Gezond ontbijt recepten

5x Gezond ontbijt recepten – Makkelijk en snel!

De laatste recept-video was alweer een tijd geleden. Daarom wilde ik er nog heel graag eentje maken voor mijn verlof! Jullie zijn net als ik altijd onwijs fan van gezond ontbijt recepten, dus dat leek me een toepasselijk thema. Ik besloot te gaan voor mega simpele receptjes die ook nog eens heel snel klaar zijn. Meer complexe ontbijtsoorten vind je al genoeg op mijn blog :).

Ik hoop dat je weer wat gaat hebben aan mijn tips, kijk lekker mee!

Laat me zeker even weten wat jouw favoriete gezonde ontbijt is.

Groetjes, Marloes

Welke van deze 5 gezond ontbijt recepten spreekt jou het meest aan?

3 reacties

 1. Hoi Marloes,

  Wat zou jij adviseren voor een goed vullend en lang verzadigdbaar ontbijt.
  Als ik 7 uur 2 bruine boterhammen eet , dan heb ik 9 uur weer rammelende honger.
  heb een gigantische snelle verbranding.

  groetjes,
  Lies

 2. 30 gram suiker in je ontbijt lijkt mij nou niet echt gezond. Net zoals dat al die meusli en cruesli dingen ook al onderuit zijn gehaald qua “gezond”. Heb het filmpje al niet eens afgekeken omdat de hoeveelheid suiker niet gezond te noemen is..

 3. Zo fijn dat je de plantaardige opties ook benoemd. Ik volg je vanwege de prettige thuis-workouts, maar ben sinds 2013 al veganist en vind inmiddels je voedingstips toch ook best interessant. Ik haal er altijd wel iets uit. Mijn eigen ontbijtfavoriet is bevroren bosbessen met ongezoete sojayoghurt en havercrunch vd DM of volkoren (ook geroosterd) brood met avocado. Naast de gerookte paprikapoeder, met chilivlokken. Of humus en een meetje miso eronder, is wel zout hè. Havermoutpap maken wij hier wel met havermelk. Daar doe ik stukjes appel, rozijn en geprakte banaan doorheen (beetje veel). Dankzij jouw tip nu ook speculaaskruiden. Yum! Ik denk dat de havercrunch wellicht teveel suiker bevat (?) en de havermelk teveel vet (?) en te weinig eiwit (?), maar ik zie steeds dat ik vooral mijn porties wel mag aanpassen. Dankjewel voor al het delen! Superpositief en -prettig om naar te kijken/ luisteren. Puur en echt! P.S. Wij hebben ook vaak kapotte *plof* sausdoppen 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram