| 5 oktober 2016

Yoga Challenge met Zalando!

yoga-zalando

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik eigenlijk meer yoga zou willen doen. Ik ben constant alleen maar vol enthousiasme keihard aan het sporten, wat natuurlijk heerlijk is. Regelmatig goed ontspannen, tot jezelf komen en je spieren rekken vind ik alleen óók ontzettend belangrijk! Ik denk dat yoga ervoor kan zorgen dat ik meer rust vind en minder vaak last heb van kramp en spierpijn. Ik moet echter heel eerlijk bekennen dat er weinig van terecht is gekomen de laatste tijd…. Toen ik het yoga project van Zalando tegenkwam, was ik daarom gelijk enthousiast!

Zalando geeft deze weken extra aandacht aan yoga. Op hun speciale yoga-pagina vind je alles wat je wilt weten. Aangezien mijn voornemen om meer yoga te gaan doen, een beetje de mist in is gegaan (lees: volledig is mislukt), voel ik me nog steeds een absolute beginner op dit vlak. Ik ben dus gelijk even op de site gaan neuzen.

yoga-collage1

De yoga-stijl die bij mij past
Een van de eerste dingen waar mijn oog op viel, is een korte test waardoor ik erachter kwam dat Hatha yoga op dit moment het beste bij mijn wensen past. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten yoga, waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zie. De test bevestigde mijn vermoedens! Als ik wil ontspannen, stretchen en me wil richten op mijn ademhaling en ontspanning, dan is Hatha yoga een juiste keuze. Goed om te weten :). Je kunt zelf ook super simpel de test uitvoeren op de site, zodat jij ook beter weet welke stijl bij jou zou passen.

yoga-collage4

Verhalen en yoga video’s…
Daarnaast heb ik aandachtig de verhalen van verschillende yoga-experts zitten lezen. Zo inspirerend hoe yoga voor hen niet zomaar een sport, maar echt een leefstijl is geworden! Ik denk niet dat het voor mij ooit zo ver zal komen. Ik zie yoga als een manier om vaker een rustig moment voor mezelf te hebben. Bovendien vind ik het belangrijk om mijn spieren meer te rekken en bewuster bezig te zijn met mijn ademhaling. Dat vind ik juist het mooie, iedereen kan uit yoga halen wat hij/zij prettig vindt!

Ook viel mijn oog op de video’s. Ik klikte de ‘Rustig en Kalmerend’ video aan en ik merkte dat ik direct geboeid zat te kijken. Alleen al door de stem van Anne werd ik rustiger, ik wilde zelfs direct gaan meedoen! Wat lijkt het me heerlijk om vaker gewoon thuis zo’n video te doen, bijvoorbeeld voor het slapen gaan of gewoon als pauze tijdens het werken.

yoga-collage2

Challenge en winactie!
Zalando heeft aan dit project een mega mooie winactie gekoppeld. T/m 9 oktober maak je namelijk kans op onder andere een yogareis naar Los Angeles, een jaar lang online yoga-lessen en nog veel meer leuke goodies!

Wat je daarvoor moet doen is een van de yogahoudingen kiezen die ze op de site aangeven, deze zelf uitvoeren en hiervan een foto plaatsen op Instagram. Gebruik daarbij #zalandolovesyoga en @zalando en je doet mee! Hier lees je alles over de wedstrijd.

Zoals je ziet ben ik zelf ook aan het oefenen geweest, ik vind m’n houding niet onaardig voor een beginner…right!? Al heb ik ook héél veel mislukte foto’s, omdat ik net omviel op dat moment :D. Ik ga zeker ook mijn inzending uploaden via Instagram.

yoga-collage3

Yogakleding
Als sportkleding-freak is vaker yoga gaan doen, natuurlijk een perfect excuus om een paar nieuwe outfits te scoren. Want een nieuwe sport beginnen in je oude kloffie kan natuurlijk écht niet ;). Zalando gaf me de kans om een aantal items uit te zoeken, waar ik natuurlijk mega gelukkig van word. Je ziet ze al op de foto’s in dit artikel, maar binnenkort vertel ik je meer over mijn keuzes én over hoe de kleding bevalt in een shoplog.

Om een lang verhaal kort te maken: neem dus zeker even een kijkje op de speciale yogapagina van Zalando. Ik daag je uit om net als ik mee te doen aan de challenge. Ook beloof ik je bij deze dat ik nóg harder mijn best zal doen om écht vaker te gaan yoga’en (is dat een woord??).

Geef me maar op m’n kop als ik hierna nooit meer iets over yoga zeg ;).

Groetjes, Marloes

Doe je met me mee met de yoga-challenge?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Zalando. 

6 reacties

 1. Haha, zal ook eens een kijkje nemen…als ik tijd heb (of moet ik er gewoon eens tijd voor maken…) ook ik merk dat heel veel dingen tussen de bedrijven door gaan (zo lees ik dit artikel ff tussendoor op mijn telefoon, omdat mijn laptop besloot te gaan updaten, terwijl ik buiten een wasje aan het ophangen was, dus nu niet verder kon werken…). Hmm, als je erover nadenkt…het kan geen kwaad om jezelf te verplichten om ook eens even te ontspannen, al is het maar een paar minuten of kwartiertje per dag, maar vaak is dat maar van korte duur en geef je dat na een paar dagen weer op.

  1. Terwijl we wel kampioen zijn in nog harder werken, nog meer presteren in kortere tijd en ons vol geven tijdens het sporten…dat houden we wel vol, waarom dan ontspannen en af en toe onszelf rust gunnen dan niet?

 2. Ik vind het zo ontzettend top dat je hier een artikel over schrijft en ik hoop er nog meer te lezen 🙂
  Kleine aanrader; VGZ mindfulness app, is gratis.. ideaal vind ik deze. Staan al oefeningen op van 3 ‘in om even te ontspannen. Je kunt zelfs selecteren waar je je bevindt.. trein.. werk.. thuis.

  1. Ja deze app (minfulness coach) vind ik ook echt een topper inderdaad.
   Je kan aangeven hoeveel tijd je hebt en of je kan zitten, staan of liggen.
   En de tijd varieert van 2-37 minuten dus voor iedereen wel even een klein momentje haalbaar lijkt me.
   Oh en ook nog heel veel verschillende oefeningen, dus je kan echt op zoek naar wat bij je past (visualisatie, ademhaling, mantra enzovoorts).
   Heel leuk!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram