Gezond asperges recept
Recepten Warme maaltijd

Gezond Asperges Recept met Ham, Ei en Krieltjes

Door

De asperges liggen weer volop in de winkel. Daar word ik vrolijk van, want ik vind ze heerlijk! Het is dan ook schandalig dat ik nog niet zo heel veel recepten met asperges heb geplaatst. Daar moet hoog nodig verandering in komen! Vandaar dat ik vandaag een van de meest bekende varianten van asperges, die met ham, ei en krieltjes, in een gezond jasje giet.

Ingrediënten (2 personen)

 • 500g asperges
 • 2 eieren
 • 200g schouderham
 • 400g krieltjes
 • Verse bieslook (gedroogde kan ook, maar verse is écht lekker)
 • Peper naar smaak

Ik maakte dit gerecht voor mij alleen, dus de hoeveelheden op de foto zijn kleiner.

Bereidingswijze (+- 30 min)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes door midden. Leg ze in een ovenschaal en voeg peper en eventueel kruiden naar keuze toe. Ik vind olijfolie toevoegen niet nodig! Zet ze voor +-30 minuten in de oven, ietsje langer als het grote krieltjes zijn. Kook een ei in ongeveer 5-6 minuten (nog een beetje zacht) gaar. Schil de asperges en snijd ze door midden.

Breng water aan de kook. Leg hier de asperges hier voor 5 minuten in. Draai vervolgens het vuur uit en laat ze nog 10 minuten na garen in het hete water. Snijd de ham in stukjes, bak even aan in een droge pan tot het goudbruin is. Snijd de bieslook in kleine stukjes.

Giet de asperges af en verdeel over de borden. Leg de ham erop en daarbovenop het ei in stukjes gesneden en de bieslook. De krieltjes komen ernaast en je kunt aanvallen!

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van dit gerecht, gebaseerd op de hoeveelheden voor 1 persoon (de helft van de ingrediënten hierboven).

Zoals je ziet, past dit gerecht prima in een dieet als je wilt afvallen. De calorieën vallen ontzettend mee. Als jij lekker roomsaus of kaassaus wilt toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook. Daarmee gaat de hoeveelheid calorieën en vet natuurlijk wel omhoog. Voor een keertje maakt dat echter totaal niet uit!

Andere recepten met asperges

In het verleden heb ik ook andere recepten met asperges gedeeld op optimavita.nl. Voor het overzicht, link ik ze hieronder.

Ik ben heel benieuwd of jij dit recept gaat maken! Ik zou het super leuk vinden als je me tagt op instagram (@optimavita) of #optimavita gebruikt als je een foto plaatst.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Houd jij van asperges? Wat is jouw favoriete recept?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
 1. Elly 3 jaargeleden

  Hallo Marloes,
  Het ziet er heel lekker uit en dit recept ga zeker maken. Ik maak het niet veel 1 keer per jaar.
  Fijne paasdagen,
  Groetjes, Elly

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.