| 30 maart 2017

Courgette Spaghetti met Garnalen en Avocado

Courgette Spaghetti

Ok jongens, bij sommige recepten kan ik echt niet wachten om hem met jullie te delen! Deze is daar absoluut een van. Een tijdje geleden plaatste ik al een recept met bloemkoolrijst. Deze keer is courgette spaghetti aan de beurt! Ik heb helemaal niets tegen normale pasta, maar voor mensen die geen gluten of tarwe willen/kunnen eten, koolhydraatarm willen eten of minder calorieën willen binnen krijgen, is dit ideaal! Ook is het super snel en makkelijk. Ik heb gesmuld van dit gerecht dat ik laatst verzon, dus deel het graag met je! Natuurlijk kan het ook met normale pasta.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400g courgette spaghetti (kant en klaar te koop bij de AH, of zelf maken met een groenten spiraalsnijder).
  • 200g garnalen (ik ging voor kant en klare, anders kun je ze even bakken vooraf).
  • 1 avocado
  • +- 20 snoeptomaatjes
  • 1 bosuitje
  • Een flinke hand rucola
  • Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze
  • Paprikapoeder

Ik maakte dit gerecht voor één persoon, daarom gebruik ik de helft van de ingrediënten hierboven.

Bereiding
Doe de avocado in een kom. Strooi hier Italiaanse kruiden en paprikapoeder naar smaak op. Ik zou minimaal gaan voor een eetlepel Italiaanse kruiden en een theelepel paprikapoeder. Prak alles goed door elkaar met een vork.

Collage1

Snijd de bosui in kleine ringetjes. Kook water in een waterkoker, doe de courgette spaghetti en de bosui in een pan. Giet hier kokend water overheen en laat 1 minuut zachtjes koken. Snijd ondertussen de snoeptomaatjes door de helft.

Collage2

Giet de courgette spaghetti af. Voeg de garnalen toe (indien nog niet gaar, eerst even bakken/koken!) en een flinke hand rucola. Roer zachtjes door boven een laag vuurtje. Voeg direct ook de avocado en de tomaat toe.

Collage3

Serveer het geheel op een bord. Ik voegde nog twee tomaatjes en een paar blaadjes rucola toe als garnering. Dit gerecht is heel lekker als je het lauwwarm eet. Anders breken de slierten courgette snel.

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept. Zoals ik al zei, kun je het ook prima met normale pasta maken. Ik voeg daarom ook de voedingswaarde toe als je 150g (bereid gewogen) volkoren spaghetti gebruikt in plaats van de courgette spaghetti.

Voedingswaarde

Zoals je ziet is dit recept mega caloriearm en koolhydraatarm voor een warme maaltijd. Voor de hoeveelheid calorieën vult het goed, maar ik had wel sneller weer trek dan bij een ‘normale’ maaltijd. Dat geeft wat mij betreft helemaal niets, want je kunt met een gerust hart nog een wat groter tussendoortje nemen!

Voor het sporten zou ik zeker gaan voor de variant met volkoren spaghetti. Je krijg dan meer koolhydraten binnen, die nodig zijn tijdens het bewegen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens courgette spaghetti gemaakt

10 reacties

    1. Ik maak het weleens met tomatensaus, meestal een pak met gezeefde tomaten zonder toegevoegde suikers. Dit smaakt ook super lekker!
      Met Pestosaus is het ook lekker, alleen dit maakt het wel een stuk ongezonder.

  1. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker proberen!
    Klein vraagje alleen, hoe kan het dat de courgette versie meer suiker bevat? Of is dat een type foutje?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram