?
  En waar koop jij de suikervrije aardbeien limonade ?
  En waar koop jijde magere perzik yoghurt zonder suiker ?
  En zit er dan in de magere perzik yoghurt zoetstoffen in plaats van suiker ?
  En zit er in de suikervrije limoen en aardbeien limonade zoetstoffen ?
  Want aspertaan en andere zoetstoffen zijn naar mijn mening niet gezond
  Ik hoor graag van je . Groetjes Mariska

 4. Leuke video weer met handige tips! Alleen één vraagje:
  Als je het bevroren fruit maalt, gaat de staafmizer dan niet kapot?

  1. Als het te hard is doet de staafmixer het gewoon niet, maar als je het dan eventjes een paar minuutjes laat staan wel. (tip: veeg dan niet de stukjes bevroren fruit van de staafmixer terwijl je hem met je andere hand per ongeluk aandrukt…) het ligt een beetje aan het fruit, sommig fruit wordt in de vriezer keihard en andere dingen vallen wel mee. (en als je het maar een uurtje in de vriezer legt is het sws niet keihard)

   Lekker Marloes deze receptjes!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram