Ontspanningsoefeningen
| 17 oktober 2020

Yoga na 1 maand: Zou het me dan EINDELIJK lukken??

Een maand geleden plaatste ik een artikel over yoga en waar het goed voor is. Wat niet perse mijn bedoeling was gebeurde toch: ik overtuigde mezelf! Letterlijk al JAREN heb ik fases waarin ik probeer yoga te doen. Niet een keer lukte het me langer dan een week. Nu heb ik ander nieuws: ik kan officieel zeggen dat ik al een maand aan yoga doe! Hoe dit me eindelijk lukte, leg ik hieronder uit.

Mijn probleem

Ik ben er 100% van overtuigd dat yoga goed is voor je lichaam. Voor iedereen, dus zeker ook voor mij! Ik ben 4-5 dagen per week aan het sporten, maar focus in mijn ogen te weinig op ontspanning. Yoga zou me daar zo goed bij kunnen helpen.

Elke poging tot nu strandde, omdat ik geen tijd vrij maakte voor yoga. Het wordt gegeven binnen de sportschool waarin ik werk, dus ik kan zo deelnemen! Maar die tijden komen me nooit lekker uit. Ik voel me daardoor niet flexibel in m’n dag (hihi, leuke woordspeling) en sla de yoga toch maar weer over.

Mijn oplossing

De oplossing lag véél dichterbij dan ik dacht. Het kwartje viel toen ik werkte aan en hoofdstuk van mijn online programma: hoe stel je doelen? Mijn cursisten drukte ik op het hart: Stel kleine doelen waarbij je geen twijfel hebt dat je het zult halen. Anders is de kans dat het mislukt veel groter! Ineens viel het kwartje, waarom volgde ik mijn eigen advies niet op?

Een uur per week yoga doen in de sportschool is kennelijk te hoog gegrepen voor me. Ook wel logisch eigenlijk, want die sportschool is 25 minuten rijden verderop. Ik ben dan dus minimaal 2,5 uur van mijn dag kwijt aan yoga, inclusief omkleden, douchen etc. Waarom niet een kleiner doel stellen? Dat heb ik gedaan:

Minimaal 1x per week volg ik een yoga-routine via YouTube. Ik pas de lengte aan mijn mogelijkheden aan. 

Wat ik ben gaan doen…

Ik ben iemand die graag met routines werkt rondom sporten. Zo weet ik per dag ongeveer wat er op de planning staat en hoef ik niet teveel te twijfelen. Daarmee maak ik de kans dat ik niet sport overigens ook kleiner! Ik besloot daarom de yoga-routine te koppelen aan een sportmoment! Op vrijdag doe ik eerst een intervaltraining van ongeveer 30 minuten, gevolgd door yoga. De routines die ik in de afgelopen tijd heb gebruikt, zijn zo’n 15-30 minuten. Hier een aantal die ik heb gedaan:

Hoe bevalt het?

Tot mijn eigen verbazing bevalt het super goed! Ik heb er voorlopig geen moeite mee om het vol te houden. Ook omdat ik weet dat ik altijd een routine van 15 minuten kan doen. De laatste weken heb ik zelfs meerdere keren 2 routines per week gedaan, gewoon omdat ik er zin in had! Ik kan er echt mijn ontspanning in vinden, denk even aan (vrijwel) niets anders en geef mijn lichaam de stretch die het nodig heeft. In mijn lenigheid zie ik overigens nog weinig verschil, maar daar moet ik denk ik meer geduld mee hebben ;).

Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar so far so good :).

Groetjes, Marloes

Doe jij wel eens yoga?

2 reacties

  1. Goed Marloes dat het nu wel lukt.
    Ik doe elke dag yoga. Soms alleen een ochtendyoga van 15 minuten soms een les van een uur. Vaak ook ‘ savonds een yoga nidra les of een yinyoga om lekker te ontspannen. Ik volg al 10 jaar yoga with Adrienne. Verder yoga with Melissa en Cole Chance.
    Sinds kort Melissa Wick ontdekt met een 30dagen routine.
    Succes!

  2. Ja! Ik ga elke week op dinsdagavond naar de yoga bij mij in de buurt. Echt heerlijk! Sinds begin dit jaar mee begonnen omdat ik flexibeler wil worden en behoefte had aan rust en ontspanning. Mijn yoga docente heeft zelf een burn-out gehad (ik ben in 2019 ook overspannen geweest) dus voelde mij echt begrepen. Ik ga naar een yin yoga les. Zoveel verschillende vormen maar het rustige vind ik heel fijn. Meditatie yoga schijnt ook fijn te kunnen zijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram