| 3 maart 2017

Gezond Eten Meenemen – 3x Lunch Recept voor School of Werk

Ik maakte vorig jaar een video waarin ik drie lunchrecepten liet zien die je makkelijk kunt meenemen naar school of naar je werk. Ik kreeg ontzettend vaak de vraag of ik dit nog een keer wilde doen. Natuurlijk wil ik dat! Hier weer drie hele verschillende gerechten die je prima kunt meenemen. Ik leg je uit hoe je ze maakt. Hieronder zie je de voedingswaarde van ieder recept.Hieronder zie je nog eens kort de drie recepten en de bereidingswijze. Ook laat ik je per lunch weten wat de voedingswaarde is.

1. Salade met linzen, geitenkaas en druiven

Ingrediënten (1 persoon)

 • Een hand sla
 • Een stuk komkommer
 • Een paar snoeptomaatjes
 • 40g geitenkaas
 • 100g linzen uit blik
 • 100g druiven
 • Een beetje balsamicocrème

Bereiding
Laat de linzen uitlekken. Snijd de komkommer, tomaatjes en druiven in stukjes. Voeg alles bij elkaar en brokkel de geitenkaas erover. Doe tenslotte een beetje balsamicocrème erover.

gezond eten mee Salade geitenkaas, linzen en geitenkaas

2. Sandwich met gerookte kip

Ingrediënten (1 persoon)

 • 2 volkoren boterhammen
 • 100g gerookte kip
 • Een stuk komkommer
 • Een paar augurken
 • Een flinke lepel hüttenkäse
 • Een beetje sla
 • Kruiden naar keuze

Bereiding
Rooster de twee boterhammen (als je dat lekker vindt), snijd de kip, de komkommer en de augurken fijn. Doe alles in een broodtrommel en beleg het op school of op je werk.

Gezond eten mee sandwich gerookte kip

3. Omelet met groenten en kip

Ingrediënten (1 persoon)

 • 3 eieren
 • 200g roerbakgroenten of andere groenten naar keuze
 • 80g gerookte kip, kipfilet (broodbeleg) of gerookte ham
 • 50ml melk
 • Kruiden naar keuze
 • Eventueel 20g geraspte kaas

Bereiding
Bak de groenten even kort aan in een heel klein beetje olie of boter. Breek de eieren in een kom. Meng met de melk en de kruiden. Giet deze over de groenten en voeg nu ook de kip toe. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat de omelet rustig gaar worden. Voeg eventueel wat geraspte kaas toe. Als hij klaar is, snijd je hem in stukken en doe je hem in een bakje. Klaar om mee te nemen!

Omelet met kip en groenten

Hieronder zie je de voedingswaarde per recept, gebaseerd op de hoeveelheden die ik hierboven aangeef. Van de omelet geef ik zowel de voedingswaarde met als zonder kaas.

Voedingswaarde geitenkaas linzen salade

De salade bevat een gemiddelde hoeveelheid koolhydraten, eiwit en vet. De sandwich bevat gemiddeld koolhydraten, weinig vet en veel eiwit en de omelet bevat weinig koolhydraten en veel vet en eiwit. Voor vrijwel iedereen wat wils dus!

Af en toe wat meer vet binnen krijgen, zoals hier bijvoorbeeld uit het ei, is echt niet erg. Ik zou wel de rest van de dag kiezen voor magere producten.

Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan! Mocht je verzoekjes hebben voor een video, dan hoor ik het graag.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gezonde lunch om mee te nemen?

14 reacties

 1. Hoi marloes,
  Je verwijst in je filmpjes altijd naar andere filmpjes, maar die verschijnen alleen op YouTube. Is het mogelijk dat je ook al ‘s ochtends de video’s op YouTube uploadt?

  1. Ik snap je punt, maar qua uploadtijd is later op de middag op YouTube beter voor de kijkcijfers. Ik zal proberen de video’s ook onder de video’s op mijn blog te gaan linken, misschien is dat een goede oplossing! Thanks voor je feedback in ieder geval.

 2. Dat ziet er allemaal heerlijk uit!! Dank voor de inspiratie!

  Ik ben het met je eens dat je bijna alles wel mee kunt nemen naar werk of school. Dan is het wel fijn om van die handige bakjes te hebben. Ik vind die van Sistema erg fijn. Die kun je o.a. bij de AH kopen.

 3. Lekker! Snackgroente vind ik ideaal op school. Gelukkig hebben we een schone(!) magnetron op school en ga ik de omelet zeker maken.

  Salade vult nooit zo heb ik gemerkt.

 4. Marloes, ik vind het zo knap dat je bepaalde lunches zo mooi op de foto krijgt. Nu weer een prachtige omelet. Bij mij blijft zo’n omelet een soort prutje met groenten. Gelukkig smaakt het wel altijd prima.

 5. leuke receptjes weer, helaas niet echt mijn smaak.

  nog even een vraagje, ik heb laatst multivitaminen gekocht in de Kruidvat, dezelfde die jij ook gebruikt(te?), maar nu las ik op het potje dat er 100% calcium en 100% ijzer in zit. krijg ik hiermee niet te veel calcium uit een supplement binnen en te veel in het algemeen? ik kwam artikelen tegen dat dit hartziektes kan veroorzaken en dat te veel calcium juist osteoporose veroorzaakt? ook zorgt calcium er dacht ik voor dat ijzer niet door je lichaam opgenomen kan worden? is het dan wel goed om deze vitamine tabletten te nemen?

  1. Je krijg niet teveel binnen hoor! Uit het tablet wordt lang niet alles opgenomen. Bovendien is 200% van een vitamine of mineraal binnen krijgen nooit schadelijk. Pas in veel hogere hoeveelheden is dit het geval.

 6. Op de sandwich doe je huttekase om het smeuïg te maken. Heb je ook andere tips wat je in plaats an de huttekase kan gebruiken???

 7. Hallo Marloes,

  Leuke ideeën.
  In de salade gebruik je linzen uit pot. Als je linzen zelf laat wellen, krijg je dan dezelfde smaak?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram