Leefstijl Question

Yay or Nay: Gezond leven op Vakantie?

Door

Collage gewicht vakantie

Ik ben vandaag weer eens heel benieuwd naar jouw mening in een ‘yay or nay’ artikel. Deze keer gaan we het hebben over gezond leven op vakantie. De meeste mensen gaan maar een aantal weken per jaar (of zelfs minder) op vakantie. Het is dan natuurlijk heel verleidelijk om je gezonde leefpatroon even helemaal overboord te gooien. Hoe doe jij dit? Blijf je tijdens jouw vakantie evengoed een beetje opletten? Of doe je gewoon alles waar je zin in hebt, zonder dat je erover nadenkt hoe gezond/ongezond het is? Natuurlijk geef ik ook mijn mening.

Ik merk dat ze zomerperiode voor veel mensen sowieso lastig is als het gaat om gezond leven. Met het mooie weer gaan we massaal barbecue’en, we drinken lekkere drankjes op het terras en de ijssalons schreeuwen mijn naam. Bovendien denk je met super warme dagen misschien niet direct aan sporten, want waarom zou je het nóg warmer maken voor jezelf?

Strandtent

Ik heb hier persoonlijk niet heel veel last van. Ik heb een mega druk leven waardoor ik alleen in het weekend echt op een terras kan zitten of een barbecue kan houden. Ik vind het op zulk soort momenten helemaal niet erg om een extraatje te nemen. Bovendien ben ik niet zo’n drinker, dus 1 wijntje is voor mij meer dan genoeg. Tenslotte houd ik enorm van sporten, kan ik goed tegen warmte én heeft ‘mijn’ sportschool een mega goed airco. En laten we eerlijk zijn….hoe vaak is het nu écht mega warm in Nederland??

Op vakantie is het echter een heeeeell ander verhaal. Ik ga super graag naar warme oorden, waar ik het ontzettend leuk vind om lekker uit eten te gaan, uren op terrasjes te zitten of juist andere leuke dingen te doen of om mooie plekjes te bezichtigen. Je komt op deze manier op heel veel momenten van de dag in de verleiding om iets minder gezonds te eten of te drinken. Bovendien denk je op een gemiddelde vakantiedag misschien niet direct aan sporten ;). Een heel stukje lastiger dus, wat mij betreft!

Bovenaan

Mijn vraag aan jou…
Ik ben heel benieuwd hoe jij hiermee omgaat. Let jij erop dat je (enigszins) gezond eet als je op vakantie bent, of zet je alles even compleet overboord? Voor beide keuzes is ontzettend veel te zeggen, er is in mijn ogen dan ook geen ‘goed’ of ‘fout’. Ik vind het echter wel heel goed om jouw keuze heel bewust te maken. Het is natuurlijk niet handig om totaal niet op te letten en vervolgens later spijt te krijgen. Vandaar deze vraag:

Geef jij gezond leven als je op vakantie bent, een ‘yay’ of een ‘nay’.

Je kunt hieronder jouw mening geven en eventueel toelichten. Dat kan natuurlijk anoniem, want het e-mailadres dat je invult, maak ik nooit openbaar. Vul dus gewoon een verzonnen naam in :).

Mijn antwoord
Ik hik eigenlijk altijd een beetje op twee gedachten. Ik vind het namelijk ontzettend goed om af en toe even puur te genieten en het gezond leven even helemaal aan de kant te zetten. Ik weet dat ik het toch niet moeilijk vind om weer op te pakken als ik thuis kom. Aan de andere kant, vind ik het ten eerste altijd toch een beetje zonde. Je kunt je in een week zo veel slechter gaan voelen als je jezelf compleet laat gaan, is dat het wel waard? Niet alleen kom je natuurlijk aan, maar ik merk ook altijd dat ik me direct minder fit voel, minder energie heb en weer last van mijn darmen krijg.

Ik ben voor mezelf tot de conclusie gekomen dat een middenweg voor mij het beste werkt! Ik ga heerlijk genieten op mijn vakantie, maar ik let toch wel een klein beetje op dat het allemaal niet te gek wordt. Ik vind het heerlijk om te sporten (of bewegen), vaak komen er dus wel een aantal sportmomenten voorbij in een vakantieweek. Daarnaast vind ik fruit en groenten in het buitenland mega lekker en vind ik vaak gezondere opties bij de lunch en het avondeten nog lekkerder dan de meest ongezonde. Een beetje opletten is daarom voor mij echt geen straf!

Collage5

Een artikel/video over gezond leven op vakantie?
Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk zouden vinden als ik (weer) eens een artikel of een video maak met daarin mijn tips over gezond leven op vakantie. Ik heb dit twee jaar terug al eens gedaan, maar mijn inzichten en ervaring veranderd natuurlijk ook. Ik wil aan de ene kant niet in herhaling vallen, aan de andere kant weet ik dat ik veel nieuwe volgers heb en dat dit onderwerp heel erg speelt bij velen. Dus laat maar weten! En dat het liefst een artikel of een video?

Groetjes, Marloes

Wat vind jij…een yay of een nay? En zou jij graag een artikel of een video willen zien?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (43)
 1. Marlous 6 jarengeleden

  Yay! Absoluut!
  Ik let op wat ik eet, maar ben wel wat makkelijker.
  Ook let ik op mijn beweging; sportkleding gaat altijd mee en zeker als er een fitness is, ben ik daar te vinden.
  Enne een video…? Ja, graag!

  Reageer
 2. Julie 6 jarengeleden

  Heel eerlijk? Ik ben van het type: geniet er maar van, je bent maar een keer op vakantie. Maar inderdaad heb ik achteraf dan dikke spijt. Ik wil hier echt wel verandering in brengen. Maar hoe…?

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Van tevoren echt duidelijk met jezelf afspreken dat het helemaal ok is om te genieten! En bedenk ook alvast hoe je het weer gaat oppakken na je vakantie. Succes!

   Reageer
 3. Jana 6 jarengeleden

  Ook ik vind het moeilijker op vakantie. Vooral in een hotel met grote bufetten neem ik al snel meer dan 1 bord, meer dan 1 dessertje… en ik drink te weinig. Gelukkig zijn wij wel behoorlijk actief of vanantie (als in: stadjes bezoeken, wandelingen langs het strand, zwemmen… )Allemaal fijne beweegmomentjes.
  Deze zomer maak ik een road trip door Amerika (3 weken). Vooral deze trip baart me veel zorgen. Ik weet niet hoe ik daar enigzins verantwoord zal kunnen eten (continu uiteten s avonds). Vooral omdat ik met mijn ouders en zus ga, dan eet je vaak voor de gezelligheid mee… Daarna ga ik een weekje naar Frankrijk met mijn vriend. Daar huren we een huisje en heb ik de touwtjes dus iéts meer in handen 🙂

  Groetjes!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Ik snap je zorgen! Probeer gewoon een klein beetje op te letten…en ga na je trip gewoon weer gezond bezig!

   Reageer
  • Alia 6 jarengeleden

   Hey Jana,

   Ik ben zelf 2x in Amerika geweest op vakantie en daar is nou eenmaal een grote keuze aan ongezond voedsel. Wij waren er met z’n drieen en deelden vaak het voedsel. Zo aten we een stuk pie met z’n drieen bij de koffie (en dan heb je alsnog veel suiker en veel vet en veel heerlijkheid) en bestelden we in restaurants regelmatig 2 porties met z’n drieen. Je krijgt dan wel wat rare blikken, maar ze snappen het beter wanneer je egt dat je Dutch(= stereotype zuinig) bent. En bij de macdonalds hebben ze ook vaak salades voor een dollar. Veel plezier!

   Reageer
 4. V. 6 jarengeleden

  Ik hou sowieso niet erg van frisdrank of alcohol, dus in dat opzicht is het voor mij geen probleem op vakantie. Ik kom echter wel vaak in de verleiding om een tweede keer mijn bord te vullen bij het buffet of een extra dessertje te nemen. Hier ga ik dit jaar zeker op letten!
  Ik zou het heel fijn vinden als je hier nog eens een video over maakt. Sinds enkele jaren heb ik ook meer last van mijn darmen, dus zou hierover graag nog wat tips en ervaringen van jou krijgen.

  Reageer
 5. Sandra 6 jarengeleden

  Aan de ene kant eet ik meer op vakantie (ontbijtbuffet!!) maar ik beweeg ook veel meer! Ik heb een kantoor baan maar op vakantie ben ik vaak de hele dag aan het lopen 🙂 Tijdens mijn laatste vakantie heb ik wel gebruik gemaakt van de sportfaciliteiten in het hotel waar ik was (er was gelukkig airco, want 28 graden buiten..)

  Reageer
 6. Row 6 jarengeleden

  Wij zijn op dit moment op vakantie en ik probeer ook een middenweg te vinden. Goed letten op voldoende drinken (thuis geen probleem maar op vakantie is dus altijd een ‘ding’ voor mij). En in de supermarkt haal ik steeds wat fruit. Verder probeer ik mijn ‘algemene’ uit eet regels te handhaven (soep/groente voorgerechten en mager vlees of vis) maar als er echt iets is waar ik veel trek ik heb neem ik dat even makkelijk. Het helpt dat we veel wandelingen maken (tussen de 5 en 15 km p/d) dus qua beweegmomenten zit het wel goed =)

  Reageer
 7. Dionne 6 jarengeleden

  Aai, lastige vraag. Ik ben een student dus ik kan niet zo heel vaak op vakantie. Daardoor ben ik wel wat makkelijker geworden ondat ik waarschijnlijk een paar jaar met die herinneringen moet doen.
  Daarnaast heb ik een darm probleem waardoor eten standaard een probleem is. Ik eet veel brood zodat ik het eten een beetje kan verdragen.
  Vakantie is volop genieten. Op mijn beweging let ik nooit, maar zover het kan let ik wel op mijn eten

  Reageer
 8. Annie Laumen 6 jarengeleden

  Wij staan meestal op de camping of we gaan naar een leuk huisje op vakantie.
  Eigenlijk best makkelijk en meestal kook ik dan ook zelf.
  Met warm weer lekker BQ en daarbij maak ik een kom lekker salade.
  Een wijntje flesje bier is bij mij dan een struikelblok.

  Reageer
 9. Mikkie 6 jarengeleden

  Op vakantie ben ik alijd wat minder streng. Wij gaan in een huisje,ik kook meestal zelf en kan daarin gezonde keuzes maken. De basismaaltijden zijn gezond genoeg,fruit en groente ben ik gek op, maar er komen dan vaak wel ongezonde tussendoortjes bij. Ijsje hier,chippies daar,chocolaatjes…. niet de hele dag door, maar wel meer dan wanneer ik thuis ben. Achteraf voel ik me dan wel vaak schuldig en voel ik me kilo’s zwaarder. Na de vakantie weer volop sporten,dat voelt beter.
  Oh ja,ik zou een video leuk vinden!

  Reageer
 10. Bianca 6 jarengeleden

  De eerste dagen gedraag ik me netjes, maar na een paar dagen eet ik steeds meer. Met name bij het ontbijt (heeeerlijk die verse broodjes). Vaak sport ik wel een paar keer, maar dat wil ik dan vóór het ontbijt doen zodat ik daarna kan relaxen. Eerlijk gezegd vind ik het dan na 3x ‘s ochtends om zeven uur mijn bed uit ook wel mooi geweest.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Haha, ik snap je helemaal! Leuk om jullie meningen te lezen 🙂

   Reageer
 11. Linda 6 jarengeleden

  Het is eigenlijk iets waar ik een klein beetje tegenop kijk! Wij gaan in juni 3,5 week met een camper op vakantie en heb niet echt een plan van wanneer ik zou kunnen sporten(aangezien we soms 8 uur op een dag rijden).

  Reageer
  • Vera 6 jarengeleden

   Tijdens de pauzestops even sporten als je de bene strekt, doet wonderen. Dat is sowieso goed voor de doorbloeding. Wij nemen vaak een bal mee en trappen een balletje. Maar een springtouw meenemen en 10 minuten springen doet wonderen voor je spieren!

   Reageer
 12. Marijke 6 jarengeleden

  Nee, ik let er over het algemeen niet op als ik op vakantie ben. Vind het altijd geweldig om locale specialiteiten te proeven. Soms zijn die gezond (bijv. lekker fruit), maar vaak ook niet (bijv. gefrituurde producten, pizza’s, alcoholische drankjes). In veel landen waar ik ben geweest, eten ze een stuk ongezonder dan hier in Nederland, en al helemaal ongezonder dan ik. Aan fruit en groente kom ik meestal wel, maar voor de rest zou ik mijn eten niet gezond noemen op vakantie. En het is leuk om bijvoorbeeld te fietsen of wandelen, maar ik doe dat dan gemiddeld maar één keer per week op vakantie. Op vakantie kom ik dus eigenlijk altijd aan, zodat ik als ik thuis ben helaas weer moet werken om de kilo’s eraf te krijgen.

  Trouwens, ik kan me herinneren dat je een keer een artikel had over wereldwijde gezondheidstips. Dat was toen geloof een ontbijtje met havermout en walnoten. Zo’n artikel zou ik ook wel weer leuk vinden!

  Over het artikel over gezond leven op vakantie: ik heb je vorige al gezien en vond die goed hoor! Van mij hoeft er dus niet een nieuwe :-).

  Reageer
 13. Elianne 6 jarengeleden

  Ik denk dat ik dezelfde mening heb als jouw Marloes…maar dit jaar gaan we een roadtrip maken in Amerika. Ik ben nu hard aan het trainen en ik ben wel echt bang dat alles straks voor niks is geweest als ik daar ben geweest.
  Ik ga daarom denk ik proberen om een zo gezond mogelijk ontbijt en lunch te krijgen, desnoods langs de supermarkt en dat ik in de avond gewoon lekker eet wat ik wil. Dat is dan mijn beloning. Uiteraard wel vaker een ijsje maar zo zal het hopelijk na afloop allemaal toch meevallen.

  En ik denk het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je regelmatig wat gezonds eet zodat je niet zo’n mega honger hebt en vervolgens alle regels over boord gooit. Want zo gaat het wel bij mij in ieder geval 😀

  Reageer
  • Alia 6 jarengeleden

   In Amerika zit veel brood vol met extra suiker. dat viel mij toen zelf erg tegen. Dat maakt het stukken moeilijker om gezond te eten. De tweede keer hadden we volkoren knackerbrod meegenomen, om toch aan onze vezels te komen bij het ontbijt.

   Reageer
 14. Elise 6 jarengeleden

  Ik snoep gewoon wel een lekker ijsje..maar kies dan wel voor een raketje..

  Reageer
 15. Tamara 6 jarengeleden

  Op vakantie gaat het altijd minder goed. In een huisje neem ik wel de tijd voor een gezonde maaltijd, maar op de camping kook je toch wat minder uitgebreid, en wordt het al snel iets ‘makkelijks’ , bovendien moet iedereen het lusten. Ook eten we dan vaker wit stokbrood, zeker als we in Frankrijk zijn. ‘s Avonds is het ook altijd zo gezellig, die heerlijke zwoele zomeravonden, kaarsje aan, chipje, nootje.
  Het is meestal wel zo dat we meer bewegen op vakantie, dus dat compenseert het wel een beetje.
  Maar afgelopen meivakantie heb ik erg ongezond geleefd qua koek, gebak, chips….inmiddels is de knop gelukkig weer om en ben ik alweer 2 kg kwijt in 2 weken tijd. Gewoon door gezond eten.

  Reageer
 16. Kim 6 jarengeleden

  Leuk artikel!! En ook ik zou het leuk vinden om hier nog eens een video over te zien 🙂
  De afgelopen jaren heb ik er op vakantie wel op gelet ja, toen ging ik altijd camperen. Aankomend zomer ga ik voor het eerst vliegen en in een hotel verblijven. Dit wordt een stapvakantie met vriendinnen. Ik ga zeker bewust proberen te leven qua voeding. Ik hoop dan ook echt dat er bij het ontbijt magere kwark oid zit. Maar ik ga ook zeker genieten van de lekkere dingen! Ik vind het met uitgaan nog lastig om die lekkere drankjes/cocktails te laten staan haha..

  Reageer
 17. Lilian 6 jarengeleden

  Wij gaan elk jaar in de zomer in Nederland op vakantie. Ik probeer altijd gewoon drie keer per week te gaan hardlopen maar ik kan slecht tegen de warmte (vanmiddag vond ik het al warm om te rennen) dus dan is het een kwestie van enorm vroeg opstaan als het warm weer is.
  Ik neem niet al het lekkers dat de rest van het gezin neemt, hou me een beetje aan richtlijnen die ik thuis aan houdt maar toch kom ik na 3 weken altijd minstens 3 kg zwaarder thuis die er niet zo makkelijk weer af gaan. Heel frustrerend.
  Flink afvallen dus nog maar even de laatste 2 maanden

  Reageer
 18. Linda 6 jarengeleden

  Ook een middenweg voor mij! Op een gewone vakantie let ik niet per se op, maar bij mooi weer houd ik toch van licht voedsel, salades en fruit. Maar ik hoef ook niet af te vallen, wil vooral gezond leven in het algemeen.

  Maar: de laatste 1,5 jaar zijn mijn vakanties surfvakanties geweest, dus dan ben ik heel intensief bezig. Dan let ik er alleen op dat ik genoeg waardevolle voedingsstoffen neem, daarnaast maakt het me niet uit.

  O ja en zwemmen is mijn sport, dat doe ik sowieso ook graag met warm weer. Is alleen soms lastig als het zwembad helemaal vol is door het mooie weer 😉

  Reageer
 19. Sandra Stieding 6 jarengeleden

  Het rare is dat als ik mensen hoor zeggen ik ga op vakantie zo moeilijk om me aan mijn dieet/eetgewoonte te houden dat ik bijna boos word. Net als die belachelijk gevulde boodschappen karren voor de feestdagen en toch ga ik ook vaak de fout in op vakantie. We gaan maar 2 weken en de eerste paar dagen tot een week gaan goed, maar daarna verslap ik en als manlief ‘s avonds vraagt of ik wat lekkers wil, neem ik dat of als ik alleen boodschappen ga doen, eet ik in de auto terug naar de camping een reep chocolade. Puntje bij paaltje, ben ik nog nooit gelijk gebleven of zelf afgevallen na een vakantie maar altijd aangekomen. Dit jaar hopelijk toch echt NIET MEER!!!
  Sandra

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Niet te streng zijn voor jezelf hoor! Xx

   Reageer
 20. Joyce 6 jarengeleden

  Ik vind gezond eten, maar vooral bewegen juist makkelijker op vakantie! Wij nemen altijd de fietsen mee en ik zwem vaak ‘s ochtends vroeg. Ik geniet altijd van mijn duik in het rustige water en mooie bijkomstigheid is dat manlief het ontbijt klaar heeft als ik dan terug kom bij de tent. Hard werken moet beloont 😉
  Op vakantie heb ik zoveel meer tijd!! Dus ook meer tijd om te sporten en bewegen.
  Na een fietstocht door de Franse bergen ben je moe en bezweet, maar als je dan lekker een frisse duik kunt nemen in een het koude water van een meer of een rivier, heerlijk!
  Ik denk wel dat het makkelijker is als je zelf kunt koken, als wij een weekendje weg naar een hotel dan let ik er minder op. Sporten doe ik wel als het kan en de hardloopschoenen gaan mee, vooral ook omdat het een mooie manier is om de omgeving te verkennen, maar dan eet ik lekker wat ik wil.
  Goede balans vind ik zelf 🙂

  Reageer
 21. R 6 jarengeleden

  Ja ik zou wel heel graag een artikel over gezond eten op vakantie willen lezen. We vertrekken naar een hotel met buffet eten. Ik ben van plan me niet te laten gaan zn van de ontbijtkoeken het spek en de pasta’s af te blijven. Nu meer op de groentjes en fruit focussen dat ligt meer in mijn patroon van de laatste tijd. Handige tips zijn natuurlijk steeds welkom!

  Reageer
 22. Sara 6 jarengeleden

  Leuk om eens vooraf over na te denken, met het idee bewust te kiezen en dan ook geen schuldgevoelens te hebben.
  Ik gooi niet m’n hele patroon om, maar wil juist wel gewoon meer kunnen genieten zonder teveel na te denken. Daarnaast ben ik ook meestal wel actief op vakanties, dat scheelt!

  Ik las nog een leuk artikel hierover: http://www.popsugar.com/fitness/Should-I-Work-Out-Vacation-41349155

  Reageer
 23. Marvin 6 jarengeleden

  Als ik op vakantie ben wil ik graag genieten en dit zal ik dan ook zeker doen. Tijdens de vakantie neem ik even rust van het sporten, op een beetje beachvolleyballen na dan. Uiteraard let ik wel een beetje op mijn eten en laat ik me niet compleet gaan, maar dit is minder strikt dan ‘gewoon thuis’.

  Reageer
 24. Ise 6 jarengeleden

  Op vakantie wil ik wel lekker kunnen genieten van alles, maar ik zou me nooit compleet laten gaan. Een beetje gezonde keuzes blijven maken is inderdaad geen straf. En scheelt ook weer stress naderhand 😉

  Reageer
 25. Mo 6 jarengeleden

  Ik denk dat we ons ook niet altijd zo druk moeten maken. Het kan best dat je ietsjes aankomt, maar dat stabiliseert zich ook weer na een tijdje. Geef het tijd! Ik kan me niet voorstellen dat mensen met overgewicht dit overgewicht puur en alleen hebben door hun vakantie die ze een paar weken per jaar hebben. Dat komt door een bepaalde leefstijl. Als je jezelf een eetpatroon en beweegpatroon hebt aangewend door het jaar heen, zal je niet opeens compleet het tegenovergestelde doen op zo’n vakantie, mits deze levensstijl echt de stijl is die bij je past. Als je er té veel op let gaat het denk ik alleen maar tegenwerken en gaan alle lekkere dingen harder lonken. Luisteren naar je gevoel en jezelf laten genieten met een goede balans is denk ik het allerbelangrijkste.

  Reageer
 26. Vera 6 jarengeleden

  Ik weet dat ik in vakanties vooral op mijn ritme moet letten. Als juf heb je tijdens je werk een enorme structuur! De pauzes, alles loopt volgens planning. En dat mis ik in de vakanties. En tja….daar heb ik er nogal wat van 🙂 Dus ik weet dat ik vooral in vakanties tussen ontbijt en lunch moet zorgen voor activiteiten en ritme, dan snaai ik niet thuis van alles ongemerkt.
  Ik heb thuis gewoon meer honger dan als ik bezig ben. Nouja…honger…. 🙂 De tijd om lekkere (lekker = soms ook gezond hoor) maaltijden te bereiden en rustig te kunnen eten….dat heb ik als juf tijdens het werk vaak niet en daar kan ik in vakanties (soms te veel) erg van genieten!

  Reageer
 27. Demi 6 jarengeleden

  Ik ga altijd iets van 6 weken op vakantie , dus niet verstandig om lekker los te gaan, maar ik let er op dat ik voldoende groente en fruit eet op een dag en de extraatjes jaah yolo denk ik dan

  Reageer
 28. Bianca 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Vandaag jouw website voor het eerst gezien… SUPER!!! Net zelf eindelijk weer op gewicht en dus erg blij met jouw tips.

  Vakantie wordt voor mij spannend, 3 weken weg, manlief eet graag buiten de deur… Af en toe genieten = OK maar hoop dat m’n remmen niet helemaal los gaan.

  Heb je ook tips mbt een dochtertje die goed moet eten mbt volkoren bruin brood … zonder dit wordt ze heel bibberig en heeft zeer weinig energie. Ken dit ook bij mezelf. Nu gaan we naar Italië waar ze geen vergelijkbaar (lekker) Nederlands brood kennen. Wat zouden we mee kunnen nemen mbt muesli oid en welke is dan de gezondste keuze (merk?)

  Ik blijf je volgen!

  Bedankt!

  Bianca

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Leuk!! Dank je voor je reactie. En welkom 🙂

   Reageer
  • Alia 6 jarengeleden

   Ik zou dan gaan voor volkoren knackerbrod. Dit was bij mij op vakantie eerder ook een uitkomst, toen er geen Nederlands brood was en is er makkelijk mee te nemen.

   Reageer
 29. Sabine1979 6 jarengeleden

  Vorig jaar in Grieks appartement. Ik haalde kwark met zo laag mogelijk vet percentage. Ik had vanuit huis tarwezemelen meegenomen (licht in de koffer ;-). Bijna elke ochtend 2 eetlepels in de kwark met wat vers fruit erbij. Zodoende mager maar vullend ontbijt en toch de vezels die ik nodig had. Over paar weken weer yoehoeee

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: