Gezonde recepten warme maaltijd
| 16 januari 2020

12x Gezonde recepten voor de warme maaltijd

Toen ik vertelde dat ik jullie in januari extra wilde stimuleren om gezond te leven, kreeg ik heel veel verzoekjes voor recepten. Super leuk natuurlijk! Ik ga er zeker in de toekomst nog heel veel delen, maar er staan ook al zo mega gezonde recepten voor de warme maaltijd veel op optimavita.nl. Sommige daarvan behoren nog steeds tot mijn favorieten. 12 daarvan ga ik vandaag opnieuw met je delen.

Hieronder gezonde recepten die al flink wat ouder zijn…maar toch nog even wat extra aandacht verdienen als je het mij vraagt!

Gezonde ovenschotel met bloemkool en gehakt

Dit is de nieuwste uit dit rijtje. Ik maakte hem twee jaar terug. Sven en ik eten hem nog heel regelmatig. Het is gewoon zo’n ontzettend simpel recept! Daarnaast vind vrijwel iedereen het lekker. Door te variëren met verschillende kruiden, kun je er telkens net een ander smaakje aan geven.

Preistamppot met ei

Deze is al ruim vijf jaar oud, maar ik ben er nog steeds best trots op. Het originele recept is met gerookte ham, maar je kunt hem super simpel vegetarisch maken door die te verwijderen en eventueel een extra ei per persoon toe te voegen.

recept gezonde lasagne

Gezonde lasagne

Ik merk dat heel veel mensen nog steeds lasagne maken met een pakje. Met dit super simpele recept laat ik zien dat dat echt niet nodig is. Heb je heel weinig tijd of energie? Gebruik dan gewoon een pakket voorgesneden groenten om het NOG makkelijker te maken.

Gezonde pasta met garnalen en tomaat

Liefde voor dit recept! Ik vind het ZO lekker. Sven maak ik er volgens mij niet heel blij mee, maar als hij niet mee eet dan maak ik dit super graag.

Gezonde pasta carbonara

Sommige recepten verdwijnen een beetje uit mijn hoofd, ondanks dat ik ze mega lekker vind. Dit is er eentje van! Gister aten we pasta met champignonsaus en toen dacht ik ineens weer aan dit recept. Ik ga het zeker weer eens maken, want het was super lekker!

Quinoa met champignons, rucola en Parmezaanse kaas

Dit recept is met quinoa, maar je kunt het net zo goed met rijst of met pasta maken. De combinatie van champignons, rucola, tomaat en Parmezaanse kaas vind ik heerlijk. Wederom een vegetarisch recept dat ik weer vaker op het menu wil zetten.

Couscous met rode biet en geitenkaas

Ruim vijf jaar geleden maakte ik dit gerecht bij Rasheeda thuis. De kwaliteit van de foto’s vind ik zeker niet de beste, maar dat maakt het gerecht niet minder lekker. Daarnaast is het super simpel, mega snel klaar en ook weer vegetarisch. Perfect voor mensen die meer afwisseling zoeken in hun eetpatroon.

Rijst met kerriekip en spitskool

6,5 jaar geleden maakte ik dit recept. Ook hierbij is het geval dat ik het nooit meer maak, maar mezelf hard afvraag waarom niet. Ik vond dit altijd super lekker! Sven is niet zo van de noten door het eten, ik denk dat hij daarom uit mijn patroon is verdwenen.

gezonde gado gado eindresultaat

Gezonde Gado Gado – Rijst met ei en pindasaus

Indische mensen krijgen vast kriebels van mijn Nederlandse-gezonde-versie op Gado Gado, maar ik vind hem ontzettend lekker. Uiteraard is hij ook weer zonder pakjes of zakjes, maar toch lekker makkelijk.

Gezonde kipshoarma met krokante wrap

Toen ik door mijn recepten database aan het gaan was, raakte ik oprecht verbaasd. Ik kan me oprecht niet herinneren dat ik dit recept ooit heb gemaakt, maar ik ben enthousiast! Hier maakte ik de wrap krokant, maar je kunt hem natuurlijk ook heel goed vullen met de shoarma, de salade en de saus.

Tartaar met gepofte zoete aardappel en gegrilde groenten

Als een na laatste een variant op de Hollandse pot. Aardappel, vlees en groenten maar dan net een beetje anders. De zoete aardappel pofte ik heel makkelijk in de magnetron. Uiteraard kun je er ook andere groenten naar keuze bij serveren.

Coucous met geitenkaas, doperwtjes en nectarine

Een van de allereerste recepten van optimavita.nl! Nog steeds vind ik dit ZO heerlijk. Fruit door het eten is niet iets waar Sven blij van wordt, dus ik maak het niet vaak als we samen eten. Maar nog wel regelmatig voor mezelf! Tegenwoordig gebruik ik vaak iets minder couscous (130g ipv 150g) dan ik aangeef in het recept.

Ik hoop dat je weer flink wat inspiratie hebt opgedaan!

Groetjes, Marloes

Welke van deze recepten zou jij het eerste maken?

2 reacties

  1. ik sta net een bloemkool ovenschotel te maken met een zakje kruiden/saus mix en denk bij mezelf dit moet gezonder kunnen. de ovenschotel moet 45 min in de oven dus tijdgenoeg om nog even een artikel van optimavita te lezen. en daar is ineens een gezonde bloemkool ovenschotel! deze ga ik zeker de volgende keer proberen. dank je wel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram