| 22 september 2014

Vraag maar raak #9 – Gezond leven

In de video hieronder beantwoord ik jullie vragen over gezond leven. Als jij ook een vraag hebt, dan kun je die onder dit artikel stellen. Als ik een nieuwe vragenvideo ga opnemen, dan vermeld ik dat ook altijd even op Facebook. Like dus mijn pagina om op de hoogte te blijven.In de video beloofde in links naar een aantal artikelen, die vind je hieronder.

 • Hier vind je het artikel over het vervangen van vlees
 • Het artikel over clean eten.
 • Hier de video en het artikel over de buikademhaling.
 • De maaltijden rondom sportmomenten.

Ik hoop dat ik jullie vragen heb kunnen beantwoorden, reageer anders gerust hieronder.

Groetjes, Marloes

Heb jij vragen over gezond leven?

8 reacties

 1. Dankjewel Marloes voor de duidelijke uitleg over de ademhaling!
  Ik merk dat ik tijdens het skaten soms nog momenten heb, bijvoorbeeld in druk verkeer (krijg ik nou eenmaal een hogere hartslag van) of tijdens het bergop skaten, dat mijn ademhaling sneller gaat dan ik wil. Terwijl ik prima een dik uur kan skaten. Dus ik ga aan de slag met je tips over de buikademhaling. Wellicht dat mijn hartslag dan ook weer eerder omlaag gaat, want door het gebruik van de Polar Loop zie ik, dat ik soms te intensief train.
  Altijd erg interessant om alle vragen + antwoorden te horen. Super! 🙂

 2. Leuk en leerzaam, je ‘Vraag maar Raak’.
  Ik heb een vraag:
  Een klein deel van mijn familie is opeens fanatiek veganistisch gaan eten (n.a.v. De Planteneter), terwijl ze voorheen gewoon vlees, vis, kaas etc. aten.
  Ik sta hier zelf wat sceptisch tegenover, maar zij zijn heel enthousiast. Ze geven aan, dat: hun hormonen beter in balans zijn, ze zich niet meer down voelen, ze zich veel fitter voelen, ze overtollige kilo’s heel makkelijk verliezen, ze makkelijker naar de WC gaan, er op culinair gebied toch heel veel mogelijkheden zijn etc.
  Ik ben heel benieuwd hoe jij over een veganistische leefstijl denkt.
  Groetjes,
  Gerdine

 3. hoi marloes

  ik las ergens .weet niet meer precies waar dat als mensen die light producten kopen ,eerder kans
  hebben op diabetes ,hoe pak je het dan aan als je += 10 kilo te zwaar bent is het dan beter om light producten te gebruiken of niet ??, en wat vind jij van het vinkje , ik snap namelijk geen drol van de calorieën op verpakking , ivm mijn verstandelijke beperking , dus is het vinkje voor mijn duidelijker maar heb van jou geleerd dat als je een keer iets lekkers neemt dat je dan moet nemen wat je echt lekker vind toch ?

 4. Hoi Marloes, de herfst en winter komt er weer aan en zijn goede maaltijden voor deze momenten van het jaar en hoe maak je een gezonde stamppot?

  Groetjes
  Patricia

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram