| 25 juli 2016

4x Recept Gezond Ontbijt – o.a. Havermout uit de Oven!

Weer een verzoekje! Wat word ik toch vrolijk van jullie. Bijna een jaar geleden maakt ik al eens een video waarin ik je vier verschillende gezonde ontbijtjes liet zien. Een aantal van jullie gaf aan dat ze dat graag nog een keer wilde. Ik ben dus weer mijn keuken in gegaan en heb vier andere ideetjes voor je in videovorm! Onder andere een koolhydraatarm ontbijtje, een vegan ontbijtje, een luxere zondag-variant en eentje voor de broodliefhebbers.Hieronder de verschillende recepten nog eens onder elkaar. Ook geef ik helemaal onderaan de voedingswaarden van deze receptjes.

1. Appeltaart Havermout uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een appel in stukjes, doe deze met 40g havermout, 200ml (soja)melk, 15g rozijnen en een beetje kaneel in een klein ovenschaaltje of in een soepkom met een dikke rand. Zet dit voor 20-25 minuten in de oven.
Havermout uit de oven

2. Koolhydraatarm kwark ontbijt
Meng 250 ml magere kwark met 25g walnoten of andere noten en 10g kokoschips.

Kwark met walnoten en kokos

3. Gezonde French Toast met Banaan
Prak een banaan in een bord en meng hier een ei doorheen. Wentel twee volkorenboterhammen door dit mengsel en bak ze aan beide kanten ongeveer 3 minuten in een droge pan.

Gezonde French Toast

4. Vegan Speltflakes met sojamelk en aardbeien
Meng 40g speltflakes met 150g aardbeien en 200ml sojamelk (of normale melk, maar dan is het natuurlijk niet meer vegan).

Vegan ontbijt met spelt flakes

Hieronder de voedingswaarde van de verschillende ontbijtjes. Ik ga uit van de hoeveelheden die ik hierboven aangeef.

VoedingswaardeIk denk dat dit hoeveelheden zijn waar een gemiddeld persoon voldoende aan heeft. Misschien eet jij iets meer of minder, dat is natuurlijk helemaal prima!

Groetjes, Marloes

Wat lijkt jou het lekkerste ontbijtje?

9 reacties

  1. Jaaa oh! Ik houd van havermout, dat vind ik echt een van de lekkerst en handigste dingen op deze aardbol. Helaas bleek vorige week dat ik intolerant ben voor havermout. –‘ Zó stom. Maar als het goed is mag ik het over een paar maanden weer proberen te introduceren, dus ik hoop dat dat goed gaat!

  2. Oeeeh die appelhavermout lijkt me echt lekker, gewoon een taartje als ontbijt! Ik ontbijt eigenlijk elke dag met kwark, havermout komt bij mij weer in de herfst en winter. Ben wel heel benieuwd naar die speltflakes! Leuke receptjes weer 🙂

  3. Lekker!!! Zou je die appeltaarthavermout ook kunnen maken en koud mee naar je werk kunnen nemen? Is het dan nog lekker….

  4. Wat een fantastische recepten Maloes, de havermout en de kwark is mijn favoriet geworden. Dank. Ga de anderen ook proberen. ??

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram