stoofpotje rundvlees
| 2 oktober 2018

10 Favoriete Gezonde Winter Recepten

Langzaam raken we weer helemaal in de herfst- en wintermood. Je krijgt waarschijnlijk minder behoefte aan salades en zoekt andere lekkere en gezonde dingen om te koken. Ik ben vandaag je redder in nood! šŸ˜‰ Ik geef je mijn 10 favoriete gezonde recepten voor de herfst en winter die ik plaatste op optimavita.nl!

De recepten

Ok, daar gaan we. In willekeurige volgorde mijn 10 favorieten. Sommige zijn relatief nieuw en anderen stokoud, dus misschien zit er wel iets tussen dat jij nog niet gezien had! Als je op de titels klikt, ga je naar het recept.

1. Gezonde boerenkool stamppot

Geen Nederlandse winter zonder stamppot boerenkool! Ik maakte er een gezonde variant van. De spekjes en de rookworst die wij traditioneel gezien gebruiken in de stamppotten, zijn namelijk niet zo gezond. Af en toe gebruiken kan natuurlijk geen kwaad, maar ik vind het altijd fijn om een gezonde optie te hebben.

2. Gezonde erwtensoep met kip

Ook erwtensoep bevat vaak spekjes en/of rookworst of ander vet vlees. In dit recept verving ik het door gerookte kip. Zo heb je wel lekker de zoute smaak, maar niet het vet. Als je een hoge bloeddruk hebt, dan kun je beter niet te vaak soepen eten. Die zijn namelijk vrijwel altijd heel zout.

3. Ovenschotel met aardappel, bloemkool en gehakt

Dit is een vrij recent recept, dat ik heel regelmatig maak. ik vind het vooral fijn omdat het echt heel simpel is en je er weinig ingrediƫnten voor nodig hebt. Bovendien is Sven er dol op, dus je ziet deze ovenschotel regelmatig bij ons op tafel verschijnen.

4. Stoofpeertjes zonder suiker

Als kind was ik al gek op stoofpeertjes! Mijn moeder maakte ze heel regelmatig in de winter. Ik kwam daardoor op het idee om een recept te maken zonder suiker. Dat is heel goed gelukt, dus ik deelde het met je in 2013. Mijn foto-skills waren toen nog niet zoals nu ;).

stoofpotje rundvlees

5. Gezond stoofpotje met rundvlees

Dit recept kost iets langer tijd om te maken dan je van me gewend bent, maar het is echt mega lekker! Ook dit is helemaal Sven-proof ;). Door het sudderen krijg je heerlijk mals vlees, I love it.

6. Preistammpot met gerookte ham en ei

Deze preistamppot lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje apart, maar ik vind hem echt heel lekker. Ik maakte hem met gerookte ham en ei. Je kunt hem super simpel vegetarisch maken door de ham weg te laten of apart erbij te serveren voor de liefhebbers.

7. Wraps met kip uit de oven

Je ziet hem eindeloos voorbij komen in de vlogs en in de ‘what I eat’ video’s, deze wrap met kip en groenten. Zomer, lente, herfst of winter, dat maakt ons eigenlijk helemaal niet uit. Vrijwel wekelijks staat deze goddelijke jongen bij ons op het menu :).

Gezonde hartige taart

8. Hartige taart met gehakt en groenten

Een klein beetje minder gezond dan sommige andere recepten in het rijtje, maar zeker gezonder dan de gemiddelde hartige taart. Dit is een van Sven zijn favoriete gerechten. Ook ik vind hem mega lekker. Vooral in de herfst en winter eten we dit vrij regelmatig. Vaak in het weekend, omdat hij een tijdje in de oven moet voordat hij klaar is.

9. Kip en broccoli ovenschotel

Hier nog en simpele ovenschotel die ik mega lekker vind. Deze keer met kip, broccoli en aardappel. Hij zit boordevol groenten en vult daardoor super goed. Je moet wel eventjes aardappels schillen, maar verder is ie relatief snel klaar :).

Curry met kikkererwten

10. Curry met kikkererwten

Ook buitenlandse gerechten kunnen naar mijn idee een heel herfst/winterachtig gevoel geven. Neem bijvoorbeeld deze vegetarische curry met kikkererwten. Tot mijn grote verbazing vond ook manlief deze voor herhaling vatbaar en daar maak ik dankbaar gebruik van!

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw favoriete winterse gerecht. Misschien heb je nog wel een verzoekje voor op optimavita.nl

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete gerecht in de herfst en de winter?

EĆ©n reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram