Gelukkig door de zomer
| 24 april 2018

8x Gelukkig door de Lente en Zomer!! ♥

Ik typ dit op vrijdag 20 april. Het is vandaag de derde dag dat het prachtig weer is! Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik daar zo oprecht gelukkig van wordt. Niet alleen door de zonnestralen, maar er zijn nog heel veel andere redenen waarom ik houdt van de lente en de zomer. Ik ga je er in dit artikel 8 vertellen…gewoon omdat ik het goed vind om stil te staan bij dingen die je gelukkig maken.

De aanleiding

Gisteren was een unieke dag uit de geschiedenis van Optimavita, ik ging namelijk (houd je vast) voor het EERST sinds ik ondernemer ben op de fiets naar mijn werk. Eigenlijk moet ik me diep schamen…dat maakt me namelijk echt de meest neppe ‘fitgirl’ die er bestaat. Maar ik ben er eerlijk over, dat verdient credits toch!? Ik besefte me een tijdje terug dat ik zeker met mooi weer makkelijk die 9,5km naar m’n werk kan fietsen. Gisteren pakte ik mn rugtas vol laptop, oplader, sportkleding en mealpreps voor die dag en stapte ik op mijn ietwat krakkemikkige fietsje. Ik heb volop genoten! En kwam op het idee voor dit artikel.

zon vakantie

Waarom ik blij wordt van de lente en de zomer

Ik ben nooit iemand geweest die van kou houdt. Hoe graag ik ook zou willen genieten van stampen door de regenplassen of wandelingen met een cosy muts en sjaal, ik blijf stiekem liever gewoon binnen. In de lente en zomer bloei ik helemaal op. Ik vertel je waarom, in acht redenen:

Lange avond

Het is ‘s avonds langer licht, waardoor ik aan het einde van de dag nog zin heb om dingen te ondernemen! Sven en ik hebben al een paar keer een wandeling gemaakt in de avond, iets dat we in de winter never nooit doen. Ik houd ervan om in het daglicht naar huis te rijden van mijn werk. Ook al kom ik vaak pas rond 20:30 uur thuis, het is nog licht!

Vroeg licht

Ik wordt wakker van natuurlijk licht en hoef niet mijn ogen te laten wennen aan de slaapkamerlamp. Ik kan direct alles gaan doen wat ik wil! Zo nam ik deze week een keer een video op om 8:30 uur in de ochtend. In de winter kan ik dat wel vergeten, want ik heb dan nooit voldoende licht. Als ochtendmens kan ik dat aardig frustrerend vinden. 

Buiten zijn

Door het mooie weer, krijg ik spontaan weer zin om buiten te zijn! Ik ga veel eerder een rondje hardlopen, even een wandeling maken of op de fiets naar afspraken toe. Ik weet het, dat zou in de winter ook prima kunnen. Toch doe ik het niet! Nu hoef ik niet meer na te denken over 3 lagen kleding een mogelijke regenbui of met opgetrokken schouders verkleumd op de fiets zitten. Tijdens zonnige dagen schiet ik mijn slippertjes aan en ik ben ready to go!

Zomerfruit

Kunnen we het ook even hebben over het fruit!? Ik word gewoon zo vrolijk van alle (betaalbare) aardbeien, perziken, nectarines, meloenen, bosbessen, kersen, frambozen en pruimen. In de winter grijp ik eigenlijk altijd naar appels en bananen. In een recalcitrante bui neem ik eens een sinaasappel of een peer. Zomers ben ik geneigd om veel meer te variëren!

skyr is gezond

IJs

Als je me een beetje kent, dan voel je hem aankomen….ijsjes!! Ik HOUD van ijs. Ik eet het ook gewoon in de winter hoor. Maar nu is het aanbod veel groter. De Italiaanse ijszaken schieten uit de grond, de fabrikanten komen met nieuwe varianten. Dit jaar verschenen zelf meerdere caloriearme varianten op de markt! Zelfs in de supermarkten is het aanbod groter in de zomer. Ik vind bijvoorbeeld Solero’s heerlijk. Bovendien bevatten ze ‘maar’ +- 100kcal per ijsje. In de winter kan ik ze vrijwel nergens krijgen. Bovendien kijk ik veel meer uit naar een ijsje halen in de stad, als het zonnetje op mijn bol schijnt.

De natuur leeft op

Heb je er wel eens op gelet hoe vrolijk de vogeltjes tsjirpen in de lente en de zomer!? Hoe mooi de bomen zijn als ze weer blaadjes krijgen en hoe prachtig de parken eruit zien als alles bloeit!? In de lente komt de natuur voor mijn gevoel weer helemaal tot leven, ik vind het prachtig!

Vrolijke mensen

Naar mijn idee reageren de mensen op straat ook anders op het mooie weer. Ten eerste is het veel drukker buiten. Daarnaast lijkt iedereen vrolijker te zijn, meer te lachen en oprecht te genieten van de eerste warme zonnestralen. De parken in Groningen zitten bomvol mensen van alle lagen van de bevolking, om nog maar te zwijgen over de terrassen.

vrolijk mooi weer

Kleding

Zelfs de kleding reageert op het mooie weer. Ik houd van het dragen van kleuren, ik probeer het in ieder geval steeds meer te doen. Daarnaast houd ik vooral van lichte kleding. Je ziet me niet vaak in iets zwarts. In de winter kan het voor mij soms erg lastig zijn om dingen te vinden die ik leuk vindt. Vooral warme herfstkleuren staan mij niet zo goed. In de zomer komen de frisse tinten, kleurrijke kledingstukken en vrolijke printjes weer volop in de winkels. Ik kan me nauwelijks inhouden (nodig, want: bruiloft ;)) om een compleet nieuwe zomergarderobe aan te schaffen.

Herken je dit?

Ik ben heel benieuwd of jij mijn gevoel herkent! Ben jij ook zo’n mooi-weer-mens? Of maakt het je niet zo veel uit? Ik weet dat er ook mensen zijn die intens kunnen genieten van de herfst en de winter. Stiekem ben ik hier wel een beetje jaloers op.

Het lijkt allemaal zo ontzettend positief wat ik vandaag schreef, maar ergens zou ik willen dat ik het hele jaar door zo intens kon genieten. Misschien is dat een leerpuntje voor de komende herfst! Fijne eigenschappen van ieder seizoen leren waarderen.

Voorlopig ga ik me daar nog even niet druk over maken. Nu eerst lekker even naar buiten, het zonnetje in! ♥

Groetjes, Marloes

Herken je mijn verhaal? Wat is jouw favoriete seizoen?

5 reacties

 1. Ik denk dat we zo massaal van de zon kunnen genieten, is omdat we alle seizoenen kennen en na de winter is het zonnetje extra fijn. Als we iedere dag de zon hebben dan wordt het gewoon.

 2. Hoi Marloes,
  Ik herken me zo erg in alle punten die je benoemt in dit artikel!
  Ook vooral met het fruit, buitenom het zomerseizoen neem ik ook altijd alleen appels en bananen en af en toe een kiwi, maar in de zomer vind ik het heerlijk om af te wisselen! Gek eigenlijk he 😉

  Wel grappig dat alle punten zo herkenbaar zijn!!

 3. Al jouw punten gelden ook voor mij! Heerlijk he. Maar als het heeel heet is vind ik het minder fijn. Dan kijk ik tegen eind augustus/september weer uit naar de herfst. Heerlijk warm binnen in huis op de bank en lekkere warme kleren aan. En de leuke dagen die er dan altijd weer aankomen. Maar voor nu heb ik erg zin in de lente. Zon kom terug please?

 4. Hee Marloes,
  Ik snap je echt helemaal! De zomer is echt zo heerlijk, ik verheug me er ieder jaar weer op. Nu is het weer wat minder weer en dan merk je pas hoe erg je dat zonnetje mist

 5. Wat een super leuk artikel! Ik word ook zo blij van deze dingen en waar ik ook echt van kan genieten zijn al die schattige lammetjes in de wei die ik zie wanneer ik naar mijn werk fiets. Ik zit dan met een big smile op de fiets!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram