Ik deelde twee keer eerder een recept voor eiwit pannenkoeken, een keer met eiwitten en magere kwark en een keer met griekse yoghurt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik beide recepten nooit meer maak. Er is namelijk een nieuw favoriet recept in mijn leven, dat ik sinds +- 1,5 jaar altijd gebruik als ik pannenkoeken maak als lunch!
Eerder deelde ik dit recept in een video, maar nog nooit in een artikel. Ik kreeg hier veel verzoekjes voor. Begrijpelijk, want een artikel lees je veel makkelijker terug als je het recept wilt opzoeken. Bij deze dus mijn ultieme recept voor eiwit pannenkoeken met de voedingswaarde erbij.
Ingrediënten
De basis van de pannenkoeken
- 120g vloeibaar eiwit (Te koop bij onder andere Body & Fitshop, of de meeste grote supermarkten. In de supermarkt is het wel vrij prijzig!). Je kunt ook 3-4 eieren splitsen en het eiwit daarvan gebruiken.
- 70ml melk naar keuze. Ik gebruik meestal halfvolle melk of amandelmelk.
- 30g havermout
De topping van vandaag
- 1/2 banaan
- 20g pindakaas
- Kaneel
Natuurlijk kun je elk beleg gebruiken dat je wilt. Mijn andere favorieten zijn bijvoorbeeld hüttenkäse en avocado, 30+ kaas (even mee laten bakken), kipfilet, slankie, appelstroop, pindakaas en sambal en hummus.
Bereiding
Doe het eiwit, de havermout en de melk in een maatbeker. Mix het geheel fijn met een staafmixer. Laat het ongeveer 3 minuten staan, ik merk dat de pannenkoekjes dan steviger worden! Doe een heel klein beetje olie of boter in de pan. Persoonlijk gebruik ik graag calorievrije bakspray, die ik koop bij Body & Fitshop. Ik gebruik namelijk vrijwel altijd vetrijk beleg (pindakaas!) en krijg daardoor voldoende vet binnen. Je kunt ook een olijfoliespray gebruiken, om zo min mogelijk olie in de pan te doen. Olijfolie is gezond, maar het bevat veel calorieën!
Ik bak meestal 3 pannenkoekjes van het beslag, maar meer of minder kan natuurlijk ook. Bak ze op een middelhoog vuur en draai ze om als ze goudbruin zijn. Daarna kun je dus lekker los gaan met beleg naar keuze! De mogelijkheden zijn eindeloos.
Voedingswaarde
Hieronder de voedingswaarde van mijn favoriete pannenkoekjes. Eerst zie je de waarde voor de basic pannenkoekjes, omdat ik natuurlijk niet weet voor welk beleg jij gaat. Ik ga er daarbij vanuit dat je ook calorievrije bakspray gebruikt. Voor elke eetlepel olijfolie komen er 90kcal bij.
Ik ben heel benieuwd of jij deze pannenkoekjes gaat maken! Het blijft een van mijn favoriete lunchgerechten. Elke keer geniet ik er weer enorm van.
Groetjes, Marloes
Maak jij wel eens eiwit pannenkoeken?
Leuk en lekker!!! Zijn de voedingswaarden per pannenkoek of per het totaal aantal ingrediënten wat je bovenin beschreef? (Dus in totaal per ongeveer 3)
Groetjes! Nienke
Bij het vorige pannenkoeken recept was het voor het totale beslag 🙂
https://www.optimavita.nl/voeding/recept-eiwitpannenkoeken/
Hallo Marloes,
Wat is jouw ervaring met de houdbaarheidsdatum van de fles eiwitten? Ik ben alleen en moet 2 tot 3 dagen eiwitten eten als ik de fles openmaak (volgens de houdbaarheid van de verpakking).
Ik maak vaak een beslag met de hele fles en vries de overige pannekoeken dan in.
Hoi Marloes,
Ik wil dit zo graag gaan uitproberen maar ik lust geen havermout! Wat zou ik dan kunnen gebruiken??
Zou je de melk door water kunnen vervangen? x