Gevulde Vegetarische Paprika

Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.35.07
Al bladerend in kookboeken en zoekend naar recepten op internet, kwam ik iets tegen wat ik echt ontzettend lekker vind, maar niet zo heel vaak klaarmaak. Waarom ik dat niet zo vaak klaarmaak weet ik niet, want het is niet ontzettend veel werk en het ziet er super leuk uit. Ik heb het over de gevulde paprika. Een kleurrijk gerecht op je bord waarmee je zoveel kan doen. In dit artikel vertel ik je mijn favoriete ingrediënten voor het maken van een gevulde paprika.

Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.32.25

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 (rode) paprika’s
  • 150g (zilvervlies)rijst (ongekookt gewogen)
  • 100g spinazie
  • 30g walnoten
  • 40g feta
  • 20g geraspte kaas
  • 1 (rode) ui
  • 50g zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1el Italiaanse kruiden
  • 1/2 bouillon blokje
  • 1el olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika open aan de bovenkant en haal de kern en de pitten uit de paprika. Snijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken. Fruit deze met de olijfolie in een koekenpan of wokpan. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak deze heel even mee totdat de spinazie een beetje geslonken is. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze toe. Breek vervolgens de walnoten in stukken en voeg deze toe aan het mengsel. Snijd de feta in blokjes en roer deze kort door het mengsel. Voeg als laatste de Italiaanse kruiden toe en vul de paprika’s met het mengsel. Bestrooi de bovenkant met wat gerapte kaas.

Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.33.03

Wikkel de paprika’s in aluminiumfolie en bak deze 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan het water het bouillon blokje toe.  Als de oven klaar is haal je deze paprika’s eruit en haal je de folie erom weg en laat je deze nog even  een paar minuten staan. Serveer de rijst en de paprika en eet smakelijk!

Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.33.25

Je kunt deze paprika ook met vlees maken. Vervang dan de kaas en walnoten door (mager) vlees. Natuurlijk kun je er ook iets anders bij serveren dan rijst.

Groetjes, Anneloes

Maak jij wel eens gevulde groenten?

12 reacties

  1. Ik ben gek op de gevulde tomaten van Sonja Bakker. Al lang niet meer gemaakt.
    Ik zal deze ook eens proberen. Lijkt me in ieder geval makkelijker te vullen dan de tomaatjes
    Gevulde courgette en aubergine is ook altijd lekker.

  2. Wat een lekker vegetarisch gerecht! Ik vroeg me af of jullie nog goede tips hebben voor vegetarische vleesvervangers die snel klaar zijn, maar wel gezond. Valt me op dat veel varianten gepaneerd zijn. Kunnen jullie vertellen welke burgers/ schijven relatief gezonde keuzes zijn? Alvast bedankt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram