Zwanger worden update
| 29 november 2020

Zwanger worden update – Hoe gaat het nu?

Nu ik dit typ is het maandag 23 november (ik werk altijd een beetje vooruit). Ik voel ineens de enorme drang om van me af te typen. Dan komt het ineens goed uit dat je een blog hebt :). Jullie voelen toch een beetje als een hele grote vriendengroep, dus ik wil graag oprecht en eerlijk met je delen hoe het op dit moment met me gaat.

Miskraam

Mocht je alles gemist hebben, Sven en ik hebben een miskraam gehad. Op dinsdag 11 augustus kwamen we erachter dat het vruchtje in mijn buik niet meer leefde. Het had toen 10,5 week moeten zijn, maar is waarschijnlijk rond 7 weken al overleden. Na een heel traject (we bespreken alles in de video hieronder, kregen we op dinsdag 6 oktober EIN-DE-LIJK te horen dat alles schoon was en dat we verder konden gaan met proberen zwanger te worden.

Ongesteld worden…

Wat waren we blij op 6 oktober. Je weet namelijk al twee maanden dat je verwachtte kindje er niet zal komen. Na een periode van rouw wilden we ZO graag verder gaan proberen zwanger te raken. Maar dat kon dus niet. Vanaf 6 oktober kon dat wel! Tenminste…nog niet helemaal. De arts-assistent die de echo deed, vertelde me namelijk dat ik eerst ongesteld moest worden voordat we weer serieus mochten proberen zwanger te raken. Na berichtjes van jullie (thank you!) heb ik dit dubbel gecheckt bij een gynaecoloog op 14 oktober. Het bleek niet nodig om verder te wachten! We konden dus verder, wat een opluchting.

Eigenlijk al relatief snel daarna werd ik weer ongesteld. Daar ben ik nog nooit zo blij mee geweest. Ik zag het als teken dat mijn lichaam weer ‘normaal’ functioneerde.

Eisprong bepalen

Direct besloot ik dat ik weer wilde bepalen wanneer mijn eisprong plaatsvond. Mocht je niet helemaal in het zwanger worden zitten: Je hebt verreweg de grootste kans om zwanger te worden in de laatste dagen voor je eisprong. Elke ochtend je lichaamstemperatuur meten, is een van de methodes om erachter te komen wanneer je eisprong is. Vlak daarna gaat je lichaamstemperatuur namelijk iets omhoog. Controlfreak als ik ben…ben ik blij met ieder beetje houvast dat ik kan krijgen ;).

Enthousiast ging ik dus aan de slag…maar mijn temperatuur ging maar niet omhoog. Wat blijkt, mijn cyclus is ineens enorm lang! Dat kan natuurlijk zo zijn doordat mijn lichaam nog herstellende is van alles wat er is gebeurd.

Veel van mijn instagramfoto’s van de afgelopen maanden hebben een vreemde bijsmaak. Deze was tijdens een weekendje weg, waarin ik veel buikkrampen had. Op de foto bovenaan zat ik voor de zekerheid op een kleed op de bank, omdat ik bang was door te lekken door zo veel bloedverlies.

Ups en downs

Momenteel zit ik in een enorme rollercoaster van gevoelens. Vaak voel ik me super positief en vol vertrouwen dat onze tijd wel komt. Soms is daar echter ineens die frustratie. Ik wil ZO graag zwanger worden, dat het dan ineens voelt alsof het NU moet. Onzin natuurlijk, want in theorie maakt het geen donder uit als ik volgend jaar pas zwanger ben, of dat jaar erna.

Voor mijn gevoel zijn we al lang bezig (vanaf januari dit jaar proberen we zwanger te worden). Ergens is dat niet eerlijk, want het is al een keer gelukt, ik ben zwanger geweest! Technisch gezien zijn we nu dus pas weer 1 maand bezig met proberen….maar zo voelt het niet.

Iemand in mijn omgeving herkende mijn struggles heel erg. Zij was de eerste keer in 1 maand zwanger. Toen het bij het tweede kindje ineens 3 maanden duurde, leek dat een eeuwigheid! Achteraf gezien is dat natuurlijk helemaal niet zo, maar omdat je er zelf dagelijks mee bezig bent, is dat wel wat je voelt.

Ook neem ik mezelf soms kwalijk dat ik af en toe negatief denk. Wat zeur ik nou? Ik ben tenminste vruchtbaar. Sommige vrouwen zijn dat niet terwijl ze wel een kinderwens hebben. Er zijn ook stellen die 4 jaar of zelfs langer proberen voor ze zwanger worden. Wat loop ik dan te klagen?? Ook dit is natuurlijk niet terecht, want iedereen mag zijn of haar eigen problemen hebben.

Hoe ik er momenteel in sta

Op dit moment heb ik mijn gedachten weer positief weten te draaien. Ik focus me niet op deze of komende maand, maar het zou fijn zijn als we ergens in het komende jaar zwanger zouden worden. Ik blijf elke ochtend mijn temperatuur meten omdat ik dat gevoel van controle fijn vind, maar probeer er verder geen obsessie van te maken. Een paar dagen ben ik actief gaan chatten op een forum, daar ben ik mee gestopt. Ik merkte dat het me veel te veel stress gaf, al die vrouwen die ZOOO graag zwanger wilden worden. In mijn hoofd werd het hierdoor steeds meer een ding waar ik elke minuut mee bezig was.

Ik heb een rotsvast vertrouwen in mijn lichaam. Het is gezond en sterk en ik weet inmiddels dus dat ik vruchtbaar ben, de kans dat het lukt is heel groot!

Dit klinkt trouwens allemaal heel stoer…maar het kan ook héél goed zijn dat ik vanavond of morgen weer verzand in een huilbui, haha. In mijn vlog heb ik er tot nu toe niet over gepraat, maar ik wil dat eigenlijk wel gaan doen. Puur omdat ik graag andere vrouwen wil helpen als zij hetzelfde voelen. Ik hoop dat als je dit leest, er een stukje heeft gezeten in de vlog van afgelopen vrijdag. Het kan ook echter zijn dat ik het toch te moeilijk vond….want MAN wat komt dit onderwerp dicht bij ons.

Duim je met ons mee?

Groetjes, Marloes

Hoe lang duurde het bij jouw voordat je zwanger was?

 

19 reacties

 1. Lieve Sven en Marloes,

  Het is een enorm heftige tijd voor jullie
  Natuurlijk willen jullie zo snel mogelijk zwanger zijn.

  Ik heb veel baat gehad bij de ovulatie testen van Action.
  En een app waarin je menstruatie, ovulatie bij kan houden. Hierin kan je ook temperatuur en kwaaltjes noteren.
  Zo krijg je een gemiddelde of meer precieze berekening van je cyclus.

  Bij ons duurde het 11 maanden voor we zwanger werden van de eerste ( ik vermoed wel eerder een soort zwangerschap te hebben gehad maar niet goed ingenesteld).

  Onze tweede was een welkome verrassing en is eergister 1 jaar geworden.

  Lieve Marloes, geef je lichaam wat tijd
  Je bent zwanger geweest en je lichaam moet herstellen van alles wat er is gebeurd.
  Ik begrijp dat zwanger worden het liefste is wat jullie willen.
  Het komt…… Echt, heb vertrouwen!

  Ik wens jullie alle goeds en kracht om positief te zijn en te blijven.

  Heel veel liefs,

 2. Het lijkt me geweldigen volgend jaar naar mama moesje en papa svenny te kijken…
  Maukie jaloers kijkend vanaf de stoel, omdat papa Sven alweer met dat kleine baby mensje aan het knuffelen en stralen is πŸ˜‰
  Het past helemaal! Daarom duurt het gevoelsmatig ook zo lang… maar ze is onderweg daar ben ik van overtuigd… Goed dat je niet meer bij dat forum zit… (herkenbaar) voel je allemaal heel goed aan… Ik wens je heel veel afleiding van mooie en leuke dingen met veel knuffels als je ze nodig hebt en hoop dat je ineens denkt van heej… Heb ik nou een blessure? Steeds die last van m’n heup… och nee we zijn zwanger!!! πŸ₯° Ik visualiseer het gewoon met jullie mee πŸ˜‰πŸ‘ŒπŸ™
  😘

 3. Eerst en vooral, die negatieve comment van Michelle hoeft echt niet (en is ook niet correct denk ik).
  Heel dapper van jullie om dit zonet bespreken. Hoop echt dat jullie snel zwanger zijn!
  Zelf heb ik 2j mijn temperatuur dagelijks opgenomen. Was gediagnosticeerd met pcos maar dat lijkt me nog steeds foutief. De reden van mijn lange cyclus was te veel sport en te weinig eten. Op honeymoon in februari heb ik 2-3 weken niet gesport, lekker gegeten en werden we zwanger (we zijn daar ook pas beginnen proberen) en nu ben ik 40 weken 5 dagen zwanger dus kan alle momenten bevallen πŸ₯°. Wat voor mij hielp om mijn cyclussen korter te maken was minder sporten in combinatie met wat meer eten en acupunctuur. Dat laatste is heel goed voor je fertiliteit.
  Veel succes gewenst

 4. Hoi Marloes,

  Wat een mooi stuk en zo herkenbaar! Ik kan me echt werkelijk in alles wat je schrijft herkennen en dat is fijn want soms denk ik ook, wat zeur ik en ben ik echt de enige die hier mee rond loopt?

  Ik hoop dat jullie wens gauw uitkomt… heel veel liefs

  Susanne

  1. ZΓ³ herkenbaar, ook voor mij. Sluit me helemaal bij je aan Susanne! Voor iedereen succes en hopen op een wonder in 2021 πŸ™‚ Liefs!

 5. Lieve Marloes, wat moet dit een lastige tijd zijn! Zoals je zelf al zegt, je hoeft niet bang te zijn dat het “klagen” is als je hier verdrietig over bent. Dit is jouw verdriet: verdriet om de miskraam, verdriet om hoe je lichaam je in de steek heeft gelaten en ook verdriet om hoe het anders loopt dan je had gehoopt. En dat verdriet mag er zijn! Ik vind het heel waardevol dat je dit deelt en ook bespreekbaar maakt hoe de periode na je miskraam is verlopen. Zelf heb ik wel een kinderwens, maar niet voor de komende 1/2 jaar, en ik ben om eerlijk te zijn blij dat video’s en blogs zoals die van jou een realistisch beeld geven van hoe het ook kan gaan.
  Je bent zo’n mooie, sterke vrouw – juist door je kwetsbaarheid! Ik wens je ontzettend veel sterkte en kracht in deze lastige tijd. Ik kan niet anders dan heel vurig wensen dat jullie mooiste wens heel snel in vervulling mag gaan <3 Een dikke coronaproof knuffel jouw kant op!

 6. Hoi Marloes! Ik herken jouw gedachten helemaal. Toen wij van onze zoon zwanger probeerde te raken hoorde ik ook alleen maar verhalen om mij heen van mensen die gestopt waren met de pil en binnen 1 maand zwanger raakte. Toen dit bij mij niet gebeurde vond ik dit ontzettend frusterend… Zo gingen er een aantal maanden voorbij, iedere menstruatie een teleurstelling… (Nog maar 4 maanden bezig..) Toen moest ik voor andere klachten naar een osteopaat en die vertelde mij dat 1 van mijn eierstokken in een soort verdrukking zat, dit heeft hij behandeld. Die maand werd ik zwanger!! Ik weet niet of het door de osteopaat kwam of niet, maar ik ben die man voor eeuwig dankbaar!
  Ik gebruikte ook een menstruatiecyclus-app om een beetje inzicht in mezelf te krijgen.
  Veel succes! En jullie baby-to-be mag in zijn handjes knijpen dat hij bij zo’n geweldige ouders mag komen, waar hij zo welkom en geliefd gaat zijn.

  1. Lieve Sven en Marloes,

   Natuurlijk duim ik voor jullie mee dat het jullie gegeven is om op korte termijn opnieuw in verwachting te raken van een kindjeπŸ’—πŸ’™

   Als antwoord op jouw vraag helemaal onderaan je blog: ik was in de eerste maand nadat ik was gestopt gelijk zwanger.. mega snel, en dat hadden we ook niet verwacht..

   Lieve groetjes,
   Alicia

 7. Hoi allemaal,

  Hierbij wil ik even reageren op alle reacties.

  Ik probeer al een tijdje zwanger te worden met mijn vriend en lukt nog niet zo goed. Ik ben 38 en hoop dat mijn leeftijd niet een probleem kan worden.

  Mijn dokter had aangegeven om ook eens naar multi vitamines te kijken en zorgen dat ik een goede weerstand heb.

  https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi

  Dit kwam ik tegen tijdens mijn onderzoek en ben benieuwd wat jullie ervan vinden en wat jullie ervaring is met supplementen etc gebruiken.

  Groetjes,
  Lisa

 8. Ik hield via de fitbit al heel lang mn menstruatie bij en daarmee de ovulatie. Wij zijn toen gelijk in de eerste keer proberen zwanger geraakt. Mijn cyclus was ook heel constant doordat ik een hormoonvrije koperspiraal had al jarenlang. Nu zit ik in week 9 en ben bloednerveus door allerlei bloedingen.

 9. Hoi Marloes, een andere indicatie voor de fase in je cyclus is je resting heart rate. Misschien helpt je dat net een beetje extra! Door ‘s nachts een activity tracker te dragen krijg je er al een indicatie van. Er zijn meerdere Engelse wetenschappelijke artikelen waarin de relatie tussen resting HR en cyclus wordt uitgelegd.

 10. Lieve Marloes en Sven,
  Jeetje super goed van jou zeg om.dit zo te (kunnen) delen met ons je helpt hier wel veel vrouwen mee die hiermee ook struggelen chapeau voor je eerlijkheid en voor al openheid, dat die kleine er komt gaat zΓ©ker gebeuren geef je lichaam en vooral geest de tijd ik denk altijd zelf hoemeer je van allerlei dingen doe hoemeer t op zich laat wachten als je het een beetje los kan laten dan zal je zien dat het er ineens is, vaak ben je zooo bezig met allerlei dingen dat jeichaam geen rust heeft en dat zorgt toch voor stress en teleurstelling, doe wat goed voelt en laat ons maar praten hihi we wikken allemaal het beste voor jou (en Sven natuurlijk) ik ben het met bovenstaande bericht ook niet eens, ik was 37 toen ik mij j eerste dochter kreeg en t was gelijk raak bam 1 x niets gebruikt en daar was ze totaal onverwacht dus zΓ³ kan het ook en t voordeel is weer wel dat je onder extra controle bent, houd moed lieverd jullie komen er wel πŸ’ͺπŸ˜‡ hele dikke smakkies πŸ˜˜πŸ˜˜πŸŽπŸ’–
  Karyn

 11. Hallo Marloes,

  Ik wil je de tip gegeven die ik ooit gekregen heb. Als je zwanger probeert te raken heb dan niet alleen seks rond de eisprong maar om de dag. Niet elke dag, maar om de dag. Zo moeten de zwemmers krachtiger zijn en is ook de kans dat je zwanger raakt groter. Ik weet niet of dit advies wetenschappelijk onderbouwd was (sorry daarvoor), maar ik wou je de tip toch meegeven!

  Groet

 12. Hoi Marloes,
  Zeven jaar zijn wij bezig geweest met iui, ivf en icsi in Nederland en Duitsland.
  Meerdere miskramen, soms met kloppende hartjes, heel veel tranen en heel veel grenzen verleggen.
  Ik hoop niet dat je mijn verhaal als iets negatiefs ziet, want het kwam goed. Wij zijn zo dankbaar voor een mannetje van 2 en inmiddels ben ik nu op de helft van mijn tweede zwangerschap en verwachten we een meisje.
  Ik hoop dat ik je met mijn verhaal laat zien:
  Houd hoop, geef niet op en als ook jouw weg nog veel langer wordt net als dat van ons, houd elkaar dan steeds stevig vast.
  Liefs,
  Marise (38 jaar)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram