Leefstijl Persoonlijk

Walk for Life Groningen – Ben jij erbij?

Door

Als je me lang volgt dan weet je het misschien wel, al jaren geef ik de warming up voor een loopevent in Groningen, de Walk for life. Komende zaterdag is het weer zo ver! Het leek me leuk om je iets meer te vertellen over dit leuke event.

De Walk for Life

Dit wandel- en hardloopevenement wordt ieder jaar georganiseerd in Groningen, op de parkeerplaats van Kaap Hoorn aan de Hoornse plas. Het doel is om aandacht te vragen voor jongvolwassenen die geconfronteerd worden met kanker. Met z’n allen halen we geld op. Zo is vorig jaar ruim €14.000 gedoneerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het leuke aan het evenement vind ik, dat vrijwel iedereen kan meedoen. Je kunt namelijk niet alleen verschillende afstanden hardlopen, maar wandelen of nordic walking is ook een optie! Daarnaast is er een kidsrun voor de kleine fanatiekelingen en een Landmacht Bootcamp voor de liefhebbers (lijkt me SUPER tof!).

Walk for life

Mijn rol

Komende zaterdag zal ik net zoals vorige jaren de warming up geven voor zowel de kids als de volwassenen. Ik doe dit namens Sportrade, de sportschool waar ik werk. Ik krijg er niet voor betaald, het is volledig vrijwillig. Dat geldt trouwens ook voor dit artikel. Sterker nog, de organisatie weet niet eens dat ik dit ga plaatsen! Ik vind het echter heel belangrijk om zulk soort initiatieven af en toe onder de aandacht te brengen.

Programma

Hieronder even heel kort het programma van de dag. Inschrijven kan op de dag zelf, tot 11:30 uur (voor de Bootcamp kun je tot 13:30 uur inschrijven). Meer informatie en de afstanden vind je op de website.

8:00 – 11:00 uur: Start van de wandelaars

11:00 uur: Warming up (ik!!) en daarna de start van de kidsrun

11:45 uur: Warming up (ik) en daarna de start van de hardlopers

13:30 uur: Landmacht Bootcamp

Walk for life groningen

Zie ik je zaterdag?

Ik ben op deze dag ongeveer van 10-12 uur aanwezig en geef dus 2x een warming up. Als je aanwezig bent, kom dan zeker even hoi zeggen! Ik zou het super leuk vinden. Volgens mij wordt het prachtig weer, een mega goede reden om lekker buiten te gaan sporten. De allerbeste reden om even langs te wippen, is naar mijn idee het steunen van dit goede doel!

De bovenste foto in dit artikel is trouwens van 2013, de middelste uit 2015 en de onderste is van 2017.

Ik hoop tot zaterdag!

Groetjes, Marloes

Doe jij wel eens mee aan zulke events voor een goed doel?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
  1. Phaedra 4 jarengeleden

    Jammer genoeg te ver voor mij, alvast veel plezier/succes! 🙂

    Reageer
  2. Menke 4 jarengeleden

    Topper ben je, ik vond zelfs nog een foto uit 2012. Toen we met z’n drietjes, Berber, jij en ik de warming-up gaven. Succes zaterdag!!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: